MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Διάσημος Έλληνας συνθέτης έγραψε έργο για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Ο Κώστας Χρηστιδης βρίσκεται πίσω από πολλά sountracks του Χόλιγουντ αλλά και τη μουσική του Maestro.

Monopoli Team

Tα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού «αφηγείται» μέσα από νότες και ήχους η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.). Θέλοντας να τιμήσει την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού παρήγγειλε από τον διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα συνθέτη Κώστα Χρηστίδη να γράψει ένα μουσικό έργο.

Πρόκειται για το έργο «Tears, Ashes and Remembrances» («Δάκρυα, στάχτες και αναμνήσεις»), το οποίο θα παρουσιάσει σε παγκόσμια πρεμιέρα στις 19 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε μία συναυλία με τίτλο «Μνήμη και Πρωτοπορία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗμέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας: 4 βιβλία μάς αφηγούνται τα γεγονότα του ξεριζωμού12.09.2018

«Ερχόμενος από τον κόσμο του κινηματογράφου, συνδύασα τη μουσική με τις εικόνες που ερχόταν στο μυαλό μου, μετά από κείμενα και αναφορές τις οποίες μελέτησα. Έτσι αποφάσισα να αφηγηθώ καταστάσεις και συναισθήματα, να κάνω μια γρήγορη αναδρομή στα γεγονότα και το αντίκτυπο αυτών σε ελεύθερη φόρμα», δηλώνει ο Κώστας Χρηστίδης στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τονίζοντας ότι στη σύνθεσή του δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ή κανόνας που διέπει αρκετές μορφές σύνθεσης κλασικής μουσικής.

Το έργο αποτελείται από τέσσερις ενότητες, οι οποίες περιγράφονται ξεκάθαρα με τη …δύναμη της μουσικής.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b