MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε το Σαββατοκύριακο: 8 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

8 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 13-14 Μαΐου 2023.

ADD Festival 2023 / Photo Credits: Alexandros Petsavas
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Αθηνάς Παναγούλη, Επιτάφιος, του Γιάννη Σολδάτου με τη Μάνια Παπαδημητρίου στο Vault

Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει τον μονόλογο του Γιάννη Σολδάτου, «Αθηνάς Παναγούλη, Επιτάφιος», σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη, με τη Μάνια Παπαδημητρίου στον ρόλο της Αθηνάς Παναγούλη. Το έργο παρουσιάζει τον Αλέξανδρο Παναγούλη, την κορυφαία μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα, μέσα από τις αναμνήσεις της μητέρας του, σχολιάζοντας παράλληλα σημαντικότατα γεγονότα της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας.
Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 18:00
Γενική είσοδος: 12€, μειωμένο εισιτήριο: 10€ (Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ /Άνω των 65 ετών / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας)
Πολυχώρος Vault Theatre Plus, Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

2. Πάμε Στοίχημα; από την ομάδα Who Am I To στο θέατρο Μπέλλος

To «Πάμε Στοίχημα;», η παράσταση για την Ελλάδα του τζόγου, ανεβαίνει από τους Who Am I To σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παύλου, στο Θέατρο Μπέλλος. Από πότε ο τζόγος αποτελεί το εθνικό μας σπορ; Ξαναφουσκώνουν οι ξεφουσκωμένες φούσκες; Πέντε ηθοποιοί της γενιάς των late 90’s μετ-επισκέπτονται επί σκηνής τους μεγάλους σταθμούς μνήμης της παιδικής, της εφηβικής και της μετεφηβικής της ηλικίας που σκιαγραφούν την πορεία της ελληνικής πραγματικότητας των τελευταίων δύο δεκαετιών. Στάσεις σε αυτό το νοσταλγικό ταξίδι αποτελούν οι σημαντικότερες στιγμές του ελληνικού αθλητισμού, στιγμές εθνικής περηφάνιας και εθνικού πανικού. Παίζουν: Νοεμή Βασιλειάδου, Ειρήνη Μαυρικάκη, Ιωάννης Μπάστας, Σπύρος Μπόσγας, Γιώργος Φασουλάς.
Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00
12 ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ (μειωμένο), 5 ευρώ (ατέλεια)

Θέατρο Μπέλλος, Κέκροπος 1, Πλάκα – Ακρόπολη

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. ADD Festival 2023

Το ADD, το μοναδικό φεστιβάλ της Αθήνας για τον σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο, επιστρέφει για 4η φορά παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό lineup με καταξιωμένα και ανερχόμενα ονόματα από τη διεθνή και εγχώρια ηλεκτρονική μουσική σκηνή, σε έναν εντελώς αναπάντεχο χώρο. Όλο το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε μία ανοιχτή σκηνή και δύο ημι-ανοιχτές με μεγάλες φεστιβαλικές τέντες, σε ένα σύμπλεγμα γηπέδων ποδοσφαίρου ανάμεσα σε εργοστάσια και αποθήκες. Χτίζοντας ένα φουτουριστικά δυστοπικό σκηνικό, με εύκολη πρόσβαση (μόλις 15 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας), αυτό το ADD θα μάς χαρίσει μία ακόμη ημέρα, το Σάββατο 13/5, γεμάτη μουσική και χορό! Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι χώροι εδώ.
Παρασκευή 12 και Σάββατο 13/5 στις 19:00
59-184€

4. Χρήστος Θηβαίος και Παναγιώτης Μάργαρης στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Ο Χρήστος Θηβαίος και ο Παναγιώτης Μάργαρης συναντιούνται επί σκηνής για να μάς «ταξιδέψουν» με τα μοναδικά, λυρικά τους «παραμύθια», σε μια μουσική βραδιά στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.
Σάββατο 13/5 στις 21:00
Διακεκριμένη ζώνη 25€, Α’ ζώνη 20€, εξώστης 15€
Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

5. Ο Μανώλης Φάμελλος στο Gazarte Roof Stage

Το Σάββατο 13 Μαΐου, ο Μανώλης Φάμελλος επιστρέφει στην σκηνή του Gazarte και υποδέχεται τη Δήμητρα Γαλάνη. Ο Μανώλης Φάμελλος και η Δήμητρα Γαλάνη «κατοικούν» στην ίδια μουσική γειτονιά και ανταλλάσσουν ιδιωτικές επισκέψεις, απόψεις και μουσικά άλμπουμ. Δύο δεκαετίες μετά την πρώτη τους σύμπραξη, επανασυνδέονται ξανά επί σκηνής και μοιράζονται μερικά από τα τραγούδια τους. Μαζί τους επί σκηνής και η Lou is στο τραγούδι.
Σάββατο 13/5 στις 21:30
Από 12€
Gazarte Roof Stage, Βουτάδων 34, Αθήνα

6. H Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Θέατρο Ολύμπια

Ο διεθνούς φήμης αρχιμουσικός Μιχάλης Οικονόμου επιστρέφει στο πόντιουμ της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ για μια συναυλία-αφιέρωμα στον κορυφαίο Γερμανό μουσουργό Ludwig van Beethoven. Το πρόγραμμα θα ανοίξει με την εισαγωγή “Κοριολανός” σε ντο ελάσσονα έργο 62 γραμμένη το 1807. Το “Πρώτο Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα έργο 15 σε ντο μείζονα”, ανήκει στα πρώιμα έργα του συνθέτη και διατηρεί την τυπική φόρμα κοντσέρτου της κλασικής εποχής. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα ακούσουμε την “Τέταρτη Συμφωνία έργο 60 σε σι ύφεση μείζονα” η οποία έκανε την πρώτη της παγκόσμια πρεμιέρα το 1807 και μάλιστα στην ίδια συναυλία με την Εισαγωγή “Κοριολανός”. Σολίστ η πιανίστα Αγάπη Τριανταφυλλίδη.
Σάββατο 13/5 στις 20:30
Θέσεις περιορισμένης ορατότητας: 3€, Δ’ Ζώνη (Φοιτητικό, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών): 5€, Γ’ Ζώνη: 7€, Β’ Ζώνη: 10€
Α’ Ζώνη: 12€, Διακεκριμένη Ζώνη: 15€, Προεδρικό θεωρείο: 20€
Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59, Αθήνα

7. Watain live στο Gagarin 205

Μια από τις μεγαλύτερες μπάντες στον χώρο του ακραίου ήχου και ειδικότερα του Σκανδιναβικού black metal, οι Σουηδοί Watain θα επισκεφθούν την χώρα μας για άλλη μια φορά, στα πλαίσια της νέας περιοδείας προώθησης του πιο πρόσφατου άλμπουμ τους “The Agony And Ecstasy Of Watain” του 2022 και όχι μόνο. Μαζί τους αυτήν την φορά θα είναι οι black-deathsters Bølzer, το ανερχόμενο και αρκετά υποσχόμενο διμελές σχήμα από την Ελβετία καθώς και οι Φινλανδοί death-grinders Concrete Winds.
Κυριακή 14/5 στις 20:00
Από 27€
Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα

8. Οι Absinthe Green μαζί με τους Wild Machine και Middle Earth ζωντανά στο Temple

Οι Absinthe Green συνδυάζουν pop στοιχεία με επιθετικές κιθάρες, δυνατά και groovy τύμπανα και μια ποικιλία φωνητικών που έχουν την δυνατότητα να προσελκύσουν ένα ευρύτερο μουσικό κοινό. Μαζί τους οι Wild Machine ορμώμενοι από τα τέλη των 90s με το ωμό glam/heavy metal ύφος και οι Middle Earth με την ενέργεια που βγάζουν στη σκηνή, έρχονται για ένα δυνατό κυριακάτικο live στο Temple.
Κυριακή 14/5 στις 20:00
10€
Temple, Ιάκχου 17, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b