MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 8 Μαΐου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Δευτέρα 8 Μαΐου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Boston Marriage, του David Mamet στο Θέατρο Σταθμός

Η ομάδα D’ Art παρουσιάζει στο Θέατρο Σταθμός ένα έργο queer ορατότητας και σπάνιο εύρημα του σύγχρονου παγκόσμιου ρεπερτορίου από την αιχμηρή πένα του Ντέιβιντ Μάμετ, με τίτλο «Boston Marriage». Ο Mamet, το 1999, κόντρα στη διαδεδομένη πεποίθηση πως έγραφε μόνο για άνδρες, άρπαξε την ευκαιρία και δημιούργησε μια αντισυμβατική κωμωδία μπαίνοντας με τόλμη στη μεγάλη συζήτηση κατά της πατριαρχίας. Το έργο επιχειρεί, μέσα από τους πνευματώδης διαλόγους και το γρήγορο λεκτικό χιούμορ των ηρωίδων του να εκθέσει φεμινιστικά και ταξικά θέματα σκιαγραφώντας τη γυναικεία ψυχοσύνθεση. Πιο επίκαιρη από ποτέ, η παράσταση φέρνει στη σκηνή τρεις γυναίκες, μέσα από μια αφήγηση που δεν έχουμε συνηθίσει να είναι η κεντρική σε μία χώρα στην οποία οι γυναίκες, πασχίζουν να διεκδικήσουν και να διατηρήσουν τα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα. Παίζουν: Κρυστάλλη Ζαχαριουδάκη, Αγγελική Ζησούδη, Ανθούλα Χαιροπούλου.
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Από 12€
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Οὑγκώ 55, Αθήνα

2. Η Εκάβη σε ένα ελληνικό νησί, της Ζωής Ξανθοπούλου στο Θέατρο Αργώ

Η παράσταση «Η Εκάβη σε ένα ελληνικό νησί», σε σκηνοθεσία και δραματουργία Ζωής Ξανθοπούλου, κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Αργώ. To 1998, η Margarita Borja, Ισπανίδα συγγραφέας, ποιήτρια και σκηνοθέτις, παρουσιάζει στο νησί Ταμπάρκα της Ισπανίας, σε δική της διασκευή την “Εκάβη’ του Ευριπίδη, με τον τίτλο HÉCUBA, NÓMOS Y MÚSICA DE LAS CIUDADANAS, γεγονός που ενθουσίασε το κοινό κι αποτέλεσε έναν σημαντικό σταθμό στην πορεία της δημιουργού της. «Η Εκάβη σε ένα ελληνικό νησί» εμπνέεται από εκείνη την ιστορική παράσταση κι από το κείμενο της «Εκάβης» του Ευριπίδη.  Ένα δωμάτιο πένθους, ο λόγος του Ευριπίδη, μια παράσταση της «Εκάβης» κινηματογραφημένη στην Ισπανία το 1998, μια γυναίκα, οι απώλειες με σάρκα και οστά. Έχει αρχή και τέλος η ανθρώπινη ύπαρξη; Ποιος ήσουν πριν και ποιος είσαι τώρα; Ένα κείμενο που «μιλάει» ακόμα και σήμερα, για όσα μάς απασχολούν, μάς θυμώνουν, μάς συγκινούν και μάς προβληματίζουν. Παίζουν: Ντέπυ Πάγκα
Ναταλί Τσάβεζ, Αποστόλης Ψαρρός.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
15€
Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 13-15, Αθήνα 

3. Ο stand up κωμικός Jim Jefferies στο Θέατρο Παλλάς

Ο καταξιωμένος κωμικός, πολιτικός σχολιαστής, παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών και συγγραφέας Jim Jefferies επιστρέφει στην Αθήνα, φέρνοντας ολοκαίνουριο υλικό και μεγάλη ενέργεια με την παράσταση “Give ’em What They Want Tour” στο Θέατρο Παλλάς. Ο γεννημένος στο Σίδνεϋ κωμικός είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς stand up comedians της γενιάς του, διασκεδάζοντας το κοινό σε όλο τον κόσμο με το ιδιαίτερα προκλητικό, ύφος του. Ο Jim τιμήθηκε ως Stand-Up Comedian της χρονιάς στο Just for Laughs Festival το καλοκαίρι του 2019, ενώ στο τέλος του 2019 ξεκίνησε την περιοδεία Oblivious το 2020, όπου περιόδευσε σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Το ένατο stand up special του Jim, Intolerant, κυκλοφόρησε πέρυσι στο Netflix και σήμερα φιλοξενεί το δικό του podcast I Don’t Know About That with Jim Jefferies.
Δευτέρα 8/5 στις 20:30
Από 30€
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Γυναίκες στο σκοτάδι: Οι CHÓRES στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Σε ακολουθία των sold out συναυλιών στο σκοτάδι με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, την Νατάσσα Μποφίλιου, την Μαρία Παπαγεωργίου αλλά και τον stand-up comedian Γιώργο Χατζηπαύλου, οι CHÓRES έρχονται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Μέσω της θεραπευτικής και μεταμορφωτικής εμπειρίας της μουσικής και της γυναικείας αλληλοϋποστήριξης, οι καλλιτέχνιδες που απαρτίζουν το ξεχωριστό γυναικείο φωνητικό σύνολο CHÓRES θα προσφέρουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης στις γυναίκες που αγωνίζονται, ενθαρρύνοντάς τες να ανακαλύψουν το φως μέσα στις ψυχές και τις κοινότητές τους σε μια κοινή εμπειρία κάθαρσης και ενδοσκόπησης.
Δευτέρα 8 και Τρίτη 9/5 στις 21:00
Γενική Είσοδος: 17€, ΑμεΑ, Άνεργοι, Φοιτητές, Μαθητές: 14€
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

5. Η Μιράντα Βερούλη στο Half Note Jazz Club

Από την γέννηση τής σάμπα στο Ρίο ντε Zανέιρο στις αρχές του περασμένου αιώνα ως το Sambodromo και το πιο ξακουστό Καρναβάλι τού κόσμου, η Μιράντα Βερούλη έρχεται απόψε για ένα αφιέρωμα στο πιο δημοφιλές είδος Βραζιλιάνικης μουσικής, που συγκινεί με τις λυρικές μελωδίες του και ξεσηκώνει με τον ακαταμάχητο ρυθμό του. Με το project “O Samba”, προσκαλεί το κοινό σε ένα μουσικό ταξίδι στους ρυθμούς του πιο αντιπροσωπευτικού βραζιλιάνικου χορού, παρουσιάζoντας με τους συνεργάτες της, μια επιλογή από υπέροχα τραγούδια της σάμπα, φόρο τιμής στους ποιητές της.
Δευτέρα 8/5 στις 21:30
Από 10€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b