MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, προβολές, παραστάσεις και ημερίδες με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

Σάββατο 6 Μαΐου

Μυστήριο 114: Everything Open στην Ελευσίνα

Ο ρηξικέλευθος θίασος παραστατικών τεχνών Novoflot με έδρα το Βερολίνο παρουσιάζει από τις 5 έως τις 7 Μαΐου το “Μυστήριο 114 Everything Open”, ένα έργο όπερας στο δημόσιο χώρο, όπου μουσικοί, ερμηνευτές και χορευτές καλούν το κοινό να τους ακολουθήσει σε μία ευφάνταστη διαδρομή. Ξεκινώντας από το Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας, περνώντας έξω από χώρους κλειστούς, όπως μικρά καταστήματα ή ανενεργές επιχειρήσεις, η καλλιτεχνική ομάδα Novoflot θα παρουσιάσει μία καινοτόμο περιπατητική μουσικο – θεατρική δράση, διασχίζοντας -μαζί με τους θεατές- τον πεζόδρομο της οδού Νικολαΐδου, κατά μήκος του Αρχαιολογικού Χώρου, καταλήγοντας μέσω της οδού Κανελλοπούλου στο ανοιχτό θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου. Πρόκειται για το τρίτο μέρος της τριλογίας “Everything Open”, τα δύο πρώτα μέρη της οποίας δημιουργήθηκαν στο Βερολίνο το 2022, που συνδέει την όπερα με μια άλλη πτυχή της πολιτιστικής κληρονομιάς που επλήγη βαθιά από την πανδημία: το λιανικό εμπόριο και τους χώρους διασκέδασης και εστίασης.
6/5 και 7/5, 20:00
Σημείο συνάντησης: Παλιό Δημαρχείο Ελευσίνας – Χατζηδάκη 33, Ελευσίνα

Μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο από το Δημοτικό Ωδείο Γλυφάδας manos loizos cover

Το Σάββατο 6 Μαΐου, το Τμήμα Φωνητικής του Δημοτικού Ωδείου Γλυφάδας παρουσιάζει μουσικό αφιέρωμα στον σπουδαίο Μάνο Λοΐζο στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο “Μ. Μερκούρη”, με τίτλο “Όλα σε θυμίζουν… 40 χρόνια μετά”.
6/5, 20:00
Δημοτικό Κινηματοθέατρο “Μ. Μερκούρη” – Ανατολικής Ρωμυλίας 123, Γλυφάδα

Οι Cinematic Orchestra στην Πλατεία Κοτζιά

Οι συναρπαστικοί Cinematic Orchestra έρχονται στην Αθήνα για μια ξεχωριστή εμφάνιση στην Πλατεία Κοτζιά το Σάββατο 6 Μαΐου, στο πλαίσιο του Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων, της μεγάλης γιορτής της πόλης. Το συγκρότημα του “To Build A Home”, του “Arrival Of The Birds” και τόσων άλλων αξέχαστων κομματιών μουσικής είναι ένα από τα μεγαλύτερα success stories της Βρετανικής μουσικής σκηνής, συγκεντρώνοντας δισεκατομμύρια streams στις διάφορες πλατφόρμες και έχοντας παρουσία σε δεκάδες ταινίες, σειρές, διαφημίσεις, μέχρι και στον τελικό του Champions League και έρχονται για να παρουσιάσουν την ξεχωριστή μουσική τους στο αθηναϊκό κοινό.
6/5, 21:00
Πλατεία Κοτζιά, Αθήνα 

Αφιέρωμα στις ταινίες μικρού μήκους του Θανάση Νεοφώτιστου στον κινηματογράφο Ίριδα

Το Σάββατο 6 Μαΐου, στα πλαίσια του φεστιβάλ ΙΡΙΔΑ VISIONS – μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.), στον κινηματογράφο Ίριδα θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στις ταινίες μικρού μήκους του σκηνοθέτη Θανάση Νεοφώτιστου, με τίτλο “10 χρόνια από όνειρα σε ταινίες”. Μετά την προβολή των ταινιών θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη.
6/5, 21:00 (προκράτηση θέσης εδώ)
Κινηματογράφος Ίριδα – Ακαδημίας 55, Αθήνα

Τρία Μονόπρακτα του Τσέχωφ στη Νέα Σμύρνη

Το Θεατρικό Εργαστήρι της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης «Κάρολος Κουν» προσκαλεί το κοινό στην θεατρική παρουσίαση τριών Μονόπρακτων έργων του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα Αντόν Τσέχωφ, τα οποία αποτελούν σάτιρα στην αστική τάξη της εποχής του, με ξεκαρδιστικούς χαρακτήρες και καταστάσεις που σχολιάζουν με χιούμορ την ατμόσφαιρα της προεπαναστατικής Ρωσίας και την πτώση της αστικής τάξης. Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι: Η επέτειος, Αρκούδα και Αίτηση σε γάμο.
6/5, 20:00
Εστία Νέας Σμύρνης – Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, Νέα Σμύρνη

Stand Up Comedy Open Mic στο Tavros Space

Στις Open Mic βραδιές, διάφορα καλεσμέν@ άτομα που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν παίρνουν το μικρόφωνο, σε αυτή την ανοιχτή πρόσκληση για σύνδεση της μίας με το άλλο, για μοίρασμα και διασκέδαση μπροστά από ένα ανοιχτό μικρόφωνο. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η stand up κωμικός Κωνσταντίνα Δαούτη, με Headliner την Μελίνα Κόλλια και καλούν το κοινό να απελευθερώσει τον κωμικό που κρύβει μέσα του!
6/5, 21:00
Tavros Space – Αναξαγόρα 33, Ταύρος 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Καννών: Ανακοινώθηκε η κριτική επιτροπή12.09.2018

Κυριακή 7 Μαΐου

Ημερίδα με θέμα Απονομή Δικαιοσύνης και Ζώα στο Δημαρχείο Γαλατσίου

Την Κυριακή 7 Μαΐου, ο Δήμος Γαλατσίου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στο κοινό να παρευρεθεί στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα “Απονομή Δικαιοσύνης και Ζώα”, στην οποία θα συζητηθεί το πώς οι αποφάσεις των δικαστηρίων άλλαξαν οριστικά τα δεδομένα για τα ζώα στη χώρα μας, σύμφωνα με τη σύγχρονη νομολογία. Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να έχουν επίκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση για την αντιμετώπιση ζητημάτων διαχείρισης των ζώων και δη κηδεμόνες ζώων, αιρετοί και εκπρόσωποι από φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, φιλοζωικές οργανώσεις, κτηνίατροι, εκπαιδευτές και γενικά επαγγελματίες και εθελοντές που ασχολούνται με τα ζώα με γνώμονα την τήρηση του νόμου και την εξασφάλιση της ευζωίας τους. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση Παρακολούθησης.
7/5, 20:00
Δημαρχείο Γαλατσίου – Αρχιμήδους 2, Γαλάτσι 

Σανταρόζα Beat στην Πλατεία Δικαιοσύνης

Το mobile party Needless σε συνεργασία με την πολιτιστική πλατφόρμα &Βeyond παρουσιάζουν το Σανταρόζα Beat, ένα μεγάλο dance party σε ένα από τα εμβληματικότερα σημεία του κέντρου της πόλης. Ένα μοναδικό, urban dancefloor με τρία Β2Β sets από τους Express Skopelitis (Iro & Discojuice), Chevy & Papaioannou και K.atou & Figkott. Balearic Beat, Rare Grooves, Electronica, Disco και Ηouse ρυθμοί θα δημιουργήσουν ένα super-χορευτικό, λαμπερό μουσικό περιβάλλον, σε έναν από τους πιο ιδιαίτερους δημόσιους χώρους της Αθήνας.
7/5, 17:30-21:30
Πλατεία Δικαιοσύνης – Σανταρόζα και Πανεπιστημίου 

Προβολή των ταινιών “Σταθμός Αποχαιρετισμού” και “Με Κομμένη την Ανάσα” στον κινηματογράφο Ίριδα

Την Κυριακή 7 Μαΐου, στα πλαίσια του φεστιβάλ ΙΡΙΔΑ VISIONS – μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.), στον κινηματογράφο Ίριδα θα προβληθούν 2 ταινίες από την ψηφιακή ταινιοθήκη IFcinéma του Γαλλικού Ινστιτούτου. Πιο συγκεκριμένα θα προβληθούν οι ταινίες Σταθμός Αποχαιρετισμού του Chris Marker και Με Κομμένη την Ανάσα του Jean-Luc Godard. Τις ταινίες θα προλογίσει ο κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Καντέα – Παπαδόπουλος, ενώ μετά το τέλος των προβολών θα ακολουθήσει dj set στο φουαγιέ της Ίριδας από τον Γιάννη Καντέα – Παπαδόπουλο. Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη με παραλαβή μηδενικού εισιτηρίου στην είσοδο της Ίριδας. Οι πόρτες της Ίριδας θα ανοίξουν στις 7:15. Κάθε άτομο θα μπορεί να παραλαμβάνει ένα εισιτήριο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
7/5, 19:00
Κινηματογράφος Ίριδα – Ακαδημίας 55, Αθήνα

Cantate Domino στη Γερμανική Εκκλησία

Την Κυριακή 7 Μαΐου, η Γερμανική Εκκλησία της Αθήνας διοργανώνει συναυλία Αναγεννησιακής Μουσικής με το φωνητικό κουαρτέτο της, “Vox Sinceris” και τον οργανίστα Χρήστο Παρασκευόπουλο στο εκκλησιαστικό όργανο. Θα ακουστούν έργα των: Giovanni Pierluigi da Palestrina, William Byrd, Giovanni Croce, Hans Leo Hassler, Jan Pieterszoon Sweelinck και άλλων συνθετών.
7/5, 19:00
Γερμανική Εκκλησία – Σινά 68 και Οίτης, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe best of Mikis Theodorakis: Η Μαρία Φαραντούρη σε ένα μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη σε Ζυρίχη και Μόναχο12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b