MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Παρασκευή 28 Απριλίου

Ημερίδες και περφόρμανς με δωρεάν είσοδο, στη σημερινή μας ατζέντα για την Παρασκευή 28 Απριλίου.

Monopoli Team

Οι εκδηλώσεις των εγκαινίων της έκθεσης “EVROVIZION” στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Σε επιμέλεια της Sabina Klemm και της Sanja Kojić Mladenov, το συνεργατικό-δημιουργικό εκθεσιακό πρότζεκτ ”EVROVIZION.CROSSING STORIES AND SPACES” έρχεται και στην Ελλάδα με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Γκαίτε από την Παρασκευή 28 Απριλίου για να διερευνήσει την τρέχουσα κοινωνικοπολιτική κατάσταση της Ευρώπης, και να εξετάσει την ιδέα μιας ευρωπαϊκής ταυτότητας. Στα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Ινστιτούτο, κατά την οποία η καλλιτέχνιδα Ivana Ivković θα παρουσιάσει την περφόρμανς “MONUMENT: THE SCHOOL OF ATHENS”. Oι εικαστικοί Johanna Diehl, Adnan Softić και Μαρία Τσάγκαρη θα δώσουν επίσης το παρόν στα εγκαίνια και θα συνομιλήσουν με το κοινό σχετικά με τα έργα τους, ενώ η επιμελήτρια Sanja Kojić Mladenov, όπως και η τοπική επιμελήτρια Ιόλη Τζανετάκη, θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες στην έκθεση.
28/4, 19:00
Ινστιτούτο Γκαίτε – Ομήρου 14-16, Αθήνα 

Συναυλία της Wartburg College Choir στο Ωδείο Αθηνών

Την Παρασκευή 28 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος του Ωδείου Αθηνών συναυλία Θρησκευτικής Χορωδιακής Μουσικής με την Wartburg College Choir και τη συμμετοχή της Mικτής Χορωδίας του Ωδείου Αθηνών και της χορωδίας των “Μικρών Μουσικών” του Ωδείου Αθηνών. Θα ακουστούν έργα J. S. Bach, G. P. Palestrina, F. Martin, L. Delibes και άλλων, με τη μουσική διεύθυνση του Dr Lee Nelson.
28/4, 20:00
Ωδείο Αθηνών – Ρηγίλλης και Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο 7o Μουσικό Φεστιβάλ Χίου επιστρέφει με Αλκίνοο Ιωαννίδη και όχι μόνο – Μία πρώτη ματιά στο πρόγραμμα12.09.2018

Προβολή της ταινίας “november” και “9/8fight41” στο Tavros Space

Στα πλαίσια της δράσης “revolution is not a one time event” του Tavros Space, την Παρασκευή 28 Απριλίου θα προβληθούν δύο ταινίες, το “november” της Hito Steyerl και το “9/8fight41 της Gizem Aksu. Υπόθεση november: Στην ταινία november, η καλλιτέχνις ερευνά τον ρόλο των εικόνων, του φύλου και της αισθητικής στην επανάσταση, εξιστορώντας το ταξίδι της Andrea Wolf, μιας φίλης της που ενεπλάκη στο κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα στην Τουρκία. Το έργο συνδυάζει πλάνα ντοκιμαντέρ από την κουρδική τηλεόραση, σκηνές από μια ερασιτεχνική ταινία που έκαναν οι δύο φίλες ως έφηβες, κλιπ από τις ταινίες του Μπρους Λι και την αφήγηση της ίδιας της Steyerl. Υπόθεση 9/8fight41: Μικρού μήκους χορευτικό ντοκιμαντέρ που εστιάζει στην πρόσφατη αστική μνήμη της Κωνσταντινούπολης σε ένα τριπλό μουσικό μέτρο 9/8. Εμπνευσμέν@ από τον χορό/αγώνα του θρυλικού Γερμανού Σίντο πυγμάχου Johann Rukeli Trollmann (1907-1944), τέσσερ@ χορευτ@ συνδυάζουν τη δύναμη του χορού με τον αγώνα τους για δικαιοσύνη στο Sulukule και το Fikirtepe, τις γειτονιές των Ρομά της Κωνσταντινούπολης.
28/4, 21:00-23:00
Tavros Space – Αναξαγόρα 33, Ταύρος

Η ημερίδα “Ορατή και Αόρατη Αναπηρία” στη Βούλα

Μία ιδιαίτερη Ημερίδα Ενημέρωσης και Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης με τίτλο «Ορατή και αόρατη αναπηρία», διοργανώνει την Παρασκευή 28 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωνία» το σωματείο «Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, μόνο άνθρωποι» και ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Πρόκειται για μια εθελοντική δράση, που ως στόχο έχει, την ενημέρωση και την αφύπνιση των πολιτών, όσον αφορά στην ύπαρξη  των ατόμων με αόρατη αναπηρία και την ένταξή τους στην καθημερινότητα. Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι η Μαρία Φουρναράκη, Εντεταλμένη Σύμβουλος για την εναρμόνιση δράσεων και έργων για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, ο Βασίλης Μαρινόπουλος, Εκπαιδευτικός, ο Κωνσταντίνος Γεωργάτος, Ποιητής, συγγραφέας και μέλος της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών και της Ποιητικής Ακαδημίας, η Ηλέκτρα Μπαλατά, Παιδαγωγός Προσχολικής και Νηπιακής ηλικίας και Εθελόντρια ΑμεΑ, η Χρύσουλα Σύλβια Αντώναρου, Πρόεδρος Σωματείου ΔΥΑΜΕΑ, ο Νίκος Λαμπρίδης, Καθηγητής Οργανωσιακής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Sheffield και ο Γιάννης Κωστάκης, Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης.
28/4, 18:00
Πολιτιστικό Κέντρο Ιωνία Βούλα – Κ. Καραμανλή 18, Βούλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΊδρυμα Γουλανδρή: Νέες πρωτότυπες δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b