MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
30
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πώς είναι να χορεύεις για το Μπαλέτο της Λυρικής; – Οι «Διορθώσεις» του Θοδωρή Σκριβάνου στον Δαναό για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, o κινηματογράφος Δαναός παρουσιάζει την ταινία «Διορθώσεις | Corrections» του Θοδωρή Σκριβάνου.

Monopoli Team

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ παρατήρησης που καλύπτει σχεδόν μια ολόκληρη καλλιτεχνική σεζόν του Μπαλέτου της ΕΛΣ, με τον Θοδωρή Σκριβάνο να έχει συγκεντρώσει υλικό 220 ωρών κατά το γύρισμα!

Ειδικότερα, το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει σκηνές από την προετοιμασία τριών παραγωγών του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: «Η Λίμνη των Κύκνων» σε χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου, «Herrumbre» του φημισμένου Ισπανού χορογράφου Νάτσο Ντουάτο και «Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης» του Δάφνη Κόκκινου.

Σύνοψη

Η ταινία διεισδύει στον μικρόκοσμο και στην καθημερινότητα των χορευτών του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Την ίδια στιγμή, συνιστά το πορτρέτο των ανθρώπων που ζωντανεύουν και πραγματώνουν το έργο αυτού του συνόλου: αποτυπώνει την επίμονη και συντονισμένη συνεργασία μεταξύ χορογράφων, χορευτών, σκηνογράφων και τεχνικών. Οι πρόβες, οι επαναλήψεις, οι διορθώσεις, το σώμα, η ίδια η δημιουργική διαδικασία της χορογραφίας βρίσκονται πάντα σε πρώτο πλάνο και αντανακλώνται στο φιλμ μέσα από μια ανθρωπολογική μέθοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑM-Power Festival: Με δύναμη για την αναπηρία12.09.2018

Το ντοκιμαντέρ του Θοδωρή Σκριβάνου που έκανε διεθνή πρεμιέρα στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Ανοιχτοί Ορίζοντες, θα προβληθεί στον κινηματογράφο Δαναό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού στις 29 Απριλίου.

*Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν με την παρουσία συντελεστών του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνίες προβολών:

Πέμπτη 27 Απριλίου στις 20:00
Σάββατο 29 Απριλίου στις 16:00
Κυριακή 30 στις 16:00 στις 16:00

Σκηνοθεσία/Παραγωγή: Θοδωρής Σκριβάνος
Διάρκεια: 129΄

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
10o Beyond Borders: Το ελληνικό βλέμμα στο επίκεντρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου
Cine News
«Καλά θα πάει κι αυτό»: Η νέα σειρά του Δημήτρη Αποστόλου έρχεται τη νέα σεζόν στην ΕΡΤ
Cine News
Αύγουστος στην πόλη και σινεμά κάτω από τα αστέρια – 6 κωμωδίες που θα δούμε στα θερινά
Cine News
Σούπερ Ήρωες: Κυκλοφόρησε το πρώτο teaser και ο Γιάννης Μπέζος έχει ένα… δαιμόνιο σχέδιο
Cine News
«Το Σπίτι Δίπλα Στο Ποτάμι» στον ALPHA: Ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας – Η Μαγδαληνή
Cine News
Η Δίκη Ενός Σκύλου: Η σκηνοθέτρια Λετίσια Ντος στην Αθήνα για μια προβολή-συζήτηση με το κοινό
Cine News
Home Cinema: Οι καλύτερες ταινίες που θα δεις αυτή την εβδομάδα στην τηλεόραση
Cine News
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
«Το Σπίτι Δίπλα Στο Ποτάμι» στον ALPHA: Ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας – Η Πολυξένη
Cine News
Άγιος έρωτας: Η Γιούλικα Σκαφιδά “εισβάλλει» στον β’ κύκλο με ρόλο έκπληξη
Cine News
Το “Grand Hotel” ανοίγει ξανά τις πόρτες του – Δείτε το trailer
Cine News
Ο “Γιατρός” επιστρέφει με τρίτο κύκλο το φθινόπωρο στον ALPHA