MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TV NEWS

Μετά το Harry Potter, το Twilight: Νέα τηλεοπτική σειρά για το δημοφιλές franchise

Μια τηλεοπτική σειρά βασισμένη στη best-selling σειρά βιβλίων της Στέφανι Μέγιερ, «The Twilight Saga», βρίσκεται στα σκαριά από τη Lionsgate Television, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Monopoli Team

Το Twilight Saga πρόκειται να μεταφερθεί και στη μικρή οθόνη. Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, μια τηλεοπτική σειρά βασισμένη στη best-selling σειρά βιβλίων της συγγραφέως Στέφανι Μέγιερ βρίσκεται στα πρώιμα στάδια δημιουργίας από τη Lionsgate Television.

Η Sinead Daly («Tell Me Lies», «The Walking Dead: World Beyond», «Raised by Wolves») δουλεύει πάνω στο σενάριο. Μαζί με την παραγωγή θα αποφασίσουν από κοινού αν επρόκειτο για remake ή θα ακολουθήσουν άλλο «μονοπάτι». Καθώς τα σχέδια βρίσκονται στις απαρχές τους, η νέα σειρά δεν έχει «συνδεθεί» με κάποια συγκεκριμένη streaming πλατφόρμα ή τηλεοπτικό δίκτυο. Η Lionsgate, η οποία κρατά στα χέρια της τα πνευματικά δικαιώματα του franchise, σχεδιάζει να ηγηθεί προς το παρόν την ανάπτυξη του τηλεοπτικού πρότζεκτ πριν αναζητήσει αγοραστή.

Το φαινόμενο του «Twilight»

Πηγές αναφέρουν πως η ίδια η συγγραφέας αναμένεται να εμπλακεί στη τηλεοπτική μεταφορά. Το πρώτο βιβλίο της σειράς, το «Λυκόφως», εκδόθηκε το 2005, και ακολουθήθηκε από τρία σίκουελ, τη «Νέα Σελήνη», την «Έκλειψη» και τη «Χαραυγή». Όλα μαζί πούλησαν περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Τα τέσσερα βιβλία μετατράπηκαν σε ένα απίστευτα δημοφιλές κινηματογραφικό franchise πέντε ταινιών, το «The Twilight Saga» με πρωταγωνιστές τους Κρίστεν Στιούαρτ και Ρόμπερτ Πάτινσον. Η πρώτη ταινία έκανε πρεμιέρα το 2008, με τους νεαρούς πρωταγωνιστές να μεταμορφώνονται εν μια νυκτί σε κινηματογραφικούς αστέρες. Συνολικά και οι πέντε ταινίες ξεπέρασαν τα 3 δις σε εισπράξεις στο παγκόσμιο box office.

Το «Twilight» αποτελεί σημαντικό «απόκτημα» της βιβλιοθήκης της Lionsgate. Μάλιστα το 2017, ο CEO της εταιρείας, Jon Feltheimer, δήλωσε πως «υπάρχουν πολλές ακόμη ιστορίες να ειπωθούν και θα είμαστε έτοιμοι να τις πούμε όταν είναι έτοιμοι οι δημιουργοί μας», ανέφερε για τα franchise του «Twilight» και του «The Hunger Games».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStar Trek: Νέα ταινία με πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Όσκαρ Michelle Yeoh12.09.2018

Το είδος του φανταστικού δείχνει να βρίσκεται γενικά σε υψηλή ζήτηση. Η είδηση για το νέο “Twilight” τηλεοπτικό πρότζεκτ ήρθε σε μια περίοδο όπου η (HBO) Max ανακοίνωσε μια νέα διασκευή των βιβλίων του Harry Potter -αυτή τη φορά στη μικρή οθόνη- με την αμφιλεγόμενη συγγραφέα J.K. Rowling να αναλαμβάνει χρέη εκτελεστικού παραγωγού. Τον Σεπτέμβριο του περασμένου χρόνου έκανε πρεμιέρα στην Amazon η νέα σειρά του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», ενώ η Warner Bros. Discovery σχεδιάζει ένα νέο κινηματογραφικό franchise βασισμένο στα βιβλία του J.R.R. Tolkien.

Πηγή: The Hollywood Reporter

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b