MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο Quentin Tarantino επιβεβαιώνει ότι είναι έτοιμος να αποσυρθεί

Ο διάσημος σκηνοθέτης επιβεβαίωσε ότι η δέκατη ταινία του “The Movie Critic” θα είναι και η τελευταία του.

Monopoli Team

Ένας από τους πιο καταξιωμένους σκηνοθέτες διεθνώς, ο Quentin Tarantino, αποκάλυψε επισήμως ότι είναι έτοιμος να αποσυρθεί από τον χώρο του κινηματογράφου.

Μετά από τρεις ένδοξες δεκαετίες παραγωγής ταινιών, ο σκηνοθέτης μίλησε στο ισπανικό ara, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε: «Κάνω ταινίες εδώ και τριάντα χρόνια, είμαι έτοιμος να παραιτηθώ».

Ο Tarantino είναι γνωστός για τις τεράστιες κλασσικές επιτυχίες του όπως το Pulp Fiction, το Reservoir Dogs και το Kill Bill. Η αποχώρηση από την βιομηχανία του κινηματογράφου είναι ένα θέμα που ποτέ δεν απέφυγε να συζητήσει. Συγκεκριμένα, το 2009, είχε παραδεχτεί ότι έχει σκοπό να «συνταξιοδοτηθεί» στην ηλικία των 60. Απ’ ότι φαίνεται, ο δημιουργός θα τηρήσει τα σχέδια του, όπως είπε και φέτος συνεχίζοντας με “την συγγραφή μυθιστορημάτων και της κινηματογραφικής λογοτεχνίας, κάτι σαν αυτό.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Σύγχρονη Μήδεια στη Γαλλία12.09.2018

Τον Μάρτιο ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι η επερχόμενη ταινία του “The Movie Critic” θα είναι η δέκατη και τελευταία του δουλειά στην μεγάλη οθόνη.

Μιλώντας στο ara, δήλωσε ότι η αείμνηστη κριτικός ταινιών Pauline Kael, της οποίας η ζωή ενέπνευσε το βιβλίο του Cinema Speculation (2022), αποτελεί την επιρροή του και για το “The Movie Critic” ως ένα σημείο καθώς “η ιστορία λαμβάνει μέρος σε έναν κόσμο όπου συμπεριλαμβάνεται και η Pauline Kael, χωρίς όμως να την αφορά η ταινία άμεσα.

Όταν ερωτήθηκε τι είναι αυτό που τον κάνει να θέλει να σταματήσει, ο δημιουργός είπε: “Απλά κάνω ταινίες εδώ και τριάντα χρόνια, είμαι έτοιμος να παραιτηθώ“.

Όσο για τα επόμενά του βήματα; “Θα μου άρεσε πάρα πολύ να γράψω περισσότερα βιβλία. Θα ήθελα να γράψω κι ένα δεύτερο βιβλίο Cinema Speculation, αυτή τη φορά συμπεριλαμβάνοντας παραπάνω ταινίες των 70s’ από την εποχή της εφηβικής μου ηλικίας. Και ύστερα θα περάσω στα 80s’ και θα επικεντρωθώ στο σινεμά έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες” είπε. Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε τον διάσημο σκηνοθέτη σε ρόλο συγγραφέα, να γράφει για την μεγάλη του αγάπη που παραμένει μία: το σινεμά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Καννών 2023: Μάρτιν Σκορσέζε, «Ιντιάνα Τζόουνς» και Γουές Άντερσον στο φετινό line-up12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b