MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
01
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Cine Paris: Το αγαπημένο θερινό της Πλάκας επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι

Ο θρυλικός θερινός κινηματογράφος της Πλάκας θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του, μετά από τρία χρόνια απουσίας – και κάπως έτσι ανυπομονούμε ακόμα περισσότερο για το φετινό καλοκαίρι.

Monopoli Team

Όλα δείχνουν ότι ένα από τα πιο εμβληματικά θερινά σινεμά της Αθήνας θα επιστρέψει και πάλι κοντά μας αυτό το καλοκαίρι, μετά από τρία χρόνια απουσίας. Μιλάμε φυσικά για το Cine Paris, που μας είχε χαρίσει υπέροχες βραδιές κινηματογράφου στην διάσημη ταράτσα του στην οδό Κυδαθηναίων 22, στην Πλάκα, με θέα την Ακρόπολη.

Το ακίνητο που φιλοξενεί το Cine Paris ανήκει πλέον στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου και στο Stelios Philanhtropic Foundation, με την Anax Constructions να αναλαμβάνει την ανακαίνισή του, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Constructionmag, που αναφέρει ότι το θερινό σινεμά θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει από αυτό το καλοκαίρι.

«Το ακίνητο είναι χαρακτηρισμένο ως νεότερο μνημείο. Σε ό,τι αφορά το σύνολο του έργου είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2023. Ο γνωστός θερινός κινηματογράφος στην Πλάκα δεν λειτούργησε τα τρία τελευταία καλοκαίρια, αυτά του 2020, του 2021 καθώς και το φετινό» αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου, Γιώργος Λαμπίρης.

Η εταιρία έχει αναλάβει την ολική ανάπλαση του κτηρίου, από την πρόσοψή και το ισόγειο (που κάποτε φιλοξενούσε το γνωστό κέντρο διασκέδασης Ζυγός), μέχρι φυσικά και την ταράτσα, που βρίσκεται ο θερινός κινηματογράφος.

Το ιστορικό θερινό σινεμά είχε γεννηθεί μετά από μία ιδέα ενός Έλληνα κομμωτή, ο οποίος είχε ζήσει πολλά χρόνια στο Παρίσι – εξού και το όνομα Cine Paris. Το κτίριο χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’60 εκεί όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα. Στα τέλη του ’60  κατά τη διάρκεια της κρίσης των θερινών κινηματογράφων είχε κλείσει, ανοίγοντας πολλά χρόνια αργότερα, το 1986, με νέο ιδιοκτήτη πλέον.

Από τότε λειτουργούσε ασταμάτητα μέχρι τον Οκτώβριο του 2019, που έγινε γνωστή η δυσάρεστη είδηση ότι μετά από τρεις δεκαετίες το θρυλικό σινεμά στην ταράτσα της Κυδαθηναίων δεν θα συνόδευε τα καλοκαίρια μας.

Φαίνεται, όμως, ότι το καλοκαίρι του 2023 αυτό θα αλλάξει – και εμείς βρήκαμε άλλον έναν λόγο για να ανυπομονούμε να έρθει λίγο πιο γρήγορα το φετινό καλοκαίρι.

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
66o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: “Αυλαία και πάμε!” με Jim Jarmusch και Indya Moore
Cine News
Το "Little, Big, and Far" έρχεται να μας θυμίσει την ομορφιά του σύμπαντος
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
Από το It μέχρι το Final Destination: 10 ταινίες για την απόλυτη Halloween βραδιά
Cine News
Μη γελάτε, θα σας δει ο κόσμος: Ένα τρυφερό ταξίδι γυναικείας αυτοδιάθεσης στο 66ο ΦΚΘ
Cine News
H COSMOTE TELEKOM Μεγάλος Χορηγός του 66ου ΦΚΘ
Cine News
Ατμόσφαιρες στα πόδια μου: Προβολή και ανοιχτή συζήτηση στην Ταινιοθήκη για τη βιωσιμότητα του εδάφους της Γης
Cine News
Gorgonà: Η μεγάλου μήκους ταινία της Εύης Καλογηροπούλου στο 66ο ΦΚΘ
Cine News
ΛΕΞ και Kepler is Free ένωσαν δυνάμεις για τη «Σπασμένη Φλέβα» του Οικονομίδη – Δες το video clip
Cine News
Ο Δικαστής: Πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο στον ANT1
Cine News
Το “Rose of Nevada” στο 66ο ΦΚΘ: Ένα διαφορετικό sci-fi μυστήριο – ταξίδι στον χρόνο
Cine News
Ταινίες και ντοκιμαντέρ για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που αξίζει να δεις