MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Παρασκευή 7 Απριλίου

Προβολές ταινιών και παρουσιάσεις βιβλίων με δωρεάν είσοδο, στη σημερινή μας ατζέντα για την Παρασκευή 7 Απριλίου.

Monopoli Team

Petit Plan: Americana III στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Το Petit Plan: Americana, που πρωτοπαρουσίασε το 2021 η Ελληνοαμερικανική Ένωση, επιστρέφει για 3η χρονιά, από τις 5 έως τις 7 Απριλίου, με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα σε ταινίες που έχουν διακριθεί από την Ακαδημία Κινηματογράφου των ΗΠΑ. Μερικές από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ αλλά και κινουμένων σχεδίων στην ιστορία των Όσκαρ θα προβληθούν στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με ελεύθερη είσοδο και ειδικούς καλεσμένους που θα προλογίζουν κάθε μέρα το πρόγραμμα των ταινιών. Την Παρασκευή 7 Απριλίου το πρόγραμμα θα προλογίσουν οι Παναγιώτης Κυριουλάκος και Μαρινέτα Μακ Κρητικόυ και θα προβληθούν οι ταινίες «Σαββατοκύριακα» (Υπόθεση: Η ιστορία ενός νεαρού αγοριού που αναγκάζεται να πηγαίνει πέρα δώθε στα σπίτια των πρόσφατα χωρισμένων γονιών του), «Γεύμα» (Υπόθεση: Η ζωή ενός άντρα όπως την βλέπουμε μέσα από τα γεύματα που δίνει στον σκύλο του, Γουίνστον.), «Αγαπητό μπάσκετ» (Υπόθεση: Bασισμένο σε ποίημα που έγραψε ο Κόμπι Μπράιαντ με θέμα την αγάπη του για το μπάσκετ.), «Pearl» (Υπόθεση: Ένα λυρικό road trip ενός πατέρα και της κόρης του.)
Δηλώσεις συμμετοχής εδώ
7/4, 19:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση – Μασσαλίας 22, Αθήνα

Προβολή της ταινίας “Βρώμικη Πόλη” στον Κινηματογράφο Νέα Ελβετία

Οι Κινηματογραφικές Βραδιές του Δήμου Βύρωνα, με τίτλο “Οδύσσειες – Αποδημίες – Μετοικεσίες”, φέτος επιστρέφουν και πάλι στον φυσικό τους χώρο, τον δημοτικό κινηματογράφο “Νέα Ελβετία”. Την Παρασκευή 7 Απριλίου θα προβληθεί η ταινία “Βρώμικη Πόλη” του Τζον Χιούστον. Την ταινία θα προλογίσει ο σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος και μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση. Υπόθεση: Ενας αλκοολικός και ξεπεσμένος πυγμάχος προσπαθεί να ξαναβρεί τον χαμένο αυτοσεβασμό του, κάνοντας τον μάνατζερ ενός πρωτοεμφανιζόμενου πυγμάχου.
7/4, 19:00
Νέα Ελβετία – Νέας Ελβετίας 34 και Σεβαστείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Γραφείο των Υδάτινων Κοινών: Πρόγραμμα δράσεων Απριλίου για το διακαλλιτεχνικό και διεπιστημονικό πρόγραμμα του ATOPOS12.09.2018

Πορεία στο Θείο Πάθος με τον Πέτρο Γαϊτάνο στο Δημαρχείο Περιστερίου

Την Παρασκευή 7 Απριλίου, το Πολιτιστικό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου θα φιλοξενήσει τον Πέτρο Γαϊτάνο και το συγκλονιστικό οδοιπορικό του μέσα στο ουράνιο περιβάλλον των Ιερών Ναών, στο οποίο αποκαλύπτει μέσα από βιβλικά κείμενα και ύμνους τη λυτρωτική σημασία των παθών του Ιησού Χριστού και υμνεί την πιο υψηλή ανάγκη του ανθρώπου, που είναι πιστή στον Θεό και την αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο και όλη την δημιουργία. Στην εκδήλωση συμμετέχει και η βυζαντινή χορωδία Μελίρρυτον. 
7/4, 19:30
Δημαρχείο Περιστερίου – Πλατεία Δημοκρατίας, Περιστέρι

Παρουσίαση του βιβλίου “Μια φωτογραφία και ένα σχόλιο” του Βασίλη Βούκλιζα στον Ιανό

Tην Παρασκευή 7 Απριλίου στις 20:30, ο Iανός και οι εκδόσεις i-focus, διοργανώνουν παρουσίαση του φωτογραφικού βιβλίου του Βασίλη Βούκλιζα, με τίτλο «Μια Φωτογραφία και ένα σχόλιο». Για το βιβλίο θα μιλήσει ο φωτογράφος και συγγραφέας Βασίλης Βούκλιζας, ο φωτογράφος Χρήστος Κοψαχείλης και η editor in Chief του iFocus.gr Δώρα Λαβαζού. Λίγα λόγια για το βιβλίο: Αφορμή για ένα σχόλιο, αφορμή για σκέψεις, ερωτήματα, διαφωνίες και εκλεκτικές συγγένειες, μα πάνω απ’ όλα αφορμή για συνάντηση. Κάθε έργο Τέχνης, κι εδώ σε αυτήν την περίπτωση κάθε φωτογραφία που ανασύρεται από το χρονοντούλαπο της Παγκόσμιας Φωτογραφικής Ιστορίας, έχει ένα στόχο, αυτόν της συνάντησης με τον δημιουργό.
7/4, 20:30
Βιβλιοπωλείο Ιανός – Σταδίου 24, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2023: Πληθωρικό και εξωστρεφές12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b