MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 30 Μαρτίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη 30 Μαρτίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Goodbye, Lindita, του Μάριο Μπανούσι από την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου στην Πειραιώς 260

Το έργο «Goodbye, Lindita», σε σύλληψη και σκηνοθεσία Μάριο Μπανούσι, έρχεται από την Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών του Εθνικού Θεάτρου, στην Πειραιώς 260. Ο Μάριο Μπανούσι, ένας πολυσχιδής νέος καλλιτέχνης που προτείνει ένα προσωπικό, χειροποίητο εικαστικό θεατρικό σύμπαν, εμπνέεται από το παρελθόν των Βαλκανίων, από ταφικά έθιμα και παραδόσεις πολλών χωρών για να φτιάξει μια παράσταση με κέντρο την απώλεια. Η αφήγηση δομείται πάνω σε μια συνειρμική ακολουθία εικόνων που συνδέουν την κατάσταση του πένθους με μια νέα γέννηση. Η παράσταση είναι ένα σύγχρονο παραμύθι, μια παραβολή για τη ζωή μετά τον θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου. Το Goodbye, Lindita διηγείται την ιστορία μιας οικογένειας. Μια σειρά από παράδοξα γεγονότα που συμβαίνουν στο σπίτι φέρνουν στην επιφάνεια έναν κόσμο κρυμμένο, φτιαγμένο από όνειρα και εφιάλτες, μια ανάποδη πραγματικότητα με τους δικούς της κανόνες. Τι χρειάζεται να γίνει για να ολοκληρωθεί ο ύστατος αποχαιρετισμός; Πώς μπορεί να συνεχιστεί η ζωή; Τι σημαίνει (αυτός) ο θάνατος; Παίζουν: Χρυσή Βιδαλάκη, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Μανταλένα Καραβάτου, Αφροδίτη Κατσαρού, Μάριο Μπανούσι, Ευτυχία Στεφάνου, Άννα Συμεωνίδου, Αλεξάνδρα Χασάνι / Μουσικός επί σκηνής: Τζέσικα Ονγιγέτσι Ανοσίκε.
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00
5-13€
Πειραιώς 260 (Χώρος Β), Ταύρος

2. Future N.O.W. 2023 στη Στέγη

Τρία νέα πρωτότυπα έργα, που προκρίθηκαν μέσα από ετήσιο ανοιχτό κάλεσμα, στο πλαίσιο του Future N.O.W της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, συνεχίζουν για δεύτερη εβδομάδα. Σεξεργασία. Ρευστότητα φύλου. Συλλογικές ταυτότητες. Τρεις παραστάσεις από το μέλλον μιλούν για το κοινό μας παρόν. Υπάρχουν θέματα ταμπού για τη νέα γενιά καλλιτεχνών; Σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς, οι δημιουργοί βρίσκουν τη φωνή τους και προτείνουν νέους κόσμους με νέα πρωτότυπα έργα, που προκύπτουν μέσα από ένα ετήσιο ανοιχτό κάλεσμα. Μέχρι και τις 9 Απριλίου, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα: Call me Sugar της Χριστίνας Κυπραίου και του Μιχάλη Πητίδη (ώρα 18:00), Σεισμό του Βασίλη Βηλαρά (ώρα 20:00) και Perseids ή πώς να παρτάρετε αγρίως των Ζωής Σιγαλού και Μαρίνας Σιώτου (ώρα 22:00).
Πέμπτη έως Κυριακή, 18:00, 20:00, 22:00
Από 5 έως 10€ με προσφορές για συνδυαστικά εισιτήρια δύο ή τριών παραστάσεων
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107, Αθήνα

3. Minimal, με την Ήρα Κατσούδα στο θέατρο Nous

Μετά την επιτυχία της παράστασης «Για Γυναίκα καλή είναι» και μια συνεχόμενη sold out χρονιά, η Ήρα Κατσούδα επιστρέφει με την τρίτη solo παράστασή της, το «Minimal». Σε αντίθεση με το σαλόνι στο πατρικό της, η Ήρα προσπαθεί να ξεφορτωθεί όλα τα περιττά από τη ζωή της και να την κρατήσει με τα απολύτως απαραίτητα, σε minimal επίπεδα. Όμως η διάσπαση προσοχής, μια ομηρία που λαμβάνει χώρα στον νιπτήρα της, τα κριτήρια με τα οποία επιλέγονται τα Ιερά Ζώα, οι τοξικές σχέσεις, οι θεωρίες συνομωσίας, ο Νομός Ηλείας και πολλά ακόμα, δεν την αφήνουν να τα καταφέρει. Ο Μινιμαλισμός ή Τέχνη του ελάχιστου, είναι καλλιτεχνικό ρεύμα, με εφαρμογή κυρίως την γλυπτική και την ζωγραφική, που αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ την δεκαετία του 1960.
Πέμπτη 30/3 στις 21:30
10€ γενική είσοδος
Θέατρο Nous, Τροίας 34, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Το Μιχάλης Καλκάνης Group στο Half Note Jazz Club

Ο καταξιωμένος κοντραμπασίστας Μιχάλης Καλκάνης θα εμφανιστεί απόψε στη σκηνή του Half Note Jazz Club. Μαζί με το σχήμα του θα παρουσιάσει μουσικές από το νέο του δίσκο με τίτλο “Emotions” καθώς και άλλες νέες και παλαιότερες μουσικές με τον πάντα φρέσκο και ευρωπαϊκό ήχο που ήδη έχουμε γνωρίσει μέσα από τις ξεχωριστές παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τη Μικρή Επίδαυρο, το Palm Jazz Festival (SP) και άλλες ιδιαίτερες εμφανίσεις. Ο Μιχάλης Καλκάνης ξεχωρίζει ανάμεσα στους εκπροσώπους της νέας γενιάς Ελλήνων μουσικών της τζαζ – και όχι μόνο. Ιδιαίτερα τολμηρός σαν δημιουργικός μουσικός και συνθέτης πειραματίζεται με επιτυχία, δίνοντάς μας μουσική με αισθητική και ταυτότητα, στην οποία οι ηλεκτρονικοί ήχοι συναντιούνται με ακουστικά όργανα και στοιχεία της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής με επιρροές από την ανερχόμενη ευρωπαϊκή neoclassical σκηνή.
Πέμπτη 30/3 στις 21:30
10-15€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

5. The Boy live στο Bios Ρομάντσο

O The Boy ανεβαίνει στη σκηνή του Ρομάντσο, με όλα τα αγαπημένα του τραγούδια, για δύο ιδιαίτερα live. «Πλήκτρα, τύμπανα, φωνή, χαρτιά με λόγια. Παλιά τραγούδια πιο αστεία. Νέα τραγούδια λιγότερο αστεία. Διασκευές που και που. Χωρίς κενά ανάμεσα. Χωρίς βίζουαλς. Όρθιοι για πολλές ώρες. Κοντά στο τέλος. Το τέλος μιας σχέσης. Το τέλος της ζωής των γονιών και των φίλων. Το τέλος της μουσικής. Το τέλος των αιθουσών κινηματογράφου. Το τέλος του κόσμου. -Και τώρα πια, δεν υπάρχει το τέλος ; -Τώρα το αρνούμαι το τέλος».
Πέμπτη 30/3 & 6/4 στις 20:30

8€ προπώληση, 10€ ταμείο
Bios Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Μεταξουργείο 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b