MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
11
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 28 Μαρτίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 28 Μαρτίου.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Ο Θοδωρής Βουτσικάκης «Στην οδό Φρυνίχου… ξανά»

Στην οδό Φρυνίχου ξανά. Η “συνομιλία” του Θοδωρή Βουτσικάκη με τον Νεοκλή Νεοφυτίδη στο πιάνο και τον Βαγγέλη Μαχαίρα στο ούτι και το μαντολίνο, σε μουσικές και τραγούδια που αναδεικνύονται μοναδικά στην υποβλητική ατμόσφαιρά της σκηνής του θεάτρου Τέχνης, συνεχίζεται στην Πλάκα. Σύγχρονα και κλασικά ελληνικά τραγούδια, που με σιγουριά θα τα ονομάζαμε Αγάπες της Ζωής μας και κάποιες ιδιαίτερες επιλογές-εκπλήξεις από την αγγλική και ιταλική μουσική σκηνή.
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
18€ κανονικό, 15€ μειωμένο
Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν,  Φρυνίχου 14, Πλάκα 

2. Η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου στο  Half Note

Η Αλεξανδρα Παπαστεφάνου ανεβαίνει στη σκηνή του Half Note για δεύτερη φορά φέτος, μαζί με εξαιρετικούς μουσικούς, για μια επετειακή συναυλία. Ξημερώνοντας η 29η Μαρτίου -μέρα θανάτου του ποιητή Μίλτου Σαχτούρη πριν από 18 χρόνια- η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου θα παρουσιάσει τον κύκλο τραγουδιών “Πασιφάη”, το ατμοσφαιρικό άλμπουμ που κυκλοφόρησε πρόσφατα (Polyphoniki records) με μελοποιημένα από την ίδια ποιήματα του Μ. Σαχτούρη σε alternative και progressive ενορχήστρωση. Όμως μια από τις πιο αναπάντεχες μουσικές εκπλήξεις θα πραγματωθεί στη σκηνή, όταν, σποραδικά, ανάμεσα στα τραγούδια της Πασιφάης η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου και οι μουσικοί θα ερμηνεύσουν, μεταξύ άλλων και κομμάτια του ιερού τέρατος της τζαζ , της γιαπωνέζας πιανίστας Hiromi Uehara. Η εκρηκτική δεξιοτεχνία και ο λυρισμός της Hiromi στροβιλίζεται γύρω από τον Λαβυρινθο της Πασιφάης σε μια ρηξικέλευθη μουσική συνομιλία. Σε ένα λυρικό ιντερμέδιo ο Κώστας Θωμαΐδης θα ερμηνεύσει τραγούδια για τη Νύχτα. Τραγουδούν: Δάφνη Πανουργιά, Διονύσης Κωστής. Παίζουν οι μουσικοί: Δημήτρης Παπαλάμπρου, κιθάρες, Απόστολος Καλτσάς, μπάσο, Θοδωρής Χατζηλάμπρου, πλήκτρα, Γιώργος Μανιάτης, drums. Στο πιάνο, η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου.
Τρίτη 28 Μαρτίου στις 21:30
Aπό 10€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

3. Η Μαρία Κουτσουρλή στο Club του Σταυρού του Νότου

Η Μαρία Κουτσουρλή, μετά το πρώτο της δισκογραφικό βήμα με το τραγούδι “Ανακωχή” σε στίχους και μουσική του Αίσωνα, εμφανίζεται ζωντανά στο Club του Σταυρού του Νότου. Παρέα με εξαίρετους μουσικούς, η Μαρία Κουτσουρλή θα παρουσιάσει τα τραγούδια της ενότητας “Ζωντανά απ’ το Σαλόνι”, που αγαπήθηκαν από την παρουσίασή τους στο κανάλι της στο YouTube, αλλά και αγαπημένα κομμάτια των 90s και 00s, διασκευασμένα με φρέσκο και ατμοσφαιρικό ήχο από τον συνεργάτη της, ενορχηστρωτή και κιθαρίστα, Δημήτρη Σιάμπο. Απόψε λοιπόν η Μαρία Κουτσουρλή βγαίνει απ’ το σαλόνι και ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή του Club του Σταυρού του Νότου, για να γίνει μια παρέα με το κοινό και να τραγουδήσει κομμάτια σπουδαίων ερμηνευτών και δημιουργών (Αλεξίου, Μικρούτσικος, Κραουνάκης, Ιωαννίδης, Παυλίδης, Πορτοκάλογλου, Αρλέτα, Χατζηγιάννης και όχι μόνο).
Τρίτη 28 Μαρτίου στις 21:30
12€
Σταυρός του Νότου, Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος

ΘΕΑΤΡΟ

4. Το μόνον της ζωής του ταξείδιον: Μουσική αφήγηση με τον ηθοποιό Γιώργο Μπινιάρη στο Omikron3 artspace

Ο ηθοποιός Γιώργος Μπινιάρης αφηγείται, συνοδεία ζωντανής μουσικής, το διήγημα του Γ. Βιζυηνού, «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον». Με γνώμονα το γοητευτικό παραμύθι του μικρού ραφτόπουλου που ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη και ερωτεύεται τη χρυσόμαλλη Νεράιδα, ο Γεώργιος Βιζυηνός παρουσιάζει την βαθιά και συγκινητική σχέση του παππού με τον εγγονό. Στο αυτοβιογραφικό του διήγημα, «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον», που εκδόθηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό Εστία το 1884, οι ιστορίες του παππού εν είδει λαϊκής Οδύσσειας αφυπνίζουν σε όλους μας οικείες μνήμες και μάς ταξιδεύουν στον κόσμο του μύθου και του γλωσσικού πλούτου του Γεωργίου Βιζυηνού.
Τρίτη 28 Μαρτίου στις 20:00
10€
Omikron3 artspace, Μυλλέρου 17, Μεταξουργείο

ΧΟΡΟΣ

5. Collecting the Collective #2 στο ΚΕΤ

Η Athens Arts Collective εγκαινίασε στο ΚΕΤ μια σειρά παραστάσεων με τίτλο “Collecting the Collective”, αφιερωμένη στον αυτοσχεδιασμό και στη συνάντηση δημιουργών από διαφορετικά καλλιτεχνικά πεδία. Γύρω από το σχήμα “42 Years Day 42 Years Night” και τις χορεύτριες/performers Δέσποινα Σανιδά-Κρεζία και Λήδα Διώχνου, αυτή η δεύτερη βραδιά συνδυάζει μουσικό και χορευτικό αυτοσχεδιασμό βασισμένο σε δύο scores γραμμένα ειδικά για την περίσταση. Ένας μουσικός και μια χορεύτρια αυτοσχεδιάζουν κάθε φορά πάνω σε ένα συγκεκριμένο score, μια συγκεκριμένη παρτιτούρα, χωρίς να έχουν ξαναπαίξει μαζί, δημιουργώντας έτσι ένα πλαίσιο πρώτης επαφής. Η μελέτη και η προετοιμασία τους θα έχει γίνει ατομικά και εξ’ αποστάσεως. Μουσική: Δημήτρης Βεντουράκης και Σωκράτης Τσεντόγλου.
Τρίτη 28 Μαρτίου στις 21:00
8€
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α, Κυψέλη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b