MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Το Μάντσεστερ γίνεται η πρώτη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου που χρεώνει τους τουρίστες για να το επισκεφθούν

Οι τουρίστες που σκοπεύουν να επισκεφθούν το Μάντσεστερ θα πρέπει πλέον να πληρώνουν ειδικό τέλος για να εισέλθουν στην πόλη.

Photo by Joe Cleary on Unsplash
Photo by Joe Cleary on Unsplash
Monopoli Team

Οι τουρίστες που σκοπεύουν να επισκεφθούν το Μάντσεστερ θα πρέπει πλέον να πληρώνουν ειδικό τέλος για να εισέλθουν στην πόλη, καθιστώντας την έτσι την πρώτη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου που θα χρεώνει τους επισκέπτες. Το νέο σύστημα, γνωστό ως «Φόρος Τουρισμού», θα ισχύει για όλους τους μη κατοίκους ηλικίας 18 ετών και άνω και θα χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση τοπικών δημόσιων υπηρεσιών και υποδομών.

Ο «Φόρος Τουρισμού» εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο μετά από δημόσια διαβούλευση, από την οποία προέκυψε ότι η πλειοψηφία των κατοίκων υποστήριξε την ιδέα. Ο φόρος θα εφαρμόζεται σε όλες τις μορφές τουριστικών καταλυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων, των ξενώνων και των βραχυχρόνιων μισθώσεων, όπως η Airbnb. Το ποσό που θα χρεώνεται θα ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του καταλύματος και τη διάρκεια της διαμονής, με μέγιστη χρέωση 5 λίρες ανά διανυκτέρευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ «Σεισμός» του Βασίλη Βηλαρά δονεί τη Στέγη – Και το ρήγμα ίσως γεννήσει το θέατρο του μέλλοντος12.09.2018

Το νέο σύστημα αναμένεται να αποφέρει περίπου 5 εκατομμύρια λίρες ετησίως, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση μιας σειράς δημόσιων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών, του πολιτισμού και των εγκαταστάσεων αναψυχής. Ο φόρος θα συμβάλει επίσης στη μείωση των επιπτώσεων του τουρισμού στο περιβάλλον και τις υποδομές της πόλης, η οποία έχει σημειώσει σημαντική αύξηση των επισκεπτών τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWΟW στο ΚΠΙΣΝ: Όλα όσα θα συζητηθούν στα πανέλ του φεστιβάλ12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b