MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Σουρεαλιστικά installations “ντύνουν” στα ροζ, κτίρια σε πόλεις του κόσμου

Ο 3D καλλιτέχνης Andrés Reisinger παρουσίασε μια σειρά από νέες εγκαταστάσεις, οι οποίες “ντύνουν”, στα ροζ, κτίρια στο Τόκιο, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, τη Ρώμη και άλλες – γεγονός που αναμφισβήτητα βάζει τον ίδιο τον καλλιτέχνη στο ραντάρ μας για το 2023.

Photo credits: Andrés Reisinger
Monopoli Team

Με τίτλο “Take Over”, η σειρά αυτή των εγκαταστάσεων έχει ταξιδέψει τον Reisinger σε όλο τον κόσμο, θολώνοντας τα όρια μεταξύ της πραγματικότητας και της δικής του φαντασίας. Κτίρια πόλεων του κόσμου που μέχρι πριν έδειχναν αδιάφορα, αποκτούν πλέον μία σουρεαλιστική εμφάνιση, με τις προσόψεις τους να καλύπτονται από ροζ διαφορετικές υφές.

Η κάπως αφηρημένη λογική του Reisinger για το έργο το συνδέει με το συναίσθημα που μάς προκαλείται όταν κάποιος ξεχωρίζει ανάμεσα σε ένα πλήθος κανονικότητας. «Έχετε συναντήσει ποτέ μια κυρία με ροζ γούνινο παλτό; Είναι συναρπαστική εικόνα, μια οπτική εμπειρία που μοιάζει σαν να ξεπήδησε από κάποια επίδειξη μόδας ή κάποιο άλλο είδος εμπειρίας ‘στην πραγματική ζωή’. Αντί να ακολουθήσεις λοιπόν το λευκό κουνέλι, ακολούθησε τη ροζ κυρία, σε όποιο βασίλειο μπορεί να σε οδηγήσει», λέει ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andrés Reisinger (@reisingerandres)

Κάθε σχέδιο που δημιουργεί ο Reisinger, στο πλαίσιο του πρότζεκτ “Take Over”, είναι εμπνευσμένο, εν μέρει, από χαρακτηριστικά που συνδέονται με τις αντίστοιχες πόλεις. Για παράδειγμα, για τα κτίρια του Παρισιού επιλέγεται ένας πιο εκλεπτυσμένος μινιμαλισμός. Η Νέα Υόρκη είναι πιο φαντασμαγορική και τα κτίριά της “ντύνονται” με γιγάντιες, χνουδωτές μπάλες. Για το Τόκιο επιλέγονται πιο μεγαλειώδη σκηνικά που είναι όμως “καθαρά” και απλά στην εκτέλεσή τους. Το Λονδίνο “παίζει” με πιο διαφορετικές υφές και τέλος η Ρώμη καλύπτεται από «μανδύες» εμπνευσμένους από την αίγλη των ταινιών του Cinecitta. Μάλιστα, ο καλλιτέχνης φαίνεται να ξεκίνησε από τις πόλεις αυτές, όμως το έργο του συνεχίζει να καταλαμβάνει κι άλλες πόλεις του κόσμου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤυλιγμένη και δεμένη: Η μετά Κρίστο Αψίδα του Θριάμβου12.09.2018

Οι εικόνες των κτιρίων θα μπορούσαν να συγκριθούν με τα εμβληματικά έργα του Christo και της Jeanne-Claude, ωστόσο, αυτά του Reisinger δεν είναι πραγματικά – τουλάχιστον όχι σε αυτό το σύμπαν…

Το “Take Over” αποτελεί χαρακτηριστικό έργο του Reisinger, ο οποίος ζητά από εμάς να αναρωτηθούμε «τι είναι στα αλήθεια η πραγματικότητα;». Ο 3D καλλιτέχνης, που μετακόμισε στο νέο του στούντιο στη Βαρκελώνη πέρυσι, έγινε γνωστός το 2018 με την πολυθρόνα “Hortensia”, η οποία έγινε viral στο Instagram και έμεινε γνωστή ως «η πολυθρόνα που δεν μπορεί να παραχθεί».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Andrés Reisinger, με καταγωγή από την Αργεντινή, βρίσκεται ανάμεσα στους 100 καλύτερους καλλιτέχνες από τον χώρο της αρχιτεκτονικής και του design, σύμφωνα με το Architectural Digest. Οι χαρακτηριστικές, ονειρικές εικόνες του έχουν ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών διακεκριμένων συλλεκτών, εταιρειών και διεθνών γκαλερί τέχνης.

Με πληροφορίες από Hype Beast και The Art Gorgeous.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Βρείτε τον καλλιτέχνη: 

[email protected]
reisinger.studio
[email protected]
C/ Espronceda, 123. 08005 Barcelona, Spain
Instagram
Twitter

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b