MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 21 Μαρτίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 21 Μαρτίου.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Οι ποιητές μας τραγουδούν, με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη περιδιαβαίνουν τον μαγικό κόσμο της ελληνικής ποίησης, παρουσιάζοντας στο Μέγαρο έργα σπουδαίων Ελλήνων ποιητών και στιχουργών, που έχουν μελοποιήσει οι συνθέτες Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Γιάννης Μαρκόπουλος, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Ηλίας Ανδριόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος Λεοντής, Γιάννης Σπανός και Νίκος Ξυδάκης.
Τρίτη 21/3, 20:30
9-45€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

2. Ο κύκλος των μελοποιημένων ποιητών στο θέατρο Σταθμός

Η μοναδική ποιητική μουσική αφήγηση που παρουσίασαν η Χριστίνα Μαξούρη και ο Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης στο Φεστιβάλ Σίφνου “Στα Μονοπάτια των Θεών”, με οδηγό το μελοποιημένο έργο πάνω στον λόγο σπουδαίων ποιητών, όπως ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Γιάννης Ρίτσος, ο Τάσος Λειβαδίτη, ο Νίκος Γκάτσος, ο Μιχάλης Γκανάς κ.ά., αποσπάσματα από το ποιητικό έργο των Διονυσίου Σολωμού, Κ. Π Καβάφη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Ντίνου Χριστιανόπουλου, καθώς και τη συνοδεία σύντομων έργων κλασικής μουσικής, έρχεται στο θέατρο Σταθμός για μία μόνο παράσταση. Συλλεκτικές συνθέσεις των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Δημήτρη Λάγιου κ.ά. συνομιλούν με το λόγο των μεγάλων ποιητών και με έργα του Erik Satie, του Claude Debussy και πρωτότυπες συνθέσεις του Κωνσταντίνου Ευαγγελίδη.
Τρίτη 21/3, 21:00
10€
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Οὑγκώ 55, Αθήνα

3. Ο Γιάννης Χαρούλης στο VOX

Ο Γιάννης Χαρούλης και οι μουσικοί του ετοιμάζονται να υποδεχτούν το κοινό της πόλης και όλους τους φίλους της μουσικής του, σε δύο ακόμη μοναδικές εμφανίσεις στο VOX. Εκεί θα πουν όσα τραγούδια αγαπούν, αλλά και με όλα τα καινούρια από τον νέο δίσκο “Κολίμπρι”.
21 & 22 Μαρτίου στις 21:00
Α’ Ζώνη: 30€, Β’ Ζώνη: 25€, Γ’ Ζώνη (Π.Ο): 20€, Δ’ Ζώνη: 20€, Ζώνη ορθίων με ποτό: 15€ 
Vox, Ιερά Οδός 16, Γκάζι

4. Ο Πάνος Βλάχος στον Σταυρό του Νότου Club

Ο Πάνος Βλάχος μαζί με τους συνεργάτες του έχει ετοιμάσει για τελευταία φορά απόψε ένα πρόγραμμα με τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, αγαπημένα ελληνικά, αλλά και ιδιαίτερες επιλογές από το ξένο ρεπερτόριο. Η παράστασή όμως δεν έχει μόνο τραγούδι. Κείμενα εμπνευσμένα από τον ίδιο, ενώνουν τα κομμάτια και μας προσφέρουν χαρά, αισιοδοξία και γέλιο.
Τρίτη 21/3, 21:30
Εισιτήριο ορθίων: 12€ (Αφορά την είσοδο στον χώρο)
Σταυρός του Νότου, Θαρύπου 37, Αθήνα

ΘΕΑΤΡΟ

5. Σαπφώ, καταστερωμένη – ένα μουσικό αστροφυσικό ταξίδι, σε σκηνοθεσία Ρηνιώς Κυριαζή στο Αστεροσκοπείο Αθηνών

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Σαπφώ, καταστερωμένη – ένα μουσικό αστροφυσικό ταξίδι», μια περιπλάνηση στα αστέρια, με οδηγό την Σαπφώ σε μετάφραση του Παντελή Μπουκάλα, μουσική του Θοδωρή Οικονόμου και σκηνοθεσία-ερμηνεία Ρηνιώς Κυριαζή, παρουσιάζεται στον χώρο του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στις ερωτήσεις για τα άστρα απαντάει η Σαπφώ. Στις ερωτήσεις για τον κόσμο απαντάει η μουσική. Ένα κείμενο γεμάτο ερωτήσεις κι ανοιχτές απαντήσεις. Ανοιχτές, όπως η τέχνη και η επιστήμη. Μέσα στον χώρο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο Λόφο των Νυμφών, στον Θόλο του Τηλεσκοπίου Δωρίδη δημιουργείται μια παράσταση που αναρωτιέται για τον χρόνο, τον χώρο, τη γη και τον ουρανό, το φθαρτό και το άφθαρτο, τον έρωτα και την τέχνη.
Κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00 και 20:00
15€
Αστεροσκοπείο Αθηνών, Λόφος των Νυμφών, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b