MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η μητέρα μου θα ένιωθε απογοήτευση»: Η δήλωση του πρίγκιπα Ουίλιαμ για το σοβαρό ζήτημα των αστέγων της Αγγλίας

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη με τα προβλήματα των αστέγων της χώρας, ενώ συχνά έπαιρνε μαζί της τα παιδιά της, Ουίλιαμ και Χάρι, όταν επισκεπτόταν δομές φιλοξενίας.

Monopoli Team

Η Comic Relief κυκλοφόρησε ένα teaser βίντεο στο YouTube την Τετάρτη (15/3) από το νέο τους βίντεο με τον πρίγκιπα της Ουαλίας και διάδοχο του θρόνου, που αναμένεται να προβληθεί κατά τη διάρκεια ενός τηλεμαραθώνιου σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου (19:00) στο BBC One και στο BBC iPlayer.

Στη συνάντηση αυτή ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συζητά με δύο ανθρώπους από τη Groundswell, τη φιλανθρωπική οργάνωση για αστέγους, της οποίας το έργο υποστηρίζεται από την Comic Relief, και μίλησε για το πρόβλημα της έλλειψης στέγης που επηρεάζει τόσους πολλούς ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και πώς μπορεί κανείς να βοηθήσει σε αυτό.

Στο πλαίσιο της συζήτησης – μέρος της οποίας μπορούμε να δούμε στο teaser – ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στους πολλούς άστεγους της Αγγλίας,εξηγώντας πόσο προβληματισμένος είναι που δεν έχει δοθεί ακόμα κάποια ουσιαστική λύση στο θέμα αυτό.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έμαθε από την αείμνηστη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, το πόσο σοβαρό είναι το χρόνιο ζήτημα των αστέγων της Μεγάλης Βρετανίας και γι’ αυτό πιστεύει ότι εκείνη θα ήταν πολύ απογοητευμένη αν έβλεπε σήμερα πόσο μικρή πρόοδος έχει σημειωθεί σε αυτό, τα χρόνια μετά τον θάνατό της. «Η μητέρα μου με μύησε σε όλο αυτό από πολύ μικρή ηλικία και είμαι πολύ χαρούμενος που το έκανε. Νομίζω ότι θα ήταν απογοητευμένη που δεν προχωράμε ακόμη περισσότερο όσον αφορά στην αντιμετώπιση της έλλειψης στέγης και την πρόληψή της σε σχέση με το πόσο εκείνη ενδιαφερόταν και συμμετείχε σε αυτό», είπε συγκεκριμένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρίγκιπας Ουίλιαμ: Η πομπή πίσω από το φέρετρο της γιαγιάς μου, «ξύπνησε αναμνήσεις» από την κηδεία της Νταϊάνας12.09.2018

Ο ίδιος προωθεί εδώ και χρόνια καμπάνιες για τους αστέγους και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με αυτό το ζήτημα, αφού όταν ήταν μικρός η μητέρα του τόν έπαιρνε, μαζί με τον αδερφό του Χάρι, και επισκέπτονταν τις δομές για αστέγους.

Σύμφωνα με στοιχεία της Comic Relief, η έλλειψη στέγης έχει αυξηθεί κατά 26% στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα σε έναν χρόνο, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που δεν είχαν ένα ασφαλές μέρος για να κοιμηθούν τη νύχτα το φθινόπωρο του 2022 υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 3.000.

Με πληροφορίες από Vanity Fair. 

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b