MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
01
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Παρασκευή 10 Μαρτίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από περφόρμανς μέχρι διαλέξεις, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Παρασκευή 10 Μαρτίου.

Monopoli Team

Παράσταση Η ΓαλλίαΜου: Η περφόρμανς του Gigi Caciuleanu στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου, στο πλαίσιο της Γιορτής της Γαλλοφωνίας 2023 και της 30ής Επετείου της ένταξης της Ρουμανίας στον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας και το Ρουμανικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο, παρουσιάζουν το θέαμα «Παράσταση Η ΓαλλίαΜου» (« PerforMaFrance»), μια περφόρμανς ποίησης και χορού όπου ο χορογράφος και χορευτής Gigi Caciuleanu αφηγείται τον εαυτό του με χορευτικές κινήσεις, αλλά και με ποιήματα ή σχέδια. Στη συνέχεια, η Κριτικός Θεατρικής Τέχνης, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ludmila Patlanjoglu, Επίτιμη Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Θεάτρου (IATC), θα παρουσιάσει τη γαλλική έκδοση του βιβλίου της «Gigi Caciuleanu – Ο Άνθρωπος Χορευτής».
10/3, 19:30
Γαλλικό Ινστιτούτο, αμφιθέατρο Theo Angelopoulos – Σίνα 31, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη την κράτηση θέσεων, εδώ

“Τραγωδία και Δημοκρατία σήμερα -μια συλλογική φωνή” με την Ιωάννα Ρεμεδιάκη στην Πανεπιστημιακή Λέσχη του Πανεπιστημίου Αθηνών

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου, στα πλαίσια του φεστιβάλ ΙΡΙΔΑ VISIONS – μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.), θα πραγματοποιηθεί στην Πανεπιστημιακή Λέσχη του Πανεπιστημίου Αθηνών ένα ανοιχτό μάθημα-συζήτηση για την σχέση τραγωδίας και δημοκρατίας: την συλλογική φωνή της τραγωδίας, με την Ιωάννα Ρεμεδιάκη.
10/3, 17:00
Πανεπιστημιακή Λέσχη του Πανεπιστημίου Αθηνών – Ιπποκράτους 15, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη την κράτηση θέσεων, εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΨηφιακά Εργαλεία στις Παραστατικές Τέχνες: Δωρεάν εργαστήριο για νέους επαγγελματίες και σπουδαστές στο Από Μηχανής Θέατρο12.09.2018

Παρουσίαση του βιβλίου «Είναι ανώφελο να εξεγείρεσαι;» των Michel Foucault και Maxime Rodinson στο Καφέ “Ο Κήπος του Μουσείου”

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου, οι συνεργατικές εκδόσεις Ακυβέρνητες Πολιτείες προσκαλούν το αναγνωστικό κοινό στην παρουσίαση και συζήτηση γύρω από το βιβλίο «Είναι ανώφελο να εξεγείρεσαι» με κείμενα των Michel Foucault και Maxime Rodinson στο καφέ «Ο Κήπος του Μουσείου». Για το βιβλίο θα μιλήσει η καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πάντειου, Ειρήνη Αβραμοπούλου, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Θρησκειολογίας του ΑΠΘ, Αγγελική Ζιάκα, ο δρ. Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, Θανάσης Λάγιος και ο μεταφραστής της έκδοσης και υπ. διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Παναγιώτης Τριτσιμπίδας, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο Μάνος Παπαγεωργίου, μεταπτυχιακός φοιτητής ανθρωπολογίας.
10/3, 20:00
Καφέ «Ο Κήπος του Μουσείου» – 28ης Οκτωβρίου 44, Αθήνα

Ο Κολοσσός της Ρόδου μέσα από τα κείμενα και τις εικονογραφικές παραστάσεις: Ομιλία στο ICOM


Οι Φίλοι Μουσείου Ηρακλειδών και το ICOM – Hellenic National Committee προσκαλούν το κοινό την Παρασκευή 10 Μαρτίου στο κτήριο του ICOM για να παρακολουθήσει τη διάλεξη της Αρχαιολόγου Μαρίας Μιχαλάκη-Κόλλια με θέμα “Ο Κολοσσός της Ρόδου μέσα από τα κείμενα και τις εικονογραφικές παραστάσεις – από την ιστορία στη φαντασία”.
10/3, 19:00
ICOM – Ασωμάτων 15, Θησείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσιάζει «Το Μυστικό του Θησαυρού του Ατρέα»12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Θέατρο, live, εκθέσεις: Όσα θα κάνουμε αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Μουσική, σινεμά και βόλτες σε μουσεία στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Η θρυλική «Λόλα» στο Παλλάς, η ΚΟΑ τιμά τα 100 χρόνια Πιερ Μπουλέζ στο Μέγαρο - 'Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
«Έχεις πέντε λεπτά» από την Εφηβική Σκηνή του Εθνικού, η κολεκτίβα Climate Change στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Η «Ιεροτελεστία» στο Εθνικό, η Ορχήστρα Εγχόρδων του Φεστιβάλ Λουκέρνης στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Art & Culture
Ημέρες ART/TECH by COSMOTE Telekom: Ένα τριήμερο φεστιβάλ για μία “νέα” τέχνη
Εκδηλώσεις
Σπουδές στη Γαλλία 2026: Η μεγάλη έκθεση του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος επιστρέφει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τρίτη 27 Ιανουάριου
Εκδηλώσεις
Free City: 8 εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Η «Χαμένη Άνοιξη» του Τσίρκα επιστρέφει & ο Χατζιδάκις συναντά το θέατρο - Όσα θα κάνουμε σήμερα στην πόλη
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα