MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ουαλία: Έργα του Banksy κατασχέθηκαν από την αστυνομία στο πλαίσιο ποινικής έρευνας

Τρία έργα του καλλιτέχνη της street art, Banksy, κατασχέθηκαν από την αστυνομία στο πλαίσιο έρευνας στη νοτιοανατολική Ουαλία.

Πηγή: Sotheby's
Monopoli Team

Συγκεκριμένα, η αστυνομία του Γκουέντ κατέσχεσε ένα γλυπτό, ένα σατιρικό πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και ένα ακόμη έργο του καλλιτέχνη, με τίτλο «White Tower». 

Το γλυπτό με τίτλο «Grappling Hook» δημιουργήθηκε από τον Banksy το 2017 για μία έκθεση με πολιτικό θέμα στο The Walled Off Hotel στη Βηθλεέμ. Το έργο τέχνης απεικονίζει τη φιγούρα του Ιησού από ακρυλικό και σελάκ, πάνω σε έναν ξύλινο σταυρό ο οποίος την ίδια στιγμή αποτελεί στρατιωτικό άγκιστρο. Τον Σεπτέμβριο του 2019, ο οίκος Sotheby’s πούλησε στο πλαίσιο δημοπρασίας μια υπογεγραμμένη έκδοση του γλυπτού και ένα πρωτότυπο κουτί από χαρτόνι για 93.750 £ (130.264 $).

Το έργο «Monkey Queen» αποτελεί μία σειρά έγχρωμων αφισών του Banksy που δημιουργήθηκε το 2003. Ο Sotheby’s πούλησε τουλάχιστον επτά εκδόσεις της αφίσας από 19.215 έως 64.674 δολάρια, σε πολλές διαφορετικές δημοπρασίες, από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Απρίλιο του 2022.

Η Evening Standard, η οποία ανέφερε πρώτη την είδηση, ανέφερε ότι τα δικαστικά έγγραφα ανέφεραν ότι οι αρχές της Ουαλίας κατέσχεσαν επίσης ένα έργο του Banksy που ονομάζεται «White Tower», αξίας £1.750 ($2.085).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟυκρανία: Γκράφιτι του Banksy εμφανίστηκαν σε βομβαρδισμένα κτίρια12.09.2018

Οι κατασχέσεις των έργων τέχνης έγιναν τον Μάρτιο του 2021 στο πλαίσιο ποινικής έρευνας σε βάρος ενός 35χρονου.

Η αστυνομία του Γκουέντ δεν έχει γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσχεση των έργων τέχνης, ενώ δεν αποκάλυψε ούτε πού βρίσκονται τα έργα, ούτε τι πρόκειται να συμβεί να με αυτά. Το μόνο που ειπώθηκε ήταν ότι δεν μπορούν να γίνουν σχόλια εάν εκκρεμούν ποινικές διώξεις και ότι την εντολή για τη συνέχιση παραμονής των έργων του Banksy υπό την επίβλεψη της αστυνομίας ενέκρινε το δικαστήριο του Νιούπορτ τον Σεπτέμβριο του 2022. Η απόφαση αναμένεται να επανεξεταστεί στο τέλος του μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBanksy: Στη δημοσιότητα για πρώτη φορά πρώιμα έργα του δημοφιλούς street artist12.09.2018

Με πληροφορίες από Artnews.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b