MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
11
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Τετάρτη 8 Μαρτίου

Παραστάσεις, αλλά και προβολές με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, στην σημερινή μας ατζέντα για την Τετάρτη 8 Μαρτίου.

Monopoli Team

Μία ημερίδα αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών οργανώνει την Τετάρτη 8 Μαρτίου μία σειρά συζητήσεων και προβολών για την Παγκόσμια Ημέρα Αγώνων για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, μία ημέρα καταγγελίας των ανισοτήτων και των αδικιών που υφίστανται οι γυναίκες, οι οποίες διαιωνίζονται λόγω των έμφυλων στερεοτύπων και επιταγών. Στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί το Masterclass “Bye bye τοξικές σχέσεις” με την Nathalie Giraud-Desforges, ψυχοθεραπεύτρια IFS, θεραπεύτρια ζευγαριών και σεξοθεραπεύτρια, στις 19:00, η ψυχοθεραπεύτρια θα μοιραστεί το βήμα με τον Jean-François Amadieu, κοινωνιολόγο εξειδικευμένο στη διερεύνηση των κοινωνικών σχέσεων στην εργασία και των φυσικών καθοριστικών παραγόντων κοινωνικής επιλογής και θα συζητήσουν για το θέμα “Το βάθος του επιφανειακού ή η τυραννία της ομορφιάς“, ενώ στις 20:00 ο Maud Le Rest, δημοσιογράφος με ειδίκευση στα δικαιώματα των γυναικών, τις διακρίσεις και την υγεία και η Χριστίνα Γαλανοπούλου θα συζητήσουν για την “Ιατρική κακοποίηση: μια ακόμα ενεργή κληρονομιά μιας πατριαρχικής ιατρικής“, την άγνωστη, για πολλούς, πτυχή των διακρίσεων που υφίστανται οι γυναίκες, όπως προκύπτει από διάφορες έρευνες, καθώς είναι γεγονός πως ο πόνος των γυναικών κάποιες φορές δε γίνεται εύκολα αντιληπτός και δε λαμβάνεται επαρκώς υπόψιν από τους επαγγελματίες της υγείας.

Τέλος, στις 21:15 θα προβληθεί η γαλλική ταινία “Papicha” της Mounia Meddour. Υπόθεση: Η Papicha ή αλλιώς, Nedjma, είναι μια 18χρονη φοιτήτρια γαλλικής φιλολογίας που ζει στην Αλγερία της δεκαετίας του 1990, στις αρχές της “μαύρης δεκαετίας”. Ονειρεύεται να γίνει σχεδιάστρια μόδας και πουλάει τις δημιουργίες της στα νυχτερινά κέντρα του Αλγερίου. Οι αφίσες που καθιστούν υποχρεωτική τη θρησκευτική μαντίλα κάνουν γρήγορα την εμφάνισή τους στους τοίχους της φοιτητικής εστίας. Σε ένα δυναμικό κάλεσμα για υπεράσπιση της ελευθερίας και της απελευθέρωσης των γυναικών, η Nedjma αποφασίζει να διοργανώσει μία επίδειξη μόδας εντός της φοιτητικής εστίας, σχεδιάζοντας της δημιουργίες της, εμπνεόμενη από το παραδοσιακό ύφασμα haïk που χρησιμοποιείται για τις παραδοσιακές ενδυμασίες των γυναικών της Αλγερίας.
8/3, 18:00 (δήλωση συμμετοχής για το masterclass εδώ)/19:00/20:00/21:15
Γαλλικό Ινστιτούτο – Σίνα 31, Αθήνα

Προβολή τριών ταινιών μικρού μήκους αφιερωμένων στη Γυναίκα στο Κινηματοθέατρο Πετρούπολης

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου, η Κινηματογραφική Λέσχη και το Κινηματοθέατρο Πετρούπολης τιμούν την Ημέρα της Γυναίκας με τρεις ειδικές προβολές των ταινιών μικρού μήκους “Αναμνήσεις μιας εφηβικής καταιγίδας“, της Σοφίας Γεωργοβασίλη, “Η κούρσα“, του Γιώργου Λεοντακιανάκου και “Λίλα“, του Μάκη Παπαδημητρίου. Στην προβολή θα παρευρεούν οι συντελεστές των ντοκιμαντέρ, για να συζητήσουν με το κοινό.
8/3, 20:00
Κινηματοθέατρο “Πετρούπολις” – Αθ. Διάκου και Μπουμπουλίνας 59, Πετρούπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFemicidio: Το ντοκιμαντέρ της Nίνας Μαρίας Πασχαλίδου σε on demand προβολές για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών12.09.2018

Η Αλίκη Καγιαλόγλου διαβάζει και τραγουδά Παπαδιαμάντη στην Ακαδημία Αθηνών

Η Ακαδημία Αθηνών, για την ημέρα αφιερωμένη στη Γυναίκα, διοργανώνει παράσταση με την Αλίκη Καγιαλόγλου, πολύπλευρη καλλιτέχνιδα που έχει αφιερωθεί στην πνευματική διάσταση της Τέχνης. Η παράσταση θα έχει τίτλο «Η Αλίκη Καγιαλόγλου διαβάζει και τραγουδά Παπαδιαμάντη» σε μουσική Άλκη Μπαλτά και θα λάβει χώρα την Τετάρτη 8 Μαρτίου στην Ανατολική Αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας. Η παράσταση βασίζεται σε διηγήματα του σπουδαίου Έλληνα διηγηματογράφου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ο οποίος ύμνησε και ανέδειξε σε όλο του το έργο, με έξοχο τρόπο, το πρόσωπο της Γυναίκας όλων των ηλικιών, καθώς και στην πρωτότυπη μουσική που έγραψε ο μαέστρος και συνθέτης Άλκης Μπαλτάς, μελοποιώντας ποικιλότροπα τους στίχους του συγγραφέα.
8/3, 19:00
Ακαδημία Αθηνών, Ανατολική Αίθουσα  

Ακαδημίες γονέων: Συνάντηση με θέμα “Έκφραση της σεξουαλικότητας παιδιών και εφήβων” στον Πολυχώρο Γαλαξίας

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) προσκαλεί το κοινό να παρακολουθήσει το φετινό κύκλο των Ακαδημιών Γονέων “Από το Α έως το Ω”, το οποίο πραγματοποιείται για 8η συνεχή χρονιά από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών «Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού». Η 5η συνάντηση, με θέμα: «Έκφραση της σεξουαλικότητας παιδιών και εφήβων» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαρτίου και θα συμμετέχει ο Παιδίατρος Αθανάσιος Θήριος.
8/3, 18:15-20:00
Πολυχώρος Γαλαξίας – 2ας Μαΐου 16, Νέα Σμύρνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ1ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου των Αθηνών στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b