MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 3 Μαρτίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 3 Μαρτίου.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

ΘΕΑΤΡΟ

1. Αρκουδοράχη, από την ομάδα ΠΥΡ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το έργο «Αρκουδοράχη» του πολυβραυμένου Ουαλού συγγραφέα Εντ Τόμας παρουσιάζεται από την ομάδα ΠΥΡ, στη Σκηνή Ωμέγα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη. Ο Εντ Τόμας συνθέτει εδώ με μια ιδιοσυγκρασιακή, αιχμηρή και ποιητική γραφή ένα post-apocalyptic τοπίο, όπου η σκιά ενός αόρατου πολέμου μεταμορφώνει τα πάντα και για πάντα, και δημιουργεί μια σύγχρονη και τολμηρή σπουδή πάνω στην απώλεια. Παίζουν: Δημήτρης Γεωργιάδης, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Δέσποινα Κούρτη, Αργύρης Ξάφης.
Τετάρτη: 20:00, Πέμπτη: 20:30, Παρασκευή: 20:30, Σάββατο: 20:00, Κυριακή: 20:00
Κανονικό: 15€, μειωμένο: 10€ για φοιτητές, ανέργους, άνω των 65 και ΑΜΕΑ

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Σκηνή Ω, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

2. Το Φως του Γκαζιού, από την Ομάδα Sονέτο στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής

Μετά τα sold out του πρώτου κύκλου, το «Φως του Γκαζιού» του Πάτρικ Χάμιλτον, το εμβληματικό βικτωριανό θρίλερ για την έμφυλη ψυχολογική βία επιστρέφει για έναν νέο mini κύκλο παραστάσεων, στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής, σε σκηνοθεσία Άννας Ετιαρίδου. Έτσι, κάθε Παρασκευή του Μαρτίου, γινόμαστε μάρτυρες ενός βασανιστικού γάμου στη σκιά ενός ανεξιχνίαστου εγκλήματος. Τι συμβαίνει πραγματικά και τι είναι στη φαντασία μας; Παίζουν: Σοφία Ιωακειμίδη, Χρήστος Άνθης, Εβελίνα Σιγάλα, Κωνσταντίνος Καρούζος.
Κάθε Παρασκευή στις 21:00
Κανονικό: €14. Άνεργοι / Φοιτητές / Άνω των 65 ετών: €9
Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής, Αγίου Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως, Κεραμεικός

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. «Ταξίδι στο κέντρο της Μουσικής – Η Συμφωνία»: Τσαϊκόφσκι από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει το Τρίτο Μέρος της Έκτης Συμφωνίας του Τσαϊκόφσκι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μετά το Συμφωνικό Ποίημα και το Κοντσέρτο, η βραβευμένη Ιστορικός Μαρία Ευθυμίου, ο δημοφιλής συνθέτης Χρίστος Παπαγεωργίου και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Λουκάς Καρυτινός (στο πόντιουμ), φέρνουν κοντά στο κοινό  το σημαντικότερο μουσικό δημιούργημα του ανθρώπινου πολιτισμού. Τη συμφωνία, που  δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια γιγαντωμένη επεξεργασία της απανταχού λαϊκής μουσικής που όλοι αγαπάμε και κατανοούμε. Βίντεο, Ομιλίες και Μουσικές, συνδιαλέγονται δραματοποιώντας το πορτραίτο του είδους. Γνωστά και άγνωστα ιστορικά στοιχεία, προσωπικές ιστορίες, κρυφοί συμβολισμοί, μοτίβα και κυρίως η μαγεία της δομής των έργων, παρουσιάζονται με τρόπο συναρπαστικό δημιουργώντας νέους κ γοητεύοντας τους φανατικούς φίλους της Συμφωνίας. Σκηνοθετεί η Κατερίνα Ευαγγελάκου.
Παρασκευή 3 και Σάββατο 4/3, 20:30
25€, 20€, 15€, 8€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

4. Bobby Watson: Ο εμβληματικός σαξοφωνίστας με το κουαρτέτο του στο Half Note Jazz Club

Ο Bobby Watson επιστρέφει στο Half Note Jazz Club για 4 μαγικές βραδιές, από τις 3 έως και τις 6 Μαρτίου. O Bobby Watson ανήκει δικαιωματικά στο πάνθεον των μεγάλων της τζαζ στις μέρες μας. Φέτος συμπληρώνοντας τα 70 του χρόνια, περιοδεύει την Ευρώπη κι επιστρέφει με το all star κουαρτέτο του, στη σκηνή που τον πρωτοπαρουσίασε στην χώρα μας. Στις εμφανίσεις του στο Half Note, o Bobby Watson θα παρουσιαστεί με ένα all star κουαρτέτο και τους Curtis Lundy στο μπάσο και Victor Jones στα τύμπανα, αλλά και τον πιανίστα Jordan Williams.
Παρασκευή 3 και Σάββατο 4/3 στις 22:30 και Κυριακή 5 και Δευτέρα 6/3 στις 21:30
Από 20€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

5. Sylvaine live στο Temple

Η Νορβηγίδα πολυοργανίστρια Sylvaine συνδυάζοντας χορωδιακές ενορχηστρώσεις και απόκοσμο post metal με σκοτεινά ατμοσφαιρικά goth στοιχεία, έχει αφήσει το ξεχωριστό της αποτύπωμα μέσω των μυσταγωγικών live shows και επιστρέφει για μία βραδιά στην Αθήνα.
Παρασκευή 3/3, 21:00
Προπώληση: 18€, ταμείο: 20€
Temple, Ιάκχου 17, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b