MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Εκτός της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης ο Γιάννης Λιγνάδης

Ο Γιάννης Λιγνάδης απομακρύνεται από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, σύμφωνα με ανακοίνωση της καλλιτεχνικής διευθύντριας, Μαριάννας Κάλμπαρη.

Monopoli Team

Η Μαριάννα Κάλμπαρη ανακοίνωσε την απόφασή της μέσω επιστολής, εξηγώντας πώς κατέληξε σε αυτή μετά και από τις έντονες αντιδράσεις των φοιτητών.

Υπενθυμίζεται πως οι φοιτητές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης κινδύνευαν να χάσουν τη χρονιά τους, καθώς από τον Αύγουστο του 2022 είχαν αρνηθεί να παρακολουθήσουν το μάθημα του Γιάννη Λιγνάδη, εξαιτίας των δηλώσεων του ίδιου κατά τη διάρκεια της δίκης του αδερφού του, Δημήτρη Λιγνάδη.

Μάλιστα, η υπόθεση του Γιάννη Λιγνάδη υπήρξε και η αφορμή για τη διάλυση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής, καθώς η διευθύντριά της, Μάνια Παπαδημητρίου και ο Κωστής Καπελώνης υπέβαλαν την παραίτησή τους, πριν από λίγες ημέρες.

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο Γιάννης Λιγνάδης, μέσω επιστολής του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Καθημερινή” την 1η Μαρτίου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι εν λόγω παραιτήσεις ήταν «μεθοδευμένες, με σκοπό την διάλυση του Συμβουλίου και την αποκαθήλωση της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας, Μαριάννας Κάλμπαρη» και πώς «για την επίτευξη του δόλιου σχεδίου διάλυσης του Θεάτρου Τέχνης και της Σχολής του, απαραίτητος μοχλός ήταν η υπόθεσή μου (τακτική δαιμονοποίησης) και η μόχλευση των φοιτητών, μέχρι του σημείου της παρούσας μπαχαλοποίησης της Σχολής». Αυτή η επιστολή τον έθεσε αυτόματα εκτός του καθηγητικού προσωπικού της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού βρίσκεται το ελληνικό θέατρο μετά το #metoo;12.09.2018

Ακολούθησε η απάντηση της Μαριάννας Κάλμπαρη, την Πέμπτη (2/3) η οποία, στην ίδια εφημερίδα, ξεκαθάρισε πως ο Γιάννης Λιγνάδης δεν μπορεί πια να συνεχίσει να εργάζεται στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Συγκεκριμένα έγραψε: «Νιώθω πως είναι σχεδόν ανάρμοστο, ενώ όλη η χώρα πενθεί τα θύματα του αδιανόητου δυστυχήματος στα Τέμπη, εμείς να μιλάμε για τέτοια ζητήματα. Επειδή όμως πρέπει να πάρω άμεσα θέση σε σχέση με την επιστολή του κυρίου Γιάννη Λιγνάδη της 1/3/23 στην εφημερίδα Καθημερινή, θεωρώ αυτονόητο ότι δεν συμμερίζομαι τις θέσεις του».

Και συνέχισε στην ανακοίνωσή της λέγοντας: «Θεωρώ επίσης αυτονόητο ότι μετά από αυτή την επιστολή, ο κύριος Γιάννης Λιγνάδης δεν μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Μοναδική μου μέριμνα είναι να προστατεύω και να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις το Θέατρο Τέχνης και όλους/ες τους συνεργάτες/ιδες και εργαζομένους/ενες του. Κατά τα άλλα, αυτή τη στιγμή η σκέψη μου, όπως η σκέψη όλων, είναι μόνο στο τραγικό γεγονός». 

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b