MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε το Σαββατοκύριακο: 8 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

8 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Φεβρουαρίου 2023.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Όχι εγώ, του Σάμιουελ Μπέκετ στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής

Ο καταρρακτώδης μονόλογος του Σάμιουελ Μπέκετ, «Όχι εγώ» (1972), από τις πιο δαιμονιώδεις και απαιτητικές σελίδες του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου, έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ από τις 18 Φεβρουαρίου και για έξι παραστάσεις έως τις 3 Μαρτίου 2023, σε συμπαραγωγή με την Ομάδα Σημείο Μηδέν. Η νέα αυτή ανάγνωση ενός από τα εμβληματικότερα μεταπολεμικά έργα, ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ στον καινοτόμο συνθέτη Ζήση Σέγκλια και στον σκηνοθέτη Σάββα Στρούμπο, έναν επίμονο και ασυμβίβαστο εργάτη του ερευνητικού θεάτρου, αναμετράται με τα όρια ενός δυσεπίλυτου αινίγματος, αλλά ταυτόχρονα και με μια πρόκληση διεγερτική. Στην τολμηρή προσέγγιση των δυο καλλιτεχνών, η μπεκετική ηχητική και σημασιολογική «άβυσσος» αποδίδεται όχι από ένα στόμα, όπως στην πρωτότυπη γραφή του δημιουργού, αλλά από δύο σώματα σε φωνητική και κινησιολογική αντίστιξη, συνάμα αφηρημένη και συμπυκνωμένη στον ύψιστο βαθμό. Τη νέα μετάφραση, δουλεμένη ειδικά για την παράσταση, υπογράφει ο Θωμάς Συμεωνίδης, βαθύς γνώστης του Σάμιουελ Μπέκετ, ενώ τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο γνωστός για τις ερμηνείες του σε έργα σύγχρονης μουσικής Νίκος Βασιλείου. Συμμετέχει εννεαμελές μουσικό σύνολο.
18, 19, 24, 25 Φεβρουαρίου & 2, 3 Μαρτίου 2023. Ώρα έναρξης: 20.30 (Κυριακή: 19.30)
Τιμές εισιτηρίων: €15, €20, Φοιτητικό: €10
Εθνική Λυρική Σκηνή – ΚΠΙΣΝ, Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα

2. Η Αφιέρωση, του Μπότο Στράους στο Θέατρο Σφενδόνη

Το Θέατρο Σφενδόνη υποδέχεται την παράσταση «Η Αφιέρωση», του Μπότο Στράους, σε σκηνοθεσία του Χάρη Φραγκούλη. Αυτός λέει: «Όπως ξέρεις, έχει κανείς τα ίδια αποτελέσματα, όταν ρίξει έναν απεριόριστο αριθμό νομισμάτων ή όταν ρίξει απεριόριστες φορές το ίδιο νόμισμα…». Αυτή δεν καταλαβαίνει τι της λέει, γιατί την ίδια στιγμή τον ποθεί πολύ έντονα. Αυτός επαναλαμβάνει την πρόταση, γιατί αυτή ήταν η παράκλησή της. Αυτή με μεγάλη προσπάθεια αφουγκράζεται για να συλλάβει τον λόγο που τον κάνει να πει αυτήν την πρόταση κι έτσι πάλι της ξεφεύγει το νόημα. Ρυτίδες εμφανίζονται στο μέτωπό της, δάκρυα. Φωνάζει έξω φρενών, ότι δεν καταλαβαίνει για τι πράγμα γίνεται λόγος. Ο λόγος που της είναι τόσο οικείος. Παραιτείται, κουνάει το κεφάλι, δεν θέλει να ακούσει τίποτα, βγαίνει από το δωμάτιο τρέχοντας. Tο μυθιστόρημα του Μπότο Στράους ως πηγή έμπνευσης μιας παράστασης για την διαχείριση του πόνου της ερωτικής απώλειας και την πνευματικότητα της κεντρικής Ευρώπης του προηγούμενου αιώνα.
Πέμπτη και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:30
Από 12€
Θέατρο Σφενδόνη, Μακρή 4, Ακρόπολη, Αθήνα

3. Ο Κύκλος με την κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ στο Θέατρο Μοντέρνοι Καιροί

Οι Μοντέρνοι Καιροί θα παρουσιάσουν από τις 18 Φεβρουαρίου του 2023 το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ, «Ο Κύκλος με την κιμωλία». Ένα έργο που δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Πάντα ζωντανό και επίκαιρο, αν και γραμμένο το 1945, μοιάζει σαν να γράφτηκε για να μιλήσει για το σήμερα. Ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος. Κάθε στιγμή του έργου και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μια σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης. Ένας πρόσφυγας είναι η Γκρούσα. Ένας κυνηγημένος πρόσφυγας με ένα παιδί στην αγκαλιά. Σε έναν κόσμο που κυριαρχεί το ατομικό συμφέρον, το έργο αντιτάσσει την ανθρωπιά και την καλοσύνη, μια καλοσύνη ενεργητική, αποτελεσματική και χρήσιμη.
Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:30
Γενική είσοδος: 15 ευρώ, Φοιτητικό, άνω των 65, ομαδικό, ανέργων: 10 ευρώ
Θέατρο Μοντέρνοι Καιροί, Δαμοκλέους 8, Γκάζι

4. Παύλος Σιδηρόπουλος: Ο Άγνωστος Πρίγκιπας, του Ανδρέα Ζαφείρη στο Θέατρο 2510

Η τριλογία βιογραφικών παραστάσεων του Ανδρέα Ζαφείρη για τους «Αγίους των Εξαρχείων» ολοκληρώνεται με το έργο «Παύλος Σιδηρόπουλος: Ο Άγνωστος Πρίγκιπας», που παρουσιάζεται στο Θέατρο 2510. Ποιος ήταν πραγματικά ο Παύλος Σιδηρόπουλος, ο γεμάτος ταλέντο και αυτοκαταστροφικός «Ασυμβίβαστος»; Ο «αιώνιος έφηβος», που ακόμη και σήμερα τα τραγούδια του συντροφεύουν τις νύχτες μας; Ένας βιωματικός καλλιτέχνης, που έκανε τη ζωή του κραυγή για την αγάπη, ο δισέγγονος του Αλέξη Ζορμπά, θα μας μιλήσει, χωρίς λογοκρισία αυτή τη φορά, για τον «Δαίμονα Εαυτώ» τις σκιες μέσα του και γύρω του, που μετέτρεψε σε νότες και στίχους.
Κάθε Κυριακή στις 21:00
Κανονικό 10€, Φοιτητικό – Ανέργων – ΑΜΕΑ 5€
Θέατρο 2510, Θεμιστοκλέους, Αθήνα

MOYIKH

5. Μέγαρο: Μaria João Pires και Festival Strings Lucerne σε μια βραδιά αποκλειστικά με έργα Beethoven

Η ελβετική ορχήστρα δωματίου Festival Strings Lucerne, η οποία ενθουσίασε το ελληνικό κοινό στο περσινό ντεμπούτο της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ανταποκρινόμενη στην πρόσκλησή του να συμπράξει για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την Maria João Pires, συναντά την κορυφαία πιανίστα. Η Pires, μετά το συγκλονιστικό της ρεσιτάλ της, τον προηγούμενο Απρίλιο, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, συμπράττει με το γνωστό σύνολο σε μια συναυλία αποκλειστικά με έργα Ludwig van Beethoven [Λούντβιχ βαν Μπετόβεν], ερμηνεύοντας το Τρίτο κοντσέρτο για πιάνο σε ντο ελάσσονα. Ο εξάρχων και καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας Daniel Dodds [Ντάνιελ Ντοντς] θα καθοδηγήσει μουσικά, από το αναλόγιο, τη Festival Strings Lucerne σε δύο ακόμη έργα της μπετοβενικής παρακαταθήκης: στη διάσημη ορχηστρική Εισαγωγή «Κοριολανός» και στην κοσμαγάπητη «Ηρωική» συμφωνία σε μι ύφεση μείζονα.
Σάββατο 18/2, 20:30
11€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 16€, 26€, 34€, 42€, 52€, 60€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

6. Ο Ryan Roxie στο Temple

Ο καταξιωμένος Ryan Roxie, κιθαρίστας του Alice Cooper, επιστρέφει στην Ελλάδα, για μία μεγαλειώδη συναυλία, αφιερωμένη στο υλικό και την καριέρα του Αμερικανού rock καλλιτέχνη.  Για την εμφάνισή του αυτή, ο Ryan Roxie ενώνει δυνάμεις με τους Snakebite, το απόλυτο ελληνικό Alice Cooper tribute band και μαζί υπόσχονται μία αξέχαστη βραδιά, γεμάτη rock’n’roll ύμνους από όλη την πορεία του “Νονού του Shock Rock”, όπως πολλάκις τον έχει αποκαλέσει ο μουσικός τύπος και όχι μόνο. Την συναυλία θα ανοίξουν τα εγχώρια hard rock σχήματα Wild Machine και Scream Collision ενώ θα πραγματοποιηθεί και DJ set από τον Johnnie Holliday των Scream Idol.
Σάββατο 18/2, 20:30
12€
Temple, Ιάκχου 17, Αθήνα

7. Tango Greco: Τα ωραιότερα ελληνικά τανγκό στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στο ελληνικό τανγκό παρουσιάζει ο σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής» στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το απόγευμα της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου, με τη Δημοτική Αθηναϊκή Μαντολινάτα Εστουδιαντίνα «Διονύσιος Λαυράγκας» και εκλεκτούς συντελεστές, που θα ταξιδέψουν το κοινό στη ρομαντική εποχή της παλιάς Αθήνας. Ο λαϊκός τροβαδούρος Μπάμπης Τσέρτος, η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου, ο Μιχάλης Δημητρακάκος και οι τραγουδίστριες της έντεχνης και τζαζ σκηνής Άννα Ματσούκα και Μαρούλα Κασκαβέλη αναβιώνουν υπέροχες μελωδίες, με τον ερωτικό στίχο μεγάλων συνθετών και στιχουργών του Μεσοπολέμου. Ταυτόχρονα, ζευγάρια χορευτών της σχολής Academia del Tango ζωντανεύουν επί σκηνής την ατμόσφαιρα μιας μουσικοχορευτικής συντροφιάς που όλοι νοσταλγούμε.
Κυριακή 19/2, 19:00
Από 7€ έως 30€
έγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

8. H Μαρία Κουτσουρλή στον Σταυρό του Νότου

Μετά το πρώτο της δισκογραφικό βήμα με το τραγούδι “Ανακωχή” σε στίχους και μουσική του Αίσωνα, η Μαρία Κουτσουρλή ανεβαίνει στη σκηνή του Club του Σταυρού του Νότου, για να τραγουδήσει κομμάτια σπουδαίων ερμηνευτών και δημιουργών (Αλεξίου, Μικρούτσικος, Κραουνάκης, Ιωαννίδης, Παυλίδης, Πορτοκάλογλου, Αρλέτα, Χατζηγιάννης και όχι μόνο) και να φωτίσει τη βραδιά με τα φώτα της ψυχής. Παρέα με εξαίρετους μουσικούς, η Μαρία Κουτσουρλή θα παρουσιάσει τα τραγούδια της ενότητας “Ζωντανά απ’ το Σαλόνι”, που αγαπήθηκαν από την παρουσίασή τους στο κανάλι της στο YouTube, αλλά και αγαπημένα κομμάτια των 90s και 00s, διασκευασμένα με φρέσκο και ατμοσφαιρικό ήχο από τον συνεργάτη της, ενορχηστρωτή και κιθαρίστα, Δημήτρη Σιάμπο.
Κυριακή 19/2, 21:30
12€
Σταυρός του Νότου, Θαρύπου 37, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b