MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 5 προτάσεις για την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023.

Εσωστρέφεια σε μικρό format: Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Πέτρου Ζουμπουλάκη στην Γκαλερί Αργώ
Monopoli Team

Κινηματογραφικές Προβολές

1. #BERGMANNITES: Αριστουργήματα του Μπέργκμαν σε ψηφιακή επανέκδοση στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Αυτό το χειμώνα ο Μπέργκμαν έχει την τιμητική του στον κινηματογράφο «Ανδόρα». Οι λάτρεις του σπουδαίου Σουηδού δημιουργού θα απολαμβάνουν από μία ταινία του κάθε εβδομάδα στο πλαίσιο του νέου προγράμματος #BERGMANNITES που συνεχίζεται την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023. Εμβληματική μορφή του παγκόσμιου σινεμά με περισσότερες από σαράντα ταινίες στο ενεργητικό του, ο βραβευμένος με 4 όσκαρ Ίνγκμαρ Μπέργκμαν (1918-2007)  έζησε και εμπνεύστηκε τα σπουδαιότερα φιλμ του στο άγριο και υποβλητικό τοπίο του Φόρε της Σουηδίας (Fårö Island). Ο σουηδός οτέρ, ο οποίος υπήρξε και κορυφαίος σκηνοθέτης του θεάτρου, εμβάθυνε στις σχέσεις των δύο φύλων, ακτινογραφώντας τις σχέσεις, τον γάμο και την δαιδαλώδη ανθρώπινη ιδιοσυγκρασία, και  καταγράφοντας τις λεπτές αποχρώσεις της ανθρώπινης ψυχής. Εβδομάδα: 09.02.2023 – 15.02.2023: θα προβάλλεται η ταινία «Η Σιωπή».
Πέμπτη έως Τετάρτη, στις 18:00, (όχι Δευτέρα – Τρίτη)
Γενική Είσοδος: 6€. Προπώληση: viva.gr
Κινηματογράφος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αθήνα. Τηλ: 210 6980796.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό το Notting Hill έως το Call Me by Your Name: 10 ρομαντικές ταινίες στο Netflix για τον Άγιο Βαλεντίνο12.09.2018

Εκθέσεις

2. Покидаю / Leaving behind: Έκθεση φωτογραφίας των Γιατρών του Κόσμου στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων

Οι Γιατροί του Κόσμου σας προσκαλούν στην έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Покидаю / Leaving behind*», η οποία παρουσιάζεται 15-16 Φεβρουαρίου 2023, στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, και στοχεύει στην ενημέρωση για την προσφυγική κρίση από την Ουκρανία. Μέσα από τη ματιά του διακεκριμένου φωτογράφου Γιάννη Γιαννακόπουλου, οι φωτογραφίες έχουν έντονο αφηγηματικό χαρακτήρα και αποτυπώνουν όλα όσα οι #ΓτΚ – Ελλάδας είδαν, βίωσαν έντονα και έγιναν μάρτυρες κατά τη διάρκεια της πρώτης τους αποστολής στην Ουκρανία και στα σύνορα με τη Ρουμανία. *Ο τίτλος της έκθεσης φέρει την Ουκρανική λέξη Покидаю (προφέρεται Pokydayu) η οποία αποδίδει τη σημασία της βίαιης και ξαφνικής φυγής, του εξαναγκασμού σε μη ηθελημένη φυγή.
Διάρκεια έκθεσης: 15 και 16 Φεβρουαρίου 2023
Ωράριο: 10:00 – 22:00
Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, Εχελιδών 19 και Πειραιώς 144, Αθήνα. Ε: [email protected].
Πληροφορίες: https://mdmgreece.gr

3. Εσωστρέφεια σε μικρό format: Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Πέτρου Ζουμπουλάκη στην Γκαλερί Αργώ

Η Γκαλερί Αργώ παρουσιάζει, από τις 15 Φεβρουαρίου έως τις 11 Μαρτίου 2023, την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Πέτρου Ζουμπουλάκη, με τίτλο «Εσωστρέφεια σε μικρό format». Όπως γράφει ο Μάνος Στεφανίδης για την έκθεση: « […] Η τελευταία τώρα, ενότητα που παρουσιάζεται είναι οι συνθέσεις που ο Ζουμπουλάκης φιλοτέχνησεστην περίοδο της κρίσης, στην εποχή του κορονοϊού, αλλά και εκείνα τα χρόνια όπου όλοι οι υπόλοιποιετοιμαζόμασταν να γιορτάσουμε, όπως μπορούσαμε και όσο μας επέτρεπαν οι συνθήκες, τα 200 χρόνια απότην Εθνική Παλιγγενεσία. Αλλά και να τιμήσουμε τα 100 χρόνια από μία μεγάλη, εθνική καταστροφή αφούστην ελληνική ιστορία ο θρίαμβος και η πανωλεθρία συχνά συμπορεύονται… Αυτό ήταν το κλίμα μέσα στοοποίο ο καλλιτέχνης δημιούργησε την ενότητα με θέμα το αλκοόλ».
Εγκαίνια : Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου (19:00 – 22:30)

Διάρκεια Έκθεσης: Από 15 Φεβρουαρίου ως 11 Μαρτίου 2023
Ωράριο: Τρίτη έως και Παρασκευή: 10πμ-2μμ και 5μμ-8μμ | Σάββατο: 11πμ-3μμ.
Γκαλερί Αργώ, Νεοφύτου Δούκα 5, Κολωνάκι. Τηλ. 210 7249333. Εmail: [email protected]

4. Έκθεση Φοιτητών από την Σχολή των Ιωαννίνων στον χώρο τέχνης «16 Φωκίωνος Νέγρη» – Τελευταία εβδομάδα
Έκθεση Φοιτητών από την Σχολή των Ιωαννίνων στον χώρο τέχνης «16 Φωκίωνος Νέγρη»

Ματίνα Τασατζή, Γυάλινος Πύργος, 2022, μεικτή τεχνική σε χαρτί, 70 x 100 εκ.

Το Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» και το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου, παρουσιάζουν την «Έκθεση Φοιτητών από την Σχολή των Ιωαννίνων». Η έκθεση αυτή αφορά μια προσπάθεια εξωστρέφειας ενός τμήματος της περιφέρειας και γίνεται στο πλαίσιο του μαθήματος «Ζωγραφικη VII» του προπτυχιακού κύκλου και του μαθήματος «Ιδέα και Πρακτική Σχεδίου» του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών, τα οποία επιβλέπει ο καθηγητής Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος. Η έκθεση αυτή είναι μια παρουσίαση στο αθηναϊκό κοινό των έργων μιας γενιάς φοιτητών που, παρά το νέο της ηλικίας τους, έχουν δοκιμαστεί από μια υπερδεκαετή οικονομική κρίση και από μια πανδημία που έκλεισε και αυτούς, όπως όλους μας άλλωστε, στα σπίτια τους και μακριά από τα εργαστήρια, τα αμφιθέατρα και τις βιβλιοθήκες του Πανεπιστημίου.
Διάρκεια Έκθεσης: Από 11 Ιανουαρίου έως 18 Φεβρουαρίου 2023
Ωράριο: Τετάρτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 16:00 – 20:00 και Σάββατο: 12:00 – 17:00
«16 Φωκίωνος Νέγρη», Φωκίωνος Νέγρη 16, Αθήνα. Τηλ: +30 210 8824681. Ε: [email protected]. | https://16fokionosnegri.gr/el/ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην παλλόμενη συνέλευση του ΣΕΗ12.09.2018

Διαλέξεις

5. Θέατρο Επί Κολωνώ: Βραδιά αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Μάριου Ποντίκα

Το θέατρο Επί Κολωνώ οργανώνει, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, στις 20:30, αμέσως μετά το τέλος της παράστασης «Ο Γάμος» (ώρα έναρξης 18.15), μία βραδιά αφιερωμένη στη ζωή και στο έργο του Μάριου Ποντίκα με τη συμμετοχή συνεργατών και φίλων του. Ο Μάριος Ποντίκας υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες θεατρικούς συγγραφείς, ανατόμος της ελληνικής κοινωνίας και των παθογενειών της. Στην τιμητική εκδήλωση μνήμης συμμετέχουν η Αντιγόνη Καραλή-Δημητριάδη, π. εθνική εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Γυναικών και π. Πρόεδρος Κέντρου Ερευνών για θέματα Ισότητας, ο Γιώργος Π. Πεφάνης,  Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Γιάννης Σολδάτος συγγραφέας και ιδρυτής των εκδόσεων Αιγόκερως και ο Γιάννης Χρυσούλης, θεατρικός συγγραφέας. Τέλος, συμμετέχει η δραματολόγος Ειρήνη Μουντράκη που θα έχει και τον συντονισμό της συζήτησης. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί οπτικό υλικό αφιερωμένο στο έργο του Μάριου Ποντίκα σε επιμέλεια της θεατρολόγου Κατερίνας Δημητρακοπούλου.
Τετάρτη 15/2, 20:30
Επί Κολωνώ (Κεντρική Σκηνή), Ναυπλίου 12 και Λένορμαν 94, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210513 8067.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Θραύσμα του Χάους: Ομαδική έκθεση στο Ρομάντσο12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b