MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Μετά την πρόβα του Ι. Μπέργκμαν, από την ομάδα the 3rd person theater group στο Θησείον – ένα θέατρο για τις τέχνες

Η ομάδα the 3rd person theater group παρουσιάζει στο Θησείον – ένα θέατρο για τις τέχνες, το έργο του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, «Μετά την πρόβα», σε σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία Βαλάντη Φράγκου. Το έργο του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, «Μετά την πρόβα», τοποθετείται χρονικά ανάμεσα σε μια πρόβα που έχει τελειώσει και σε μια πρεμιέρα παράστασης, που δεν έχει ακόμη γίνει. Είναι ο μεταιχμιακός τόπος, όπου όλα μπορούν ακόμα να αιωρούνται, είναι η κατάσταση, όπου το φανταστικό «τείνει» να είναι αληθινό, αλλά ακόμη δεν είναι. Οι τρεις ήρωες δέσμιοι της εικόνας τους από το παρελθόν δεν παλεύουν να την αποτινάξουν αλλά εμμένουν και βυθίζονται σε αυτή μέχρι που ασφυκτιούν και καταστρέφονται. Η παράσταση βασίζεται στην απόπειρα των ηρώων να αλλάξουν και να αντισταθούν στην εικόνα τους μέσω των αντικατοπτρισμών. Οι ήρωες προπονούνται / προβάρουν την πολυπόθητη αλλαγή τους προς μια φωτεινή πορεία και κατεύθυνση. Αλλάζουν ρόλους και προσπαθούν να εκφραστούν ώστε να γιατρέψουν τις πληγές τους. Παίζουν: Ιερώνυμος Καλετσάνος, Ελένη Ζαραφίδου
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
13€ κανονικό, 10€ μειωμένο/φοιτητικό
Θησείον – ένα Θέατρο για τις τέχνες, Τουρναβίτου 7, Θησείο

 2. Ένα μπιμπερό και μία ανθοδέσμη: Λάκης Λαζόπουλος και Πάνος Βλάχος στο Θέατρο Παλλάς για καλό σκοπό

Ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Πάνος Βλάχος έρχονται με «Ένα μπιμπερό και μία ανθοδέσμη» στο Θέατρο Παλλάς για μία και μόνο παράσταση και σκοπό να στηρίξουν τη Στέγη Γερόντων «Άγιοι Ανάργυροι». Δύο καλλιτέχνες που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές συναντιούνται και ως συμπρωταγωνιστές σε μια και μοναδική παράσταση προσεγγίζοντας επί σκηνής τη σχέση των δυο φύλων με όρους αναπάντεχης κωμωδίας. Ο καθένας μέσα από το δικό του κόσμο επιχειρηματολογεί και μας παρασύρει σ’ ένα σύμπαν γεμάτο παιγνιώδες, σαρκαστικό αλλά και ευθύβολο χιούμορ για να καταλήξουν, παρά τις διαφορές τους, στο σβήσιμο της διαχωριστικής γραμμής ανάμεσά τους. Το κείμενο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Λάκης Λαζόπουλος.
Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στις 20:30
Από 30€
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. O Σπύρος Γραμμένος στον Σταυρό του Νότου

Ο Σπύρος Γραμμένος γιορτάζει για μία ακόμα χρονιά τον θεό του έρωτα και προσκαλεί το κοινό στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου, σε πλήρη σύνθεση και με καλεσμένους έκπληξη. Μαζί του στη σκηνή οι μουσικοί Γιώργος Καρδιανός και Κώστας Μιχαλός στις κιθάρες, Χρήστος Καλκάνης στο κλαρινέτο και τα πλήκτρα, Άλεξ Μυλωνάς στο μπάσο, Ναταλία Κοκώση στα κρουστά και στην Ιρλανδική φλογέρα και Χάρης Παρασκευάς στα τύμπανα.
Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στις 21:00
13€ (Το εισιτήριο αφορά στην είσοδο στο χώρο)
Σταυρός του Νότου, Θαρύπου 37, Αθήνα 

4. Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα με την Λένα Αλκαίου στο Θέατρο Ολύμπια

Στον Γιώργο Ζαμπέτα, τον μουσικοσυνθέτη που μετρά περισσότερα από 250 τραγούδια, επιτυχίες στο σύνολό τους, είναι αφιερωμένη η βραδιά που μας προτείνουν το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων και η Λένα Αλκαίου, στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».  Ανεπιτήδευτος, χιουμορίστας, στιχοπλόκος, δεξιοτέχνης. Ένας πραγματικός «άρχοντας της πιάτσας», ο Γιώργος Ζαμπέτας, τριάντα χρόνια μετά τον θάνατό του, παραμένει στην κοινή συνείδηση ένας θρύλος του ρεμπέτικου και του λαϊκού πενταγράμμου. Η Λένα Αλκαίου με τη γνήσια λαϊκή φωνή που τη διακρίνει, θα παρουσιάσει αγαπημένα τραγούδια όπως «Τα δειλινά», «Τα ξημερώματα», «Δεν έχει δρόμο να διαβώ», «Ο αλήτης», φωτίζοντας τόσο την εξωστρεφή όσο και τη συναισθηματική πλευρά του σπουδαίου δημιουργού.
Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στις 20:30
Από 5 έως 30€
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, Αθήνα

5. The Love 80s-90s Party στο Fuzz

Πόσα συναισθήματα; Πόσες αναμνήσεις; Πόσα ραντεβού; Πόσοι χωρισμοί; Πόσο ξέφρενος, αλλά και ρομαντικός χορός; Όλα αυτά και άλλα τόσα θα τα ξαναζήσουμε απόψε, στο Fuzz Club, παρέα με αγαπημένους καλλιτέχνες. Live acts από τη Σοφία Αρβανίτη, τη Μπέσσυ Αργυράκη, τη Σοφία Βόσσου, τη Μαντώ, τον Θάνο Καλλίρη, τον Δημήτρη Κόκοτα, τον Γιώργο Λεμπέση και τον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο που θα μάς ταξιδέψουν μουσικά στην πολύχρωμη εποχή των δεκαετιών 80’s & 90’s. Παρουσιαστές της βραδιάς η ομάδα των “Trashformers”.
Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στις 21:00
12€
Fuzz, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b