MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Κιμ Νόβακ: Η «Μις Καταψύκτης», το Vertigo, η άνοδος και η πτώση

Η 90χρονη σήμερα Κιμ Νόβακ μπορεί να έκανε ορισμένους συμβιβασμούς με την κινηματογραφική βιομηχανία, αλλά ποτέ δεν χώνεψε τα αφεντικά τού Χόλιγουντ, τις άθλιες συμπεριφορές τους.

Η Κιμ Νόβακ στο Vertigo
Η Κιμ Νόβακ στο Vertigo
Monopoli Team

Σύμβολο του σεξ, σταρ, δεινή πρωταγωνίστρια, αδέσμευτο πνεύμα, με ανυπόταχτο χαρακτήρα, που έφτασε στην κορυφή σχεδόν με την πρώτη και έπεσε στα αζήτητα σε χρόνο ρεκόρ, βλέποντας το αληθινό πρόσωπο του Χόλιγουντ, των μεγαλοπαραγωγών, αλλά κι ενός κυκλώματος που επιβεβαιώνει την ύπαρξή του ανεβάζοντας και γκρεμίζοντας καριέρες, γλεντώντας με την καταστροφή όσων δεν υποκύπτουν.

Η Κιμ Νόβακ μπορεί να έκανε ορισμένους συμβιβασμούς με την κινηματογραφική βιομηχανία, αλλά ποτέ δεν χώνεψε τα αφεντικά του Χόλιγουντ, τις άθλιες συμπεριφορές τους, τη συνηθισμένη πρακτική τους να θεωρούν τις στάρλετ ή τις ανερχόμενες ηθοποιούς σαν κορίτσια ελευθέριων ηθών, έτοιμα και γεμάτα ευγνωμοσύνη που θα τους κάνουν τα κέφια στο κρεβάτι ή ακόμη και στα πολυτελή γραφεία τους, ακόμη και μπροστά σε τρίτους, ως έπαθλα της μεγαλομανίας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆλφρεντ Χίτσκοκ: Οι ταινίες του «μάστερ του σασπένς» που θα θυμόμαστε για πάντα12.09.2018

Συμπληρώνοντας τα 90 της χρόνια (13 Φεβρουαρίου 1933), η Κιμ Νόβακ μάλλον δεν θέλει να θυμάται και πολλά από τη σύντομη πορεία της στον κινηματογράφο, καθώς πέρασε δύσκολες στιγμές, με αποκορύφωμα την βάναυση συμπεριφορά του Χάρι Κον, το αφεντικό της Columbia, που της έδωσε τον ρόλο της ζωής της, στο «Vertigo» («Δεσμώτης του Ιλίγγου») και στη συνέχεια έκανε ό,τι μπορούσε για να την εξαφανίσει από προσώπου γης.

Η Κιμ Νόβακ στο Vertigo

Η Κιμ Νόβακ στο Vertigo

«Μις Καταψύκτης»

Η Μέριλιν Πολίν Νόβακ, γεννήθηκε στο Σικάγο και ήταν η δεύτερη κόρη μιας οικογένειας μεταναστών από την Τσεχία, η οποία έζησε την εποχή του οικονομικού κραχ και ο πατέρας της αναγκάστηκε από καθηγητής Ιστορίας να γίνει μεταφορέας. Τελειώνοντας το κολέγιο, το καλοκαίρι η Νόβακ θα γίνει το μοντέλο προώθησης ενός καταψύκτη ως «Μις Καταψύκτης»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Σύλβια Πλαθ για τη ζωή, τον έρωτα και τον θάνατο12.09.2018

Η επιτυχία της ως μοντέλο, θα την οδηγήσει στο Λος Άντζελες και στην κινηματογραφική Μέκκα, απ’ την οποία θα ξεκλέψει κάποια ασήμαντα ρολάκια. Αυτά όμως αρκούσαν για να την ανακαλύψει ένας ατζέντης και να την στείλει στην Columbia, με ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο. Εκεί θα έχει την πρώτη της επαφή με το αφεντικό της εταιρείας, Χάρι Κον, ο οποίος θέλησε να της αλλάξει το επώνυμο, σε ένα πιο πιασάρικο, αλλά εκείνη τα… στύλωσε.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b