MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Γεωργία Βασιλειάδου, η πιο ωραία «άσχημη» του ελληνικού κινηματογράφου

Σαν σήμερα, 12 Φεβρουαρίου, πεθαίνει η αξέχαστη Γεωργία Βασιλειάδου

Monopoli Team

Ήταν «το στραβόξυλο» αλλά και «η ωραία των Αθηνών. Ήταν η «θεία από το Σικάγο» αλλά κυρίως ήταν «η κυρά μας η μαμή». Όποιον ρόλο και αν έκανε η Γεωργία Βασιλειάδου, που πέθανε μια ημέρα σαν σήμερα, θα παραμείνει για πάντα η πιο ωραία «άσχημη» του ελληνικού κινηματογράφου.

Οι ατάκες της ξεκαρδιστικές. Η παρουσία της και μόνο, σε μια ταινία, ήταν πολλές φορές, από μόνη της ικανή, να εγγυηθεί την εισπρακτική επιτυχία. Η Γεωργία Βασιλειάδου ανήκει σε ένα άτυπο, κλειστό, κλαμπ Ελλήνων ηθοποιών που οι θεατές γέμιζαν τους κινηματογράφους απλά και μόνο για να τους απολαύσουν χωρίς να έχουν ρωτήσει ποια θα είναι η υπόθεση ή τι ρόλο θα έχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌταν ο Βασίλης Αυλωνίτης γλίτωσε από απόπειρα δολοφονίας πάνω στη σκηνή12.09.2018

Η πιο όμορφη «άσχημη» του ελληνικού κινηματογράφου είχε το χάρισμα να κλέβει τις εντυπώσεις ακόμα και όταν δεν «κρατούσε» τον πρώτο ρόλο. Όλοι θα τη θυμόμαστε με ένα φλιτζάνι στο χέρι, να το κοιτάει με… περισπούδαστο ύφος και να λέει «μεγάλη πόρτα θα διαβείς»!

Τα δύσκολα πρώτα χρόνια

Την πρωτοχρονιά του 1897 γεννήθηκε στην Αθήνα η Γεωργία Αθανασίου. Πολλά χρόνια αργότερα ο κόσμος θα τη μάθει ως Γεωργία Βασιλειάδου. Μέχρι να φτάσει εκεί, ωστόσο, θα περάσει από… 40 κύματα.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Σύλβια Πλαθ για τη ζωή, τον έρωτα και τον θάνατο12.09.2018

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b