MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σάρα Σόστρομ: Η συνειδητοποιημένη «βασίλισσα» της κολύμβησης

«Πιθανή αποτυχία δεν καταστρέφει την ψυχή μου, επειδή γνωρίζω το μέγεθος της αφοσίωσής μου και την αξία της αποτυχίας». Η Σάρα Σόστρομ έπειτα από 15 χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο πρωταθλητισμού, παραδίδει δωρεάν μαθήματα τρόπου σκέψης και αντιμετώπισης των πραγμάτων.

Photo: Instagram/@SarahSjostrom
Monopoli Team

Η Σάρα Σόστρομ λάμπει στις πισίνες του κόσμου από το 2008, με την κολυμβήτρια από τη Σουηδία να αποτελεί ένα από τα κορυφαία αστέρια της παγκόσμιας κολύμβησης.

Μια (πρωτ)αθλήτρια που έχει σημαδέψει με την πορεία της το άθλημα. Για παράδειγμα, τον περασμένο Σεπτέμβριο η 30χρονη κολυμβήτρια με τη νίκη της στα 50μ. ελεύθερο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης, έφθασε στα 27 μετάλλια ξεπερνώντας στην κορυφή της σχετικής λίστας τον θρυλικό Ρώσο, Αλεξάντερ Ποπόφ των 26 συνολικά μεταλλίων.

«Μετά από δεκαπέντε χρόνια κολύμβησης στο υψηλότερο επίπεδο, μπορώ ακόμα να κάνω όνειρα. Είναι τεράστιοι στόχοι, φαινομενικά παράλογοι, αλλά που κρατούν φρέσκια τη φαντασία και την επιθυμία μου. Πιθανή αποτυχία δεν καταστρέφει την ψυχή μου, επειδή γνωρίζω το μέγεθος της αφοσίωσής μου και την αξία της αποτυχίας» εξηγεί η Σάρα Σόστρομ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Πίτσας: Οι καλύτερες πίτσες της πόλης για τους απανταχού pizza lovers12.09.2018

Γεννημένη σε προάστιο της Στοκχόλμης στις 17 Αυγούστου 1993, η Σόστρομ δεν άργησε να στραφεί στον αθλητισμό. Η επιθυμία των γονιών της να την αφήσουν να βρει τον δρόμο της και να ακολουθήσει την καρδιά της, τους φίλους της και τη διασκέδαση, οδήγησε τη μικρή Σάρα να δοκιμάσει μια σειρά από αθλήματα και δραστηριότητες.

«Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά»

Ο στίβος ήταν η αρχική της επιλογή, αλλά σε ηλικία 10 ετών ανακάλυψε το κολύμπι.

«Αμέσως ερωτεύτηκα το νερό, δεν μπορώ να πω το ίδιο πράγμα για το κολύμπι. Πριν ήμουν σε διακοπές με τους γονείς και τα αδέρφια μου, όταν συνειδητοποίησα ότι μπορούσα να επιπλέω όπως έκαναν όλοι οι άλλοι και ένιωσα αμέσως χαρούμενη. Σαν να βρήκα τη θέση μου.

Έβλεπα ανθρώπους να βουτούν και προσπαθούσα να τους μιμηθώ, χαρούμενη με την αίσθηση που μου άφηνε το νερό. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά» θυμάται η Σόστρομ.

«Δεν ήταν ιδιαίτερο ταλέντο, της άρεσαν τα ντους και απλώς πιτσίλιζε στο νερό», λέει η μητέρα της Τζένι από την πρώτη επίσκεψη της κόρης της στην πισίνα.

Όμως το ταλέντο της στην κολύμβηση φάνηκε από νωρίς και η Σάρα Σόστρομ είχε πάντα έναν κανόνα στη ζωή της, όταν αναλάμβανε μια εργασία και θέτοντας στόχους, να εργάζεται σκληρά να τον πετύχει.

«Πάντα από μικρή της άρεσε η καθημερινή ρουτίνα της κολύμβησης. Με τον καιρό και βλέποντας την πρόοδό της, πήρα ένα βιβλίο όπου έγραφα φορές τις επιδόσεις της και τις σύγκρινα λίγο. Της έγινε κίνητρο να δει τα αποτελέσματα. Πήρε ένα μικρό χαρτζιλίκι για τη βελτίωσή της. Όχι για τη νίκη, αλλά για τη βελτίωση της απόδοσής της» συμπλήρωσε η μητέρα της.

Τα πρώτα μεγάλα αποτελέσματα για την Σάρα Σόστρομ ήρθαν πολύ γρήγορα. Σε ηλικία μόλις 14 ετών, τον Μάρτιο του 2008 έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία των γυναικών στα 100μ. πεταλούδα με χρόνο 58.44. Ένα μεγάλο αστέρι της παγκόσμιας κολύμβησης είχε ανατείλει.

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Πίτσας: Οι καλύτερες πίτσες της πόλης για τους απανταχού pizza lovers12.09.2018

Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Όσα θα δούμε αυτά τα Χριστούγεννα στον Σταυρό του Νότου
Μουσικά Νέα
Το STEGI.RADIO έχει πλέον το δικό του app
Θεατρικά Νέα
«Θέατρο ξανά, μαζί, παντού» με το ΚΘΒΕ και τις γιορτές: Το εορταστικό πρόγραμμα παραστάσεων
Εκδηλώσεις
Στέγη: Β’ φάση προπώλησης με Tilda Swinton, Λάνθιμο και τις πιο αναμενόμενες παραγωγές της σεζόν
Μουσικά Νέα
Ο Σωκράτης Μάλαμας επιστρέφει στη δισκογραφία με νέο album
Cine News
Diane Morgan: Η “Philomena Cunk” στη Στέγη για μια συζήτηση με την Αφροδίτη Παναγιωτάκου
Αφιέρωμα
Παραστάσεις για όλη την οικογένεια
Βιβλία
«Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών»: Παρουσιάστηκε ο 24ος αφιερωματικός τόμος από τη LAMDA Development
Μουσικά Νέα
Ρεβεγιόν, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στις μουσικές σκηνές: Τα σχήματα των γιορτών
Μουσικά Νέα
Release Athens 2026: Οι Thievery Corporation συναντούν τους Wailers στην Πλατεία Νερού
Μουσικά Νέα
Alli Mia Mera: Ο Leon of Athens κυκλοφορεί το νέο του τραγούδι
Cine News
Heated Rivalry: Η σειρά που κατακτά τα social media ανοίγει ξανά μια σημαντική συζήτηση