MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε το Σαββατοκύριακο: 8 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

8 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιανουαρίου 2023.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Δε Φαίναλ Θολούθιον, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Ρουμελιώτη στην Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών του Εθνικού

Αν υπήρχε ένα τηλεκοντρόλ που θα σου επέτρεπε να πατήσεις pause και να γυρίσεις πίσω τη ζωή σου με ένα rewind, τι θα έκανες διαφορετικά; Στην Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών του Εθνικού Θεάτρου, επτά ηθοποιοί συναντιούνται επί σκηνής για να δώσουν την τελεσίδικη απάντηση σε αυτό το πιεστικό ερώτημα, μέσα από την παράσταση «Δε Φαίναλ Θολούθιον», βασισμένη σε κείμενα των Κωστάκη Ανάν και Suyako. Παίζουν: Αλέξανδρος Γιαγκούσης, Ερατώ Καραθανάση, Τάσος Ροδοβίτης, Γκαλ Ρομπίσα, Γιάννης Σαμψαλάκης, Αφροδίτη Σόβολου και Κωνσταντίνος Τριαντακωνσταντής.
Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00
Γενική Είσοδος: 13€
Εθνικό Θέατρο – Rex, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

2. Οι πιο δυνατές, της Άννας Αδριανού στο Θέατρο Αλκμήνη

Οι πιο δυνατές, της Άννας Αδριανού παρουσιάζονται στην σκηνή του Θεάτρου Αλκμήνη σε νέα δυναμική εκδοχή, η οποία έχει εμπλουτιστεί με επιπλέον σκηνές και χαρακτηριστικά βίντεο, σε σκηνοθεσία Πέπης Μοσχοβάκου. Ένας από τους πιο “δυνατούς” μονολόγους του Αύγουστου Στρίντμπεργκ μεταμορφώνεται σε ένα καινούργιο θεατρικό έργο, ένα σύγχρονο “παιχνίδι για δύο” μέσα από μια αιρετική διασκευή, που φωτίζει το θέμα της απιστίας κι από τις δυο πλευρές. Αλλά και το θέμα της συναισθηματικής κακοποίησης δυο γυναικών, που αγάπησαν τον ίδιο άντρα, χάνοντας την δύναμη τους. Σύζυγος και ερωμένη, συναντιούνται παραμονή Χριστουγέννων, σε ένα καφέ μπαρ και μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις, εκθέτουν την ζωή τους και τους ρόλους τους κι αναμετριούνται μέχρις εσχάτων για το ποια υπήρξε η νικήτρια και «η πιο δυνατή». Δυο ερωτικοί θηλυκοί ρόλοι, δυο διαφορετικές απόψεις ζωής, δυο τρόποι να αγαπάς, να μισείς και να είσαι γυναίκα. Παίζουν: Άννα Αδριανού και Λίλη Τσεσματζόγλου.
Κάθε Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 18:30
Προπώληση: 12€, ταμείο θεάτρου: 15€
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Γκάζι

3. ΣΟΥΕΛ! Μία τραγικωμωδία σε δύο πράξεις, του Θοδωρή Τσαπακίδη στο Θέατρο 104

Η παράσταση ΣΟΥΕΛ! σε κείμενο και σκηνοθεσία του Θοδωρή Τσαπακίδη κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο 104. Το «ΣΟΥΕΛ!» είναι ένα έργο γι’ αυτούς τους ανθρώπους, για τις αποφάσεις τους, για τα παιχνίδια της μοίρας, για την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση που δεν είναι ποτέ δεδομένες, για το μέλλον που είναι απρόβλεπτο, και για την πραγματικότητα, που δεν είναι ποτέ μόνο δική μας. Παίζουν: Ελπίδα Τοπάλογλου, Μαρία Μπαταγιάννη και Κατερίνα Προκόπη.
Σάββατο και Κυριακή στις 21:15
Γενική είσοδος: 12€, Μειωμένο: 8€, Ομαδικές κρατήσεις (άνω των 10 εισιτηρίων): 10€
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι 

4. Το Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας, βασισμένο στο βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά στο θέατρο Αλκμήνη

Το βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά, «Το τίμιο μπορντέλο», γίνεται για πρώτη φορά θεατρικό έργο από τον Κώστα Παπαπέτρο και σκηνοθετείται από τον Αλέξανδρο Λιακόπουλο, σε ένα ιδιαίτερο ανέβασμα, προκλητικό, ρεαλιστικό και αληθινά σκληρό. Τρεις άνθρωποι, που ξεκίνησαν μόνοι τη ζωή τους, βρίσκονται πάνω στη σκηνή μόνοι αλλά και μαζί ταυτόχρονα, αναζητώντας ο ένας τον άλλον και βλέποντας τα ίδια πράγματα – ο καθένας από τη δική του οπτική. Παίζουν: Δανάη Καλοπήτα, Πάνος Γεωργουλής και Ελένη Μαρμάρου.
Κυριακή στις 20:30
15 ευρώ (κανονικό), 13 ευρώ (φοιτητικό, ΑμεΑ, ανέργων)
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8, Γκάζι

ΜΟΥΣΙΚΗ

5. Ο Γιάννης Πάριος στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών

Ο Γιάννης Πάριος έρχεται στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών, τον πιο ερωτικό μήνα του χρόνου για πέντε μόνο συναυλίες. Ο καταξιωμένος ερωτικός τραγουδιστής και συνθέτης θα χαρίσει στο κοινό τρεις αξέχαστες βραδιές με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του. Με την ιδιαίτερη χροιά της φωνή του και τις μοναδικές ερμηνείες του έχει καταφέρει να είναι χαραγμένος ανεξίτηλα στη συνείδηση του κοινού τόσο ο ίδιος ως καλλιτέχνης, όσο και τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει.
Σάββατο 28/1, 20:00 (Και 29/1 στις 20:00, 3 & 4/2 στις 21:00, 5/2 στις 20:00)
VIP 55€ – Α ζώνη 50€ – Β ζώνη 45€ – Γ ζώνη 40€ – Δ ζώνη 35€
Κολλέγιο Αθηνών, Στεφάνου Δέλτα 15, Ψυχικό

6. Ο Πέτρος Κλαμπάνης παρουσιάζει το “Tora Collective” στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Μετά τις δύο επιτυχημένες συναυλίες στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου το 2021, ο Πέτρος Κλαμπάνης, μαζί με ένα διεθνές σχήμα σπουδαίων μουσικών, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Αθήνα τον έκτο προσωπικό δίσκο του “Tora Collective” στην ιστορική αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός». Ο διεθνούς φήμης μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης, που βλέπει στο παρελθόν και στο μέλλον καθώς πειραματίζεται με την παραδοσιακή ελληνική μουσική, σε συνέχεια των αναγνωρισμένων πρόσφατων κυκλοφοριών του “Rooftop Stories” και “Irrationalities”, δημιουργεί μια από τις πιο ευρηματικές μουσικές προτάσεις του μέχρι σήμερα με τίτλο “Tora Collective”. Ένα ιδιαίτερο σύνολο μουσικών και ηχοχρωμάτων που γεφυρώνουν την ελληνική παράδοση και τον κόσμο της σύγχρονης jazz με την υπογραφή των Πέτρου Κλαμπάνη (μπάσο, καλλιτεχνική διεύθυνση), Αρετής Κετιμέ (τραγούδι), Θωμά Κωνσταντίνου (ούτι, λαούτο), Γιώργου Κωτσίνη (κλαρίνο), Kristjan Randalu (πιάνο), Ziv Ravitz (τύμπανα, ηλεκτρονικά) κ.ά.
Σάββατο 28/1, 21:00
Γενική είσοδος: 15€, Μειωμένο: 12€ (Φοιτητικό, Ανέργων, ΑμεΑ)
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

7. Ο John Talabot στο Ωδείο Αθηνών

Ο καταξιωμένος εκπρόσωπος της techno, John Talabot, από τους πιο περιζήτητους DJ’s και παραγωγούς στον κόσμο, έρχεται για να ξεσηκώσει την Αθήνα με ένα set που θα αναδείξει τη δημιουργική του ιδιοφυΐα. Μαζί του ο Νορβηγός DJ Sotofett, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μία σπάνια εμφάνιση.
Κυριακή 29/1 17:00
18€
Ωδείο Αθηνών, Βασ. Γεωργίου B 17-19, Αθήνα

8. Metal Hammer Celebrations: Οι 1000Mods με special guests στο Gagarin 205

Η προγραμματισμένη συναυλία για τις 30 Δεκεμβρίου, που είχε αναβληθεί λόγω τραυματισμού μέλους των 1000MODS, μεταφέρεται για την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στο Gagarin 205 Live Music Space με special guests τους Black Stone Machine και τους Lazy Man’s Load, στο πλαίσιο της καθιερωμένης γιορτής του Metal Hammer. Οι 1000MODS μία από τις μεγαλύτερες μπάντες της χώρας, με σπουδαία εμπειρία στο συναυλιακό σανίδι εντός και εκτός των συνόρων, μαζί με δύο από τα πλέον ανερχόμενα συγκροτήματα της σκηνής εγγυώνται ότι αυτό το βράδυ το κοινό θα το ζήσει ως μία πολύ μεγάλη γιορτή.
Κυριακή 29/1, 19.30
15€
Gagarin 205, Λιοσίων 203-205, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b