MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PLAYLIST

1000mods, τι ακούτε αυτήν την εποχή;

Μία μπάντα που ξεκίνησε από το Χιλιομόδι Κορινθίας και τελικά έκανε τον γύρο του κόσμου. Με αφορμή το λάιβ τους στο Gagarin, οι 1000mods μάς συστήνονται και φτιάχνουν μία λίστα στο Spotify με τα αγαπημένα τους τραγούδια αυτήν την περίοδο.

KEIMENO: Ανδρομάχη Αρβανίτη | 28.01.2023

Αρχικά, θα θέλαμε να μας συστηθείτε!

Καλησπέρα! Είμαστε οι 1000mods: ο Λάμπρος παίζει ντραμς, ο Γιάννης κιθάρα, ο Δάνης φωνή και μπάσο και ο Γιώργος κιθάρα.

Πριν αρχίσουμε με τις πιο συνεντευξιακές ερωτήσεις, πώς νιώθετε έπειτα από έναν χρόνο όπου παίξατε σε 29 χώρες;

Σούπερ! Η αλήθεια είναι πως όλο αυτό φάνταζε κάπως ονειρικό λόγω όλης αυτής της γνωστής πανδημικής κατάστασης. Ανυπομονούσαμε να πραγματοποιηθεί αυτή η περιοδεία, διότι όπως και άλλοι καλλιτέχνες, κυκλοφορήσαμε τον τελευταίο δίσκο μας εν μέσω πανδημίας, για την ακρίβεια στην αρχή της. Συνεπώς, ήταν αδύνατο να προωθήσουμε το τελευταίο άλμπουμ μας, να ταξιδέψουμε, να συμμετέχουμε σε φεστιβάλ. Όλα είχαν παγώσει..

Και ξεκινάμε. Βάλτε μας στο μυαλό σας το 2006, όταν ξεκινήσατε τη μπάντα. Ποιό ήταν το πρώτο όνειρο και ποιά η πρώτη ανησυχία;

Σίγουρα είχαμε κάποιες μικρές φιλοδοξίες ως νέοι που ήμασταν τότε, όμως όνειρο αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να θυμηθώ αν είχαμε. Είμαστε και μια γενιά που επικρατεί έντονα ο πεσιμισμός λόγω της- τότε αλλά ακόμα χειρότερα τώρα, έπειτα από 15 χρόνια – κρίσης στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι και της όλης κατάστασης που επικρατεί. Δεν φανταζόμασταν σε καμία περίπτωση αυτήν την εξέλιξη και δεν περιμέναμε ότι θα διαδοθεί η μουσική μας και όσα θέλαμε να ειπωθούν να τα εκφραστούν μέσω αυτής.

Βλέπουμε πως με τις περιοδείες σας έχετε γυρίσει όλο τον κόσμο, χωρίς υπερβολή. Τι κρατάτε από αυτήν την εμπειρία;

Θα έλεγα, προφανώς, την αντήχηση που εκπέμπεται και την αντανάκλαση από τον ίδιο τον κόσμο με τον οποίο στιγμιαία γίνεσαι ένα σώμα και νιώθεις μικρές στιγμές ελευθερίας. Θεωρώ είναι ένα βίωμα που μόνο όσοι παρευρίσκονται, το βιώνουν και το νιώθουν οπότε και μπορούν να το περιγράψουν. Τα λόγια, βέβαια, δεν είναι αρκετά για να το εκφράσουν σωστά. Επομένως, η μουσική και άλλες μορφές έκφρασης έρχονται να την συμπληρώσουν.

Σε αυτές πηγαίνετε ακόμη με το γνωστό βαν;

Η αλήθεια είναι ότι πηγαίνουμε με λίγο μεγαλύτερο πλέον…

Ξεκινήσατε σε υπόγεια και έχετε καταλήξει σε τεράστια ροκ φεστιβάλ και αρένες. Δηλώνετε οτι έχετε πετύχει όλους σας τους στόχους;

Είναι ένα ταξίδι ανεκπλήρωτο που επιβάλλεται από τη ζωή και την ίδια τη μουσική που πηγάζει από την ίδια την ζωή και αποτελεί την ενθάδε έκφραση. Συνεχώς θέτεις νέους στόχους, χαράζεις νέες πορείες και γραμμές, επομένως, στη συνεχή μεταμόρφωση και παραμόρφωση που βιώνεις ως ον αυτοεκπληρώνονται συνεχώς νέοι στόχοι και μέσα από το τέλος τους δημιουργούνται άλλοι και ούτω καθεξής. Θα έλεγα είναι ένας λαβύρινθος ή μια σισυφική προσέγγιση του όλου πράγματος.

Σε προηγούμενη σας συνέντευξη, είπατε πως το τελευταίο σας άλμπουμ ‘Youth of Dissent’ βγάζει μία τσαντίλα. Τι βγάζουν τα προηγούμενα σας άλμπουμ;

Δεν είμαι σε θέση να μιλάω για το παρελθόν τόσο καθαρά. Νομίζω ο ίδιος ο ακροατής μπορεί να θέσει τα δικά του όρια ή να τα σπάσει κιόλας, για να ερμηνεύσει τι μπορεί να του βγάζει μια μουσική είτε σαν ακροατής-παρατηρητής είτε σαν δημιουργός-ερμηνευτής. Επομένως, η μουσική ανήκει στον δέκτη και αυτός την βιώνει και την ερμηνεύει σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα. Ο καθένας μας έχει ένα καλειδοσκόπιο το οποίο με τις μουσικές κι όχι μόνο διαθλάσεις παρατηρεί, νιώθει, δρα…

1000mods και καραντίνα. Πληκτική ή δημιουργική περίοδος;

Δημιουργική στο πρώτο σκέλος της και αρκετά πληκτική στο δεύτερο, που ήταν και το δύσκολο κομμάτι και το πιο μακροσκελές. Δύσκολη φάση, ας μην μιλάμε άλλο για αυτό..

Ωραία, φτιάξτε το line up για το φανταστικό φεστιβάλ σας.

Πόσα stages θα έχει, διότι λογικά το line up μας θα έχει πάνω από 1000 μπάντες… Οι πρώτες που έρχονται στο μυαλό είναι: Black Sabbath, Jimi Ηendrix, Led Zeppelin, Kyuss, Nirvana, Soundgarden, Peter Green, Beatles, Monster Magnet, Motorhead, Metallica, Cream, Fugazi… and the show must goes on!

Εκτός από το λάιβ στο Gagarin στις 29 Ιανουαρίου, τι άλλο να περιμένουμε από εσάς το ‘23;

Θα επισκεφθούμε στα μέσα Φεβρουαρίου την Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία, έπειτα θα επιστρέψουμε και θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα. Τον Απρίλιο θα συνεχίσουμε στην δυτική πλευρά της Ευρώπης, έπειτα θα κάνουμε κάποια shows σε διάφορα φεστιβάλ το καλοκαίρι και σκοπεύουμε να επισκεφθούμε ξανά την Αμερική. Ελπίζουμε να βρούμε και λίγο χρόνο να γράψουμε και τον επόμενό μας δίσκο.

Τέλος, θέλουμε να μας φτιάξετε -ομαδικώς- μία λίστα με τα τραγούδια που ακούτε αυτήν την εποχή και που προτείνετε στους αναγνώστες μας και στους ακροατές σας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBazooka, τι ακούτε αυτήν την εποχή;12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1000MODS – Metal Hammer Live

Ημερομηνία: Κυριακή 29 Ιανουαρίου
Ώρα: 22:30 / Οι πόρτες ανοίγουν 19:30.
Χώρος: Gagarin 205: Λιοσίων 205, Αθήνα / τηλ: 2114112500.
Εισιτήριο: 15€
Προπώληση: www.viva.gr/tickets/music/1000mods-metal-hammer-celebration

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b