MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 27 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. George: Ένα συλλεκτικό βινύλιο των Ευθύμη Φιλίππου και Παναγιώτη Μελίδη γίνεται παράσταση στη Στέγη

Ένα έργο-σουρεαλιστικό ξόρκι και, μαζί, αφήγηση με μουσικά ιντερλούδια κάνει διπλή πρεμιέρα: ως αφήγηση από την Αγγελική Παπούλια στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης και ως συλλεκτικό βινύλιο με τη φωνή του Ben Whishaw. Ένας σουρεαλιστικός μονόλογος για τις τελευταίες ημέρες της ζωής ενός άντρα.

Ένας συλλεκτικός δίσκος από την αμερικανική εταιρεία FourFour Records, σε παραγωγή του Onassis Culture, γίνεται η αφορμή για μια μοναδική πρεμιέρα στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Η ιδέα, η μουσική, το ύφος, η ιστορία και οι λέξεις έχουν την υπογραφή του συγγραφέα και σεναριογράφου Ευθύμη Φιλίππου και του συνθέτη Παναγιώτη Μελίδη (ή αλλιώς Larry Gus). Πυρήνας της ιστορίας είναι οι τελευταίες ημέρες της ζωής ενός άντρα, του George, περίπου 65 ετών. Αυτές θα αφηγηθεί η Αγγελική Παπούλια, συνοδεία του συνθέτη Παναγιώτη Μελίδη (Larry Gus) στο εκκλησιαστικό όργανο, του Μανούσου Κλαπάκη στα κρουστά και της 18μελούς ανδρικής χορωδίας της Κέρκυρας στη Στέγη. Tο έργο των Ευθύμη Φιλίππου και Παναγιώτη Μελίδη ηχογραφήθηκε εν μέσω της πανδημίας στην Κέρκυρα και στο Λονδίνο, με τον βραβευμένο με BAFTA και Emmy Βρετανό ηθοποιό Ben Whishaw (“Το Άρωμα”, “The Lobster”) ως αφηγητή.
Παρασκευή 27/1, στις 20:30
Κανονικό 7, 16, 20 € Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα 12, 16 € Παρέα 10+ άτομα 11, 15 € Κάτοικος Γειτονιάς 7 € Ανεργίας, ΑμεΑ 5 € Συνοδός ΑμεΑ 10 €
Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος

2. Χιροσίμα Αγάπη μου, της Μαργκερίτ Ντυράς στο Θέατρο Σημείο

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, στηρίζεται στο αριστούργημα της Μαργκερίτ Ντυράς, «Χιροσίμα Αγάπη μου», πάνω στο οποίο βασίστηκε και η ιστορική ταινία του Αλαίν Ρεναί. Εξερευνά τον απόλυτο μοναχικό και καταστροφικό έρωτα. Στέκεται στο σημείο που οι εραστές διαλύονται και ξαναγεννιούνται. Εκείνη είναι μια ηθοποιός που γυρίζει στη Χιροσίμα μία ταινία για την ειρήνη. Εκείνος είναι ένας αρχιτέκτονας που, ενώ πολεμούσε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, έζησε την τραγωδία στην ίδια πόλη μέσα από τα μάτια της οικογένειάς του. Αυτή είναι η σύντομη και απελπισμένη ερωτική τους συνάντηση. Η παράσταση τοποθετημένη μέσα σε ένα θέατρο, σε ένα τόπο που δεν αναπαριστά και δεν περιγράφει δημιουργείται χειροποίητα ανάμεσα και πολύ κοντά στους θεατές. Ποιες είναι, οι σημερινές καταστροφές που εξακολουθούν να διχάζουν την ανθρωπότητα; Ποιες προηγούμενες καταστροφές εξακολουθούν να χωρίζουν τους ανθρώπους; Παίζουν: Ιωάννα Μακρή, Ελίνα Παπαθεοδώρου, Ομηρος Πουλάκης, και Βαγγέλης Ρόκκος.
Παρασκευή 27/1, 20:30 (Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30 και την Κυριακή στις 19:30)
Γενική είσοδος: 12€
Θέατρο Σημείο, Χαριλάου Τρικούπη 4, Καλλιθέα

3. Εύθραυστον, της Αγγελική Τσαμπάζη στο θέατρο Φούρνος

Το θέατρο Φούρνος παρουσιάζει τον μονόλογο «Εύθραυστον» της Αγγελικής Τσαμπάζη. Ένα πρωτότυπο κείμενο το οποίο βασίζεται σε αυτοβιογραφικά στοιχεία. Πρόκειται για έναν εσωτερικό μονόλογο όπου η συγγραφέας και ερμηνεύτρια απευθύνεται σε μια γυναίκα σύμβολο (τη Φρίντα Κάλο) με την οποία ταυτίζεται, ζητώντας τη βοήθειά της. Η παράσταση «βουτάει» στα βαθιά, μιλώντας για το πώς αντιμετωπίζεται ο κόσμος, βιώνοντας το κάθε τι, “ως μη αυτονόητο”. Όταν η κατάσταση του πόνου γίνεται δεύτερη φύση, μπορεί η ανάγκη για ζωή και δημιουργία να υπερβεί κάθε δυσκολία ; Με απόλυτη ειλικρίνεια και πολύ χιούμορ, το «Εύθραυστον» θα απαντήσει…
Παρασκευή 27/1, 21:15 (Κάθε Παρασκευή στις 21:15)
Κανονικό: 12€, Φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65, ατέλειες: 8€
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Νεάπολη Αθήνα

4. Το μουσικό σχήμα ”Duo Sopiano” σε ένα αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη»

Σαν ελάχιστο φόρο τιμής για την επέτειο εκατό χρόνων από την γέννηση της υπέρτατης Ντίβας, το μουσικό σχήμα ‘‘Duo Sopiano” θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον Πολυχώρο του συλλόγου ”Οι φίλοι της Μουσικής” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το σχήμα ”Duo Sopiano” αποτελείται από την σοπράνο Έλλη Αναστασοπούλου και τον πιανίστα Neville Jason Fahy ο οποίος εμπνευσμένος από την μούσα του έχει κάνει την έρευνα για το εν λόγω αφιέρωμα και έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα ερμηνευτούν άριες από ρόλους που άγγιξε με μοναδικό τρόπο η Κάλλας κατά την διάρκεια της πρώιμης Ελληνικής καριέρας της (Tosca, Marta, Σμαράγδα κλπ) αλλά και με την επιστροφή της πια στην Ελλάδα ως η Παγκόσμια Ιέρεια της Όπερας (Νόρμα, Μήδεια κλπ). Ανάμεσα από τα μουσικά κομμάτια η Μαρία Κοντογιάννη θα απαγγέλει αποσπάσματα απομνημονευμάτων και επιστολών της Κάλλας καθώς και από κριτικές της περιόδου. Το αφιέρωμα θα πλαισιώνεται από φωτογραφικό και κινηματογραφημένο υλικό.
Παρασκευή 27/1, 20:00
12€ γενική είσοδος, 8€ μαθητικά, φοιτητικά, ανέργων & ΑμεΑ
Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», Πέτρου Κόκκαλη 1, Αθήνα

5. Σταύρος Σιόλας ”20 Χρόνια… τραγούδια σου΄γραψα” στον Σταυρό του Νότου

Ο Σταύρος Σιόλας επιστρέφει για γιορτάσει μαζί μας τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου του με μια παράσταση που θα ακολουθεί την πορεία της δισκογραφίας του. Από τον “Γεροπλάτανο” και “Της Άρνης το Νερό” θα περνάει “Κάθε Φορά” τα “Διόδια” και θα φτάνει μέχρι τα πρόσφατα “Σαν Χουάν” και “Η Δική μας Σειρά”, ενώ στις ενδιάμεσες στάσεις θα φωτίζει και τα τραγούδια που δεν ευτύχησαν ισάξιας προβολής. Στη διαδρομή αυτή συνάντησε αγαπημένους του ερμηνευτές που χάρισαν τη φωνή τους στα τραγούδια του και τους οποίους προσκαλεί μαζί του στη σκηνή για να τα παρουσιάσουν στο κοινό. Καλεσμένοι του στις 27 Ιανουαρίου θα είναι η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Νίκος Ψημίτης.
Παρασκευή 27/1, 22:00
Γενική είσοδος: 13€ *Για κράτηση θέσης καθημένου σε τραπέζι επικοινωνείτε στο τηλ. 210 9226975
Σταυρός του Νότου, Θαρύπου 37, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b