MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από συναυλίες και παραστάσεις μέχρι προβολές, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου “Πέρα από τα Σύνορα” στο Πολεμικό Μουσείο

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) για πρώτη φορά παρουσιάζει το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου “Πέρα από τα Σύνορα” στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στον χώρο του Πολεμικού Μουσείου, από τις 27 έως 29 Ιανουαρίου 2023. Μεταφέροντας στις αποσκευές την 7η έκδοσή του, το “Πέρα από τα Σύνορα” έρχεται να συστηθεί στο κοινό της Αθήνας με 26 πανελλαδικές και παγκόσμιες/διεθνείς πρεμιέρες, 10 βραβεία, τρείς κριτικές επιτροπές και τρείς σκηνές προβολών και έχοντας ως σκοπό την προαγωγή της κινηματογραφικής τέχνης και έναν πολιτισμό πέρα από κάθε σύνορο.

Πρόγραμμα Παρασκευής 27 Ιανουαρίου
19:00, 12μελές μουσικό σύνολο της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα ερμηνεύσει ζωντανά την πρωτότυπη μουσική του συνθέτη Γιώργου Παπαχριστούδη, για την τελευταία παραγωγή του ΙΔΙΣΜΕ “Τα Ηρωϊκά Βουρλά της Μικράς Ασίας”.
19:30, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης, θα απονείμει το Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» στην σκηνοθέτιδα Βίκυ Μαρκολέφα για την ταινία της, «Πνεύμα Γηγενές»
19:45«Τα Ηρωϊκά Βουρλά της Μικράς Ασίας» της Ειρήνης Σαρίογλου (2022, 52’)
20:30, Παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Σιδηροδρομικές Μνήμες», της Αιμιλίας Μπουρίτη (2021, 8’)
20:45, «Γράμματα Χωρίς Παραλήπτη» (παραγωγή ΙΔΙΣΜΕ) του Ηλία Δημητρίου ( 2012, 40’)
27/1, 19:00
Πολεμικό Μουσείο αμφιθέατρο “Ιωάννης Καποδίστριας” – Βασ. Σοφίας και Ριζάρη 2, Αθήνα
*Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 2106669131 / 2106669140 ή στο [email protected].

Ανοιχτή συζήτηση “Η πιθανότητα του φόβου στην μετά-Covid εποχή” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης του Τάκη Γιαλελή, ανοιχτή συζήτηση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με τίτλο “Η πιθανότητα του φόβου”. Με την πρόσκληση αυτή για ανοιχτή συζήτηση επιδιώκεται η ενεργός συμμετοχή του κοινού για ουσιαστική συζήτηση και δημιουργική ανταλλαγή σκέψεων και απόψεων για τον Φόβο, που είναι και το θέμα που πραγματεύεται ο Τάκης Γιαλελής στην ενότητα των έργων του. Ομιλητές θα είναι η Μπία Παπαδοπούλου, ιστορικός τέχνης, η Μαρία Λουτζακλή, ψυχαναλύτρια -ψυχοθεραπεύτρια και ο αρχιτέκτονας-εικαστικός καλλιτέχνης Τάκης Γιαλελής.
27/1, 20:00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στον χώρο της Έκθεσης (1ος όροφος) – Πειραιώς 206, Ταύρος 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜέγαρο: Μικροί και μεγάλοι «βουτάμε» στον κόσμο της μουσικής και των τεχνών με βιωματικές δράσεις για όλους12.09.2018

“Μέσα”: Το video installation του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο Μέγαρο

Μέσα, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Photo by Marilena Stafylidou

Παράλληλα με τις παραστάσεις του INK, παρουσιάζεται στην Αίθουσα Banquet το video installation του Δημήτρη Παπαϊωάννου με τίτλο Μέσα. Πρόκειται για ένα μονοπλάνο της εξάωρης θεατρικής παράστασης που ανέβηκε την άνοιξη του 2011. Οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι να παρακολουθήσουν όση ώρα θέλουν, να καθίσουν όπου θέλουν, να φύγουν και να ξαναγυρίσουν όσες φορές θέλουν. Το “Μέσα” είναι σε σύλληψη και σκηνοθεσία Δημήτρη Παπαϊωάννου και μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα.
27/1 στις 18:00 – 23:59
Μέχρι 30 Ιανουαρίου
Αίθουσα Banquet, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

26ο Παζάρι Βιβλίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Για 26η χρονιά επιστρέφει η συνάντηση που έχουν αγαπήσει όλοι οι βιβλιοφάγοι της Αθήνας, το Παζάρι Βιβλίου! Από την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, η Πλατεία Κλαυθμώνος θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο και πλέον οργανωμένο Παζάρι Βιβλίου, με κεντρικό σύνθημα «Το βιβλίο είναι η δύναμή σου», ιδανική ευκαιρία για όσους θέλουν να “χαζέψουν” χιλιάδες τίτλους βιβλίων σε πολύ χαμηλές τιμές, που αρχίζουν από μόλις 1 ευρώ!
27/1, 09:00-21:00
Είσοδος Δωρεάν, με δυνατότητα αγοράς 10.000 τίτλων βιβλίου σε πολύ χαμηλές τιμές
Μέχρι 19 Φεβρουαρίου 
Πλατεία Κλαυθμώνος
[relart 2]

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο free city

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b