MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 24 Ιανουαρίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 24 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Η κωμωδία της μύγας, του Βασίλη Ζιώγα στο Θέατρο Αλκμήνη

Η «Κωμωδία της μύγας» του Βασίλη Ζιώγα, σε σκηνοθεσία Μπάμπη Hawk Κωνσταντίνου και παραγωγή της KC IN ACTION παρουσιάζεται στο Θέατρο Αλκμήνη. Η γραφή του Βασίλη Ζιώγα γεννάει το λεπτεπίλεπτο. Η μυρωδιά ενός λουλουδιού, το διάφανο φτερό μιας μύγας. Έτσι, με το ζουζούνισμα και τα αρώματα της ζωής, στήνει μια ανάκριση στην “κωμωδία της μύγας”. Ο δολοφόνος, άνθρωπος μοναχικός, ευαίσθητος, εύθραυστος, ζητά τρόπο διαφυγής από την πραγματικότητα, βιώνοντας την λογική της χαώδους τάξης των πράγματων. Ο ανακριτής, υπερασπίζεται το σύστημα, το κράτος, τους θεσμούς και αφήνεται άδολα να παρασυρθεί στις αλλοπρόσαλλες τοποθεσίες της νοημοσύνης του δολοφόνου αναζητώντας την μοναδική αλήθεια. Η γραμματέας πρόσωπο -κλειδί εκφράζει την αλληγορία του συγγραφέα βοηθώντας την ανάκριση με τις μεταμορφώσεις της… Ο Κλόουν, το πρόσωπο της ανατροπής κάθε φορά που εμφανίζεται… Και ο Βασίλης Ζιώγας κράτα έτσι με τέχνη μια οργανωμένη αναρχία. Παίζουν: Παίζουν: Ιωάννης Ζωγράφος, Κωνσταντίνος Καραγάνης, Σοφιάνα Ανθίππη Φωτίδη και Πέτρος Τσαπαλιάρης.
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15
10€ γενική είσοδος, 6€ φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων, ΑμεΑ
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Αθήνα

2. OutReach Project 2: Θεατρικές αναγνώσεις νέων έργων για την διαφορετικότητα και την αποδοχή στο Vault

Οι Συνέργειες Πολιτισμού και το Θέατρο VAULT παρουσιάζουν για δεύτερη συνεχή χρονιά, έως τις 26 Ιανουαρίου 2023 το “OutReach Project 2”, μια πρωτοβουλία που προάγει το νεοελληνικό θεατρικό έργο και αναδεικνύει καίρια ζητήματα αυτοπροσδιορισμού και ενθάρρυνσης της ορατότητας και της κοινωνικής αποδοχής. Συγκεκριμένα, μέσα από οκτώ πρωτότυπα θεατρικά έργα νέων δημιουργών, διερευνώνται ζητήματα έμφυλης ταυτότητας και σεξουαλικότητας, σωματικών και ψυχολογικών προκλήσεων, εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας και ισότητας των ευκαιριών. Τα έργα θα παρουσιαστούν με τη μορφή θεατρικών αναγνώσεων, ανοιχτών στο κοινό, επιχειρώντας να διερευνήσουν ζητήματα ταυτότητας, να διεγείρουν συναισθήματα και να κεντρίσουν τη σκέψη και τη φαντασία του θεατή. Την ανάγνωση κάθε έργου θα ακολουθεί δημιουργικός διάλογος μεταξύ κοινού και συγγραφέα, με συντονιστή των συζητήσεων τον Παναγιώτη Κορδούτη.
Το πρόγραμμα της Τρίτης 24/1 περιλαμβάνει: «Κονιάκ 0 αστέρων» του Γιάννη Φασόη (19:00 – 21:00) και «Η Μ. και ο Χ.» της Ελένης Λούκου (21:15 – 23:00).
Τρίτη 23/1, 19:00, 21:15
Λόγω των περιορισμένων θέσεων, επικοινωνήστε για τις κρατήσεις σας, με ελεύθερη είσοδο στο Θέατρο VAULT: 213 0356472 / 6951832070  Ώρες: 11:00-14:00 & 17:00-21:00.
Πολυχώρος Vault Theatre Plus, Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός

2. Ay, Carmela!, του Χοσέ Σαντσίς Σινιστέρα στο Θέατρο Μεταξουργείο

Ο Κωνσταντίνος Κυριακού σκηνοθετεί το “Ay, Carmela!”, ένα έργο – μανιφέστο κατά της βαρβαρότητας, γεμάτο ευαισθησία και χιούμορ, που ανεβαίνει στο Θέατρο Μεταξουργείο. Τι μπορεί να συμβεί όταν βρεθείς στη λάθος πλευρά της ιστορίας; Και πόσα είσαι διατεθειμένος να κάνεις στον βωμό της ελευθερίας (σου); Αυτή είναι η αφετηρία του “Ay, Carmela!”, του πολυβραβευμένου, κωμικοτραγικού έργου του Χοσέ Σαντσίς Σινιστέρα. Πρόκειται για ένα αντιφασιστικό, έντονα αλληγορικό κείμενο, η ιστορία του οποίου διαδραματίζεται κατά την περίοδο του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου. Πρωταγωνιστές, δύο ηθοποιοί που, μέσα από την περιπέτειά τους, φωτίζεται η συλλογική τραγωδία ενός λαού που μαστίζεται από την εμφύλια διαμάχη, η πολυπλοκότητα της ανθρώπινης κατάστασης που έρχεται αντιμέτωπη με τον πόνο, ο συλλογικός αλληλοσεβασμός, η αξιοπρέπεια του καλλιτέχνη, η ανθρώπινη ευαισθησία, καθώς και η ανάγκη να μη χαθεί η ιστορική μνήμη. Όλα αυτά αντιμετωπίζονται με πολύ χιούμορ, μαύρο χιούμορ, δράμα και ποίηση, καθώς σε έναν κόσμο που εξακολουθεί να είναι γεμάτος συγκρούσεις, η σπαρακτική απεικόνιση της αγάπης και της απώλειας είναι μια οδυνηρή μαρτυρία της απανθρωπιάς του πολέμου. Παίζουν: Κατερίνα Μπιλάλη και Κωνσταντίνος Κυριακού.
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
12€ (γενική είσοδος), 10€ (φοιτητικό, ομαδικό), 5€ (ατέλειες, ΑμεΑ, ανέργων)
Θέατρο Μεταξουργείο, Ακαδήμου 14, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Οι Jag Panzer στο Κύτταρο

Οι σπουδαίοι Αμερικανοί power metallers Jag Panzer επιστρέφουν στην Ελλάδα για μία συναυλία, τριάμισι χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στο Temple Athens. Απόψε θα εμφανιστούν ζωντανά στο Κύτταρο Live Club, ξανά με τον Ken Rodarte στην lead κιθάρα. Support band: Dragonskull.
Τρίτη 24/1, 20:30
Προπώληση: 25€, ταμείο: 30€
Κύτταρο Live Club, Αχαρνών & Ηπείρου, Αθήνα

5. Rudu Fest: ”The Winter Sessions” σε μια 3ήμερη μουσική γιορτή

Το καλοκαίρι είναι μακριά, ή μήπως όχι; Το Rudu Bar, η Rudu Records & Events και η “Ρέον ΑΜΚΕ”, διοργανώνoυν στις 24-26 Ιανουαρίου την χειμερινή έκδοση του Rudu Fest, στη φυσική τους έδρα, τα Πετράλωνα. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στις 24 και στις 25 Ιανουαρίου στο Oddity, ενώ το closing party στις 26 Ιανουαρίου στο Rudu Bar. Nalyssa Green, Παιδί Τραύμα, Dury Dava, Someone Who Isn’t Me, Capétte και ΑΜΚΑ αναλαμβάνουν το συναυλιακό κομμάτι, ενώ ο Pan Pan “πιάνει” τα ντεκ για το closing party.
Ημέρα 1η – 24/1, 20:30: Παιδί Τραύμα, Someone Who Isn’t Me, AMKA
Full Festival εισιτήριο 22€, Μονοήμερο εισιτήριο 12€, On Spot (πόρτα): Μονοήμερο εισιτήριο 15€
Oddity Club, Ηρακλειδών 61, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b