MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

O David Crosby έγραφε νέα μουσική και ετοιμαζόταν για μία περιοδεία, μέχρι την ημέρα που πέθανε

Σύμφωνα με τους μουσικούς που δούλευαν μαζί του μέχρι τις τελευταίες ημέρες του, ο David Crosby ήταν έτοιμος να επιστρέψει με νέα μπάντα, νέα τραγούδια και μία μεγάλη περιοδεία.

Photo: David Crosby - Remember My Name, Sundance Film Festival
Photo: David Crosby - Remember My Name, Sundance Film Festival
Monopoli Team

Ο David Crosby δούλευε πάνω σε ένα νέο άλμπουμ και ετοιμαζόταν να ξεκινήσει και πάλι τις περιοδείες, μέχρι την ημέρα που πέθανε, σύμφωνα με μουσικούς που συνεργάζονταν μαζί του, μέχρι τις τελευταίες ημέρες του.

Ο πρωτοπόρος της folk-rock και ιδρυτικό μέλος των The Byrds και Crosby, Stills and Nash έφυγε από τη ζωή την προηγούμενη εβδομάδα σε ηλικία 81 ετών. Αλλά σύμφωνα με τους συνεργάτες του, που μίλησαν στο Variety, ο θάνατός του ήταν σοκαριστικός, αφού έκανε πρόβες για μία νέα περιοδεία, ενώ έγραφε νέα τραγούδια για τα οποία ήταν “ενθουσιασμένος”.

“Ο Dave δεν πίστευε ότι θα ζήσει χρόνια και αστειευόταν συνεχώς για αυτό. Αλλά δεν υπήρχε η αίσθηση ότι δεν θα κάναμε αυτό το show και τις περιοδείες” είπε ο κιθαρίστας Steve Postell στο Variety. “Μιλούσαμε για πούλμαν για την περιοδεία και τι είδους χώρους θα θέλαμε και όλη η ομάδα ήταν ξανά μαζί -οι μάνατζερ και ηχολήπτες- μαζί με την μπάντα που είχαμε φτιάξει. Δεν υπήρχε ούτε στο ελάχιστο η αίθηση ότι δεν ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε την περιοδεία. Και είναι κρίμα που ο κόσμος δεν μπόρεσε να το ακούσει”.

Ο Postell ανέφερε ότι μίλησε με τον David Crosby την ημέρα που πέθανε, ενώ είχαν κάνει πρόβες μαζί την προηγούμενη εβδομάδα. Ο  Crosby έμοιαζε “πρακτικά να ανυπομονεί για όλο αυτό”.

“Μας έδειχνε νέα τραγούδια, και ρωτούσε ‘Τι λέτε για αυτούς τους στίχους;’. Δεν είχε χάσει τη φλόγα του. Θα ήθελα ο κόσμος να το ξέρει αυτό. Έγραφε, έπαιζε, τραγουδούσε και ετοιμαζόταν για ένα φανταστικό show. Αυτό έκανε. Δεν ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι για δύο χρόνια. Αυτό δε συνέβη καθόλου” κατέληξε ο Postell.

Κατά την τελευταία δεκαετία της ζωής του, είχε κυκλοφορήσει πέντε άλμπουμ, με το τελευταίο, με τίτλο “For Free” να έχει κυκλοφορήσει τον Ιούλιο του 2021. Σε μία συνέντευξη του τον περασμένο χρόνο, ο David Crosby είχε μιλήσει για την καταπληκτική του παραγωγικότητα, αναφέροντας ότι έβγαζε άλμπουμ “σε γελοίο βαθμό”.

“Είμαι 80 χρονών, οπότε θα πεθάνω σχετικά σύντομα. Έτσι λειτουργεί αυτό. Οπότε προσπαθώ πάρα πολύ να κατεβάζω όση μουσική μπορώ, αρκεί να είναι πολύ καλή… Ετοιμάζω ήδη άλλο ένα” είχε πει.

Πέρσι, είχε ανακοινώσει ότι θα σταματήσει τις περιοδείες, λόγω ηλικίας, αλλά τον Δεκέμβριο είχε αποκαλύψει με ένα tweet ότι άλλαξε γνώμη: “Έπαιξα μουσική με μερικούς φίλους προχθές και σήμερα τραγουδούσα με μερικούς πολύ καλούς μου φίλους και… να τολμήσω να το πω; Νομίζω ότι θα ξεκινήσω κι άλλη μπάντα για να βγούμε να παίξουμε live”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαλβαντόρ Νταλί: Η άγνωστη σχέση του υπερρεαλιστή ζωγράφου με τον κινηματογράφο12.09.2018

Σύμφωνα με τον συνεργάτη του, Steve Postell, ο Crosby είχε πειστεί να επιστρέψει στις περιοδείες, καθώς είχε αναθέσει στον Postell να παίζει κιθάρα, ώστε να μπορεί να επικεντρωθεί στο τραγούδι. “Δεν ξέρω πώς το έκανε. Ακουγόταν τέλειος” είπε ο Postell.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b