MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από συναυλίες και παραστάσεις μέχρι προβολές, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

Πέτρα που θέλει να κυλά: Η μουσικοχορευτική παράσταση του Δημήτρη Λιανοστάθη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στις 20:30 στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος τη μουσικοχορευτική παράσταση «Πέτρα που θέλει να κυλά», η οποία είναι αφιερωμένη στην ελληνική παράδοση και πραγματοποιείται σε σύμπραξη με τον Σύλλογο Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας «Το Αλωνάκι» (παραγωγή-διοργάνωση) και σε συνδιοργάνωση με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και το Μέγαρο. Η παράσταση «Πέτρα που θέλει να κυλά», την καλλιτεχνική επιμέλεια της οποίας έχει ο Δημήτρης Λιανοστάθης, κινείται στο πλαίσιο της δημοτικής-λαϊκής μουσικοχορευτικής παράδοσης και πραγματεύεται την αναβάπτιση του χθες στο σήμερα και στην προοπτική του αύριο. Πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία δημιουργίας και αναδημιουργίας του χώρου μέσα στον χρόνο, η οποία προϋποθέτει συνάντηση. Συνάντηση μουσικής, λόγου, κίνησης, ιδεών και ανθρώπων.
*Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.  
18/1, 20:30
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος – Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Ομιλία του φωτογράφου Στρατή Βογιατζή στον Κινηματογράφο Ίριδα

Την Τετάρτη 18/1 στις 18:00, στα πλαίσια του φεστιβάλ ΙΡΙΔΑ VISIONS – μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός
Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.), θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Ίριδα ομιλία του φωτογράφου Στρατή Βογιατζή. Ο Στρατής Βογιατζής έχει λάβει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έργα του ανήκουν σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές. Έχουν εκδοθεί πέντε βιβλία με το έργο του και ο ίδιος έχει σκηνοθετήσει αρκετά ανεξάρτητα ντοκιμαντέρ τα οποία έχουν βραβευτεί σε διεθνή και εγχώρια φεστιβάλ. Είναι ο ιδρυτής του Caravan Project, μιας διεπιστημονικής ομάδας που εστιάζει στη κοινοτική ενδυνάμωση και στη δημιουργία διαθεματικών οπτικοακουστικών παραγωγών.
18/1, 18:00
Κινηματογράφος Ίριδα – Ακαδημίας 55, Αθήνα 

Αιών εν Ιωνία Θράκη και Πόντω: Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Γιάννου Αιόλου στον Χώρο Πολλαπλών Χρήσεων του Μετρό “Σύνταγμα”

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με τη συνεργασία του Δικτύου Πόλεων με Κοινότητες Απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων και η ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ με την υποστήριξη της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, τιμούν την επέτειο της προσφυγικής ροής των Ελλήνων από την Μικρά Ασία, τη Θράκη και τον Πόντο με την προβολή ενός πρωτότυπου οπτικοακουστικού θεάματος, στον Χώρο Πολλαπλών Χρήσεων στη στάση Σύνταγμα του Μετρό. Με εμπνευσμένη σύνθεση, γραμμένη ειδικά για το εν λόγω αφιέρωμα, ο Γιάννος Αιόλου “αφηγείται” μουσικά την πορεία των ανθρώπων από την Μικρά Ασία, τον Πόντο, την Θράκη προς τη μητέρα Ελλάδα. Δημιουργεί έναν “περίπατο μνήμης” που εκτείνεται σε ένα video installation, με θεματικές ενότητες, που θα ακολουθούν οι επισκέπτες, εμπλουτισμένο από πλούσιες εικόνες και στοιχεία συλλεκτικών – ιστορικών αρχείων. Video, φωτογραφικό υλικό, λογοτεχνικά κείμενα γίνονται ένα με την μουσική ταξιδεύοντας τον επισκέπτη στην πρόσφατη ιστορία της χώρας μέσα από ένα συναισθηματικό και όχι πληροφοριακό μουσικό “αφήγημα”.
18/1, 09:30-20:00
Μέχρι τις 22 Ιανουαρίου
Χώρος Πολλαπλών Χρήσεων του Μετρό “Σύνταγμα”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ πιθανότητα του φόβου: Εικαστική έκθεση του Τάκη Γιαλελή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης12.09.2018

“Μέσα”: Το video installation του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο Μέγαρο

Μέσα, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Photo by Marilena Stafylidou

Παράλληλα με τις παραστάσεις του INK, παρουσιάζεται στην Αίθουσα Banquet το video installation του Δημήτρη Παπαϊωάννου με τίτλο Μέσα. Πρόκειται για ένα μονοπλάνο της εξάωρης θεατρικής παράστασης που ανέβηκε την άνοιξη του 2011. Οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι να παρακολουθήσουν όση ώρα θέλουν, να καθίσουν όπου θέλουν, να φύγουν και να ξαναγυρίσουν όσες φορές θέλουν. Το “Μέσα” είναι σε σύλληψη και σκηνοθεσία Δημήτρη Παπαϊωάννου και μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα.
18/1 στις 18:00 – 23:59
Μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2023
Αίθουσα Banquet, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Παγοδρόμιο στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ

Από την 1η Δεκεμβρίου το Παγοδρόμιο επέστρεψε στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ και οι επίδοξοι πατινέρ θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να στροβιλιστούν στον πάγο υπό τους ήχους αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Τοποθετημένο στη βόρεια όχθη του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, δίνει και φέτος στους φίλους του κατεξοχήν χριστουγεννιάτικου σπορ την ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγευτική θέα του χορού των Σιντριβανιών και του φωτισμένου Καναλιού “εκ των έσω”. Το Παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 μέχρι τις 22.00, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
18/1, 10.00-22.00
Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2023
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Λεωφόρος Συγγρού Ανδρέα 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜέγαρο Μουσικής: Με Λεωνίδα Καβάκο, Ορχάν Παμούκ, Maria João Pires κ.α. ανοίγει το πρόγραμμα του 202312.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b