MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, συναυλίες και χορό για τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες και χορό που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. F – X, του Michael Stampe σε σκηνοθεσία Νίκου Νικολαΐδη στο Θέατρο 104

Το έργο «F – X» του Michael Stampe παρουσιάζεται στο Θέατρο 104, σηματοδοτώντας την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Νίκου Νικολαΐδη. Ερμηνεύει ο Βασίλης Λιάκος. Έχοντας επιλέξει μια παράδοξη και ιδιαίτερη απομόνωση, ο F-X αποφασίζει, μετά το θάνατο της μητέρας του, να εγκαθιδρύσει την έννοια της ισορροπίας στη ζωή του. Με όχημα την τέχνη, πότε του Μιχαήλ Άγγελου, πότε του Ουσμάν Σόου και πότε του Σουτίν, και με βασικό του εργαλείο μια φωτογραφική μηχανή, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα άλμπουμ φωτογραφιών, χρησιμοποιώντας ως μοντέλο τον εαυτό του. Στην πραγματικότητα, μέσα από την έκθεση του σώματός του, η οποία αποτελεί προϊόν προσεκτικής και σχολαστικής παρατήρησης, επιχειρεί μια ανατομία της ίδιας της ψυχής του: η σχέση του με τη μητέρα του, η απουσία του πατέρα, η κακοποίησή του σε παιδική ηλικία, ο ένας και μοναδικός φίλος – όλα κάτω από το πρίσμα της συνεχούς ανάγκης για απομόνωση και ιδιωτικότητα.
Δευτέρα 16/1, 21:00 (Και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00)
12 ευρώ, 8 ευρώ και 5 ευρώ (ατέλεια)
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 6 προτάσεις για τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου12.09.2018

2. Ο Bert Kreischer στο Βοτανικός Live Stage

Ο βραβευμένος κωμικός, παρουσιαστής podcast, συγγραφέας και ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα στο χώρο της κωμωδίας σήμερα, Bert Kreischer ή αλλιώς “The Machine”, έρχεται στην Αθήνα σήμερα για μία εμφάνιση στον Βοτανικό. Ο Bert Kreischer είναι ένας βραβευμένος εκπρόσωπος της ψυχαγωγίας και αποτελεσματικός σχεδόν σε κάθε μέσο που καταπιάνεται: standup comedy, τηλεόραση, podcasts, απομνημονεύματα και άλμπουμ, και σύντομα θα βγει η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του. Υπήρξε ο Νο1 περιοδεύων καλλιτέχνης του Pollstar για το 2020 εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας, γεμίζοντας αρένες και το θρυλικό αμφιθέατρο Red Rocks, και κερδίζοντας το βραβείο Damn The Torpedoes: 2020-2021 Touring Artist της Pollstar. Αμέσως μετά ακολουθεί το βραβείο Creative Impact in Comedy 2021 του Variety.
Δευτέρα 16/1, 21:00
Από 30€
Βοτανικός Live Stage, Ιερά Οδός 72, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Το σεπτέτο του Μπετόβεν, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Έξι αναγνωρισμένοι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών συμπράττουν με τον τσελίστα Αλέξη Καραϊσκάκη-Νάστο και παρουσιάζουν «Το σεπτέτο του Μπετόβεν» στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός». Αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή και η απήχησή του φτάνει στο σήμερα. Ο λόγος για το Σεπτέτο του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν. Μια δημιουργία που αποδεικνύει την πρωτοπορία του συνθέτη της. Στο πρόγραμμα, το Σεπτέτο του Μπετόβεν, η Σονάτα για φαγκότο και βιολοντσέλο του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και η Πρώτη Σονάτα για τέσσερα έγχορδα του Τζοακίνο Ροσσίνι.
Δευτέρα 16/1, 20:30
10€ και 5€ (εκπτωτικό)
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

4. Δήμος Βρύζας σόλο στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Ο βιολιστής και αυτοσχεδιαστής Δήμος Βρύζας σε ένα σόλο σετ ελεύθερου αυτοσχεδιασμού. Η συναυλία αποτελεί τη δεύτερη “στάση” του αυτοσχεδιαστή σε ένα μίνι τουρ που έχει ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη από τις 12 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιανουαρίου στο Cafe OTO του Λονδίνου. Τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Βρύζας, ενεργός στην ευρωπαϊκή σκηνή του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, συνεργάζεται και ηχογραφεί με σημαντικούς αυτοσχεδιαστές/στριες. Η μουσική του διαδρομή μαρτυρά ένα ευρύ φάσμα επιρροών, από την κλασική και την παραδοσιακή μουσική έως τη rock, τη noise και την ambient.
Δευτέρα 16/1, 21:00
8€ Κρατήσεις απαραίτητες: viva.gr και 213 00 40 496
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α, Αθήνα

ΧΟΡΟΣ

Βάκχες, από την ομάδα “κι όμΩς κινείται” στο Θέατρο Ροές

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών “κι όμΩς κινείται” καταπιάνεται για πρώτη φορά με το Αρχαίο Δράμα και δημιουργεί μια
σύγχρονη performance διονυσιακής τελετουργίας με βάση τις “Βάκχες” του Ευριπίδη και τον “Σπαραγμό” της Μαργαρίτας Λυμπεράκη, συντηρώντας επί σκηνής έναν κόσμο από χαρτί. Πέντε πρόσωπα υπάρχουν σ ένα σκηνικό χώρο από χαρτί και σίδερα. Προσπαθώντας να διατηρήσουν την παρούσα κατάσταση ως σταθερή. Η παρούσα κατάσταση δεν είναι ποτέ ίδια. Είναι τα ίδια τα πρόσωπα που προκαλούν την αλλαγή της παρούσας κατάστασης. Είναι τα ίδια τα πρόσωπα που επιθυμούν να διατηρήσουν τα πράγματα ως έχουν.
Δευτέρα 16/1, 21:00 ( Κάθε Δευτέρα και Τρίτη τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2023)
Τηλ.: 21 0347 4312 | theatroroes.gr
Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Αθήνα 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b