MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 6 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, φεστιβάλ, μουσικές παραστάσεις και προβολές με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

Οι Νέοι για τους Νέους: Ρεσιτάλ πιάνου με τον Δημήτρη Παπακυριαζή στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας

Photo Dim. Papakyriazis

Διανύοντας τον 34o κύκλο της, η σειρά συναυλιών “Οι Νέοι για τους Νέους” αποτελεί βήμα έκφρασης και σημαντικό θεσμό ανάδειξης των επίλεκτων νέων ερμηνευτών κλασικής μουσικής. Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου θα απολαύσουμε ένα ρεσιτάλ πιάνου από τον Δημήτρη Παπακυριαζή, έναν νεαρό πιανίστα 21 ετών, που έχει αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία σε Διαγωνισμούς Πιάνου, ενώ έχει λάβει μέρος στον 18th International Piano Competition MozARTe στην Μουσική Ακαδημία Κολωνίας- Άαχεν καθώς και στον César Franck International Piano Competition στις Βρυξέλλες το 2022. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συναυλιών ως πιανίστας, σε καλλιτεχνικούς χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Ίδρυμα Θεοχαράκη, το Ηρώδειο, η Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, ο Φιλολογικός Σύλλογος “Παρνασσός” κ.α. Από τον Σεπτέμβριο του 2020 συνοδεύει την τάξη Μονωδίας της διεθνούς φήμης Σοπράνο Σόνιας Θεοδωρίδου στο Αθηναϊκό Ωδείο. Το πρόγραμμα της συναυλίας θα περιλαμβάνει έργα του Μπαχ, του Φραντς Λιστ, του Γιοχάνες Μπραμς, του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, του Ντεμπισσύ, του Γκέρσουιν.
14/1 στις 19:00
Αίθουσα συναυλιών Φίλιππος Νάκας, Ιπποκράτους 41, Αθήνα

ΙΡΙΔΑ VISIONS: Προβολή “Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών” και “Digger” στον κινηματογράφο Ίριδα

Μετά από ολιγοήμερη διακοπή για τις γιορτές, το φεστιβάλ ΙΡΙΔΑ VISIONS – μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.) συνεχίζεται. Το Σάββατο 14/1 στις 20:00 θα προβληθεί στον κινηματογράφο Ίριδα η, βραβευμένη με δύο βραβεία Ίρις από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, ταινία Το θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών του Σύλλα Τζουμέρκα, παρουσία του σκηνοθέτη. Την Κυριακή 15/11 στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Ίριδα masterclass του διευθυντή φωτογραφίας Δημήτρη Λαμπρίδη με αντικείμενο τη δουλειά του ως διευθυντή φωτογραφίας στο stop motion animation και την ιδιαιτερότητα αυτής της ειδίκευσης σε ελληνικές παραγωγές. Στις 20:00 θα προβληθεί η πολυβραβευμένη ταινία Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη, παρουσία του σκηνοθέτη και συντελεστών. Τη συζήτηση θα συντονίσει η κινηματογραφική συντάκτης Βαρβάρα Κοντονή (freecinema.gr).
14/1 στις 20:00
15/1 στις 16:00 και 20:00
Kινηματοθέατρος Ίρις, Ιπποκράτους 15 & Ακαδημίας 55
Η είσοδος θα γίνεται με επίδειξη του email προκράτησης θέση. Η προκράτηση θέσεων ισχύει έως 15 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Στην συνέχεια η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας. Την ημέρα της εκδήλωσης θα υπάρχει και αριθμός δωρεάν εισιτηρίων στην είσοδο.

“Μέσα”: Το video installation του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο Μέγαρο

Μέσα, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Photo by Christos Papadopoulos

Παράλληλα με τις παραστάσεις του INK, παρουσιάζεται στην Αίθουσα Banquet το video installation του Δημήτρη Παπαϊωάννου με τίτλο Μέσα. Πρόκειται για ένα μονοπλάνο της εξάωρης θεατρικής παράστασης που ανέβηκε την άνοιξη του 2011. Οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι να παρακολουθήσουν όση ώρα θέλουν, να καθίσουν όπου θέλουν, να φύγουν και να ξαναγυρίσουν όσες φορές θέλουν. Το “Μέσα” είναι σε σύλληψη και σκηνοθεσία Δημήτρη Παπαϊωάννου και μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα.
14/1 και 15/1 στις 18:00 – 23:59
13 Ιανουαρίου – 30 Ιανουαρίου 2023
Αίθουσα Banquet, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του νέου έργου του Δημήτρη Παπαϊωάννου12.09.2018

5η Έκθεση Hellas Playmobil Customizers στον Πολυχώρο Μάνο Λοϊζο

Την 5η Έκθεση της Hellas Playmobil Customizers θα φιλοξενήσει στις 13, 14 και 15 Ιανουαρίου ο Πολιτιστικός Πολυχώρος “Μάνος Λοϊζος”. Η ομάδα που απαρτίζεται από συλλέκτες του αγαπημένου παιχνιδιού θα δώσουν την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να γνωρίσουν από κοντά τις συλλογές τους. Άγρια Δύση, Ιππότες, Αρχαία Ελλάδα, Διάστημα ζωντανεύουν μέσα από τις φιγούρες των Playmobil. Σε όλα τα παιδιά θα δοθεί μια φιγούρα κατά τη είσοδό τους στην έκθεση. Την τελευταία μέρα της έκθεσης από τις 11 το πρωί και έως τις 12 θα κάνουν την εμφάνισή τους μεγαλόκουκλες με ηθοποιούς να γίνονται φιγούρες Playmobil. Με το κλείσιμο της έκθεσης ένας τυχερός θα κερδίσει μεγάλο κάστρο της Playmobil μετά από κλήρωση.
14/1 και 15/1, ώρες 10:00-21:00
13-15 Ιανουαρίου 2023
Πολυχώρος Μάνος Λοΐζος, Θηβών 245, Νίκαια

Ανοιχτός ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου

Από τις 9 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή, ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου ανοίγει και πάλι για το κοινό, από τις 10:00 έως τις 16:00. Η είσοδος θα πραγματοποιείται από την οδό Βασιλέως Γεωργίου Β’ 2. Ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου καταλαμβάνει έκταση περίπου 25 στρεμμάτων. Η φυτολογική σύνθεση του κήπου είναι αρκετά πλούσια αφού περιλαμβάνει περίπου 140 διαφορετικά είδη και ποικιλίες καλλωπιστικών δένδρων, θάμνων, αναρριχόμενων φυτών κ.α. Μερικά από τα φυτά αυτά είναι σπάνια. Πολλά από τα δέντρα του κήπου όπως για παράδειγμα οι αριές και τα κυπαρίσσια ξεπερνούν έναν αιώνα ζωής. Όλα αυτά κάνουν τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου μία ιδανική ιδέα για κυριακάτικη βόλτα!
08/01 στις 10:00-16:00
Κήπος Προεδρικού Μεγάρου, οδός Βασιλέως Γεωργίου Β’, Αθήνα

Παγοδρόμιο στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ

Από την 1η Δεκεμβρίου το Παγοδρόμιο επιστρέφει στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ και οι επίδοξοι πατινέρ θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να στροβιλιστούν στον πάγο υπό τους ήχους αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Τοποθετημένο στη βόρεια όχθη του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, δίνει και φέτος στους φίλους του κατεξοχήν χριστουγεννιάτικου σπορ την ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγευτική θέα του χορού των Σιντριβανιών και του φωτισμένου Καναλιού “εκ των έσω”. Το Παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 μέχρι τις 22.00, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
14/1 και 15/1 στις 10.00-22.00
Από 1 Δεκεμβρίου μέχρι 31 Ιανουαρίου 2023
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Συγγρού Ανδρέα 364, Καλλιθέα

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b