MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 10+1 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 14-15 Ιανουαρίου 2023.

Ο Μπαλ στον αέρα, από την ομάδα Patari Project στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»
Monopoli Team

Θέατρο

1. Ο Μπαλ στον αέρα, από την ομάδα Patari Project στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

Η ομάδα Patari Project, γνωστή για τις ανατρεπτικές παιδικές παραστάσεις της, ανεβαίνει φέτος για πρώτη φορά στην παιδική σκηνή της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσιάζοντας τον «Μπαλ στον αέρα», μια παράσταση για παιδιά 4-10 ετών με το ιδιαίτερο αποτύπωμα της ομάδας, βασισμένη στην τεχνική της πλατφόρμας, καθώς και την ευρηματική σκηνοθεσία της Σοφίας Πάσχου. Σε μια μικρή εξέδρα τρεις ηθοποιοί, χρησιμοποιώντας την εντυπωσιακή τεχνική της πλατφόρμας δημιουργούν εικόνες, ρυθμούς, τοπία, ήχους, χαρακτήρες και ζωντανεύουν μια σειρά από διαφορετικούς κόσμους. Θα διηγηθούν την πρωτότυπη ιστορία της Μαριλού, ενός κοριτσιού που, ακολουθώντας το κόκκινο μπαλόνι της τον Μπαλ, ταξιδεύει σε κόσμους πραγματικούς και φανταστικούς. Τι θα βρει εκεί; Σε τι θα την οδηγήσει ο Μπαλ; *Παίζουν: Ελένη Βλάχου, Αιμιλία Κεφαλά, Γιώργος Σύρμας.
Κάθε Κυριακή στις 15:00
Τιμές Εισιτηρίων: €8.00 Ομαδικό για Περισσότερα από 15 άτομα | €10.00, €12.00. Προπώληση: ticketservices.gr
Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, Τ 210 72 82 778, www.mmb.org.gr, Ε: [email protected].

2. Hello Kitty, σε σκηνοθεσία Μπίλιως Κωνσταντοπούλου στο θέατρο Βεάκη

Η παράσταση για παιδιά «Hello Kitty – Ας Γίνουμε Φίλοι», σε κείμενο-σκηνοθεσία της Μπίλιως Κωνσταντοπούλου, παρουσιάζεται, κάθε Κυριακή, στις 11:30, στο Θέατρο Βεάκη. Λίγα λόγια για το έργο: Ένα καινούριο αγόρι έρχεται στο σχολείο και η Hello Kitty, είναι αποφασισμένη να τον γνωρίσει και να τον κάνει φίλο της. Γιατί, όπως λέει συχνά: Όσους φίλους και να έχεις δεν είναι ποτέ αρκετοί! Ο Dear Daniel, θα γλιτώσει την Hello Kitty και τους φίλους της από διάφορες περιπέτειες, θα τους βοηθήσει στα μαθήματα και θα γίνει η συντροφιά τους στο παιχνίδι! Όλοι μαζί θα βοηθήσουν τη My Melody, να ξεπεράσει τους φόβους της, θα περάσουν ένα αξέχαστο απόγευμα στο λούνα παρκ, θα γελάσουν με τις σκανταλιές του Badtz-Maru, που θέλει να γίνει σούπερ ήρωας και θα συμμετέχουν σε έναν τέλειο διαγωνισμό, στον οποίο θα νικήσει η φιλία. *Παίζουν: Κριστιάνα Καρρίκι, Γεωργία Κούκα, Μαριλένα Λιανού, Ναταλία Μπαρούς, Μαργαρίτα Συμεωνίδου Συμμετέχουν οι χορεύτριες: Εύα Γαλάνη, Σοφία Τσοτουλίδου.
Κυριακή 15/1, 22/1, 29/1, στις 11:30
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Βεάκη, Στουρνάρη 32, Αθήνα. Τηλ.: 210 52 23 522, 216 90 05 423.

3. Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι, του Mike Kenny στο Θέατρο Κάππα

Ο δημοφιλής συγγραφέας για παιδιά Mike Kenny μας συστήνει το πιο πρόσφατο και επίκαιρο έργο του. Στην «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι» που θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2022 στο Θέατρο Κάππα, ο σκηνοθέτης και σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς συνδυάζει επί σκηνής ηθοποιούς, ζωντανή μουσική και σύγχρονο θέατρο σκιών. Το έργο έχει σκοπό να μας ευαισθητοποιήσει απέναντι στον ρατσισμό, τον πόλεμο, την απομόνωση, τις μαθησιακές δυσκολίες και τη φύση, τονίζοντας την ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία. Είναι 1944, το Λονδίνο βομβαρδίζεται. Η μικρή Λέτι, ένα κορίτσι μικτής καταγωγής, πρέπει να μείνει ασφαλής. Με μια βαλίτσα στο χέρι και ένα γράμμα καρφιτσωμένο στο παλτό της, οι γονείς της την βάζουν στο τρένο. Σε μια απομονωμένη φάρμα στην εξοχή, θα έρθει αντιμέτωπη με τους φόβους της συναντώντας την αυστηρή κηδεμόνα κυρία Πιρς, τον νεαρό Κόνραντ και μια πολύ επιθετική…  χήνα. Στον ρόλο της κυρίας Πιρς η γνωστή τραγουδίστρια και ηθοποιός Idra Kayne. *Παίζουν: Εύα Βόγλη, Idra Kayne, Μάκης Νάνος. Αφηγητής: Φάνης Παυλόπουλος.
Κάθε Κυριακή στις 11:30. 
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 12€. Παιδικό: 9€. Πολύτεκνοι/Τρίτεκνοι: 9€. Ανέργων: 9€ | Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Κάππα, Κυψέλης 2 Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0770 7227.

4. Ο Μίλτος, της Ξένιας Καλογεροπούλου στο Θέατρο Πόρτα

Φέτος ανεβαίνει ξανά στο Θέατρο Πόρτα το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου«Ο Μίλτος». Ο Μίλτος. Ή μάλλον ο Σωκράτης. Ο Σωκράτης βρέθηκε με τον Μίλτο. Και χάθηκε μετά με τον Μίλτο. Τώρα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τον βρει και πάλι. Ίσως μπορείτε να τον βοηθήσετε εσείς… «Μήπως είδατε τον Μίλτο;». Μέσα από μια συναρπαστική αφήγηση θα γνωρίσουμε την ιστορία του Μίλτου, έναν αδέσποτο σκύλο που αλλάζει την άποψή μας για τα ζώα, αλλάζει την ίδια τη ζωή μας. Μια ιστορία για τη σχέση μας με τα ζώα, αλλα και με το κοινωνικό και οικογενειακό μας περιβάλλον, τις ανασφάλειές μας, μα και τη διαχείριση της απώλειας, για τη σημασία της φιλίας, της αγάπης και της προσφοράς. *Σκηνοθεσία: Ρωμανός Μαρούδης. Παίζουν: Φώτης Στρατηγός.
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο έως 28/1, στις 15:00
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 8€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Πόρτα, Λεωφ. Μεσογείων 59, Αθήνα – 21 0771 1333 | www.porta-theatre.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTV5MONDEplus: Πλούσιο παιδικό πρόγραμμα για συναρπαστικά «ταξίδια» σε φανταστικούς κόσμους12.09.2018

Κινηματογράφος

5. «Βικ ο βίκινγκ και το μαγικό σπαθί» στους κινηματογράφους

Μία απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων για τη διαφορετικότητα, την ευρηματικότητα και την ομαδικότητα, «Ο Βικινγκ Και Το Μαγικό Σπαθί», σε σκηνοθεσία Ερίκ Καζ, κυκλοφορεί, από τις 12 Ιανουαρίου 2023, στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες. Ο Βικ ονειρεύεται να σαλπάρει με τον πατέρα του σε μέρη μακριά από τις σκανδιναβικές ακτές. Αλλά εκείνος δεν είναι και πολύ σίγουρος ότι ο γιος του έχει τα προσόντα να γίνει ένας τρανός και αληθινός Βίκινγκ. Όλα αλλάζουν όταν ο πατέρας του αρπάζει ένα μυστηριώδης σπαθί από τον μεγαλύτερο εχθρό του. Ο Βικ ξαφνικά βρίσκεται να ζει την περιπέτεια της ζωής του.Ένα μυθικό, κωμικό, επικό ταξίδι στην ιστορία με πρωταγωνιστή έναν διαφορετικό Βίκινγκ που πάει κόντρα στα στερεότυπα. *Παίζουν: Γιάννης Καραούλης, Κρίστι Χαραλάμπους, Θανάσης Δρακόπουλος, Βίκυ Γεωργιάδου, Νάτια Χαραλάμπους, Γιώργος Ευαγιόρου, Χάρης Αριστείδου, Σκέυος Πολυκάρπου, Άρης Κυπριανού, Έβρος Βασιλείου, Μάρκος Δρουσιώτης, Πέτρος Κονόμου, Χρήστος Γρηγοριάδης
*Δείτε κριτικές και αίθουσες προβολής εδώ

Εκδηλώσεις

6. Το Μουσείο Συναισθημάτων για Παιδιά και Εφήβους γιορτάζει την επαναλειτουργία του με δωρεάν είσοδο

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, 10:00 – 14:00, το Μουσείο Συναισθημάτων για Παιδιά και Εφήβους, γιορτάζει την επαναλειτουργία του με ελεύθερη είσοδο στην έκθεσή του. Πρόκειται για ένα μοναδικό στον κόσμο, διαδραστικό μουσείο αφιερωμένο στα συναισθήματα, όπου κάθε έκθεμα είναι ένα μικρό έργο τέχνης, μια δραστηριότητα, ένα παραμύθι, διαθέσιμο στα χέρια μας, για να μας βοηθήσει να εξερευνήσουμε τον εσωτερικό κόσμο των συναισθημάτων. Σκοπός του Μουσείου είναι να προσφέρει ένα χώρο ασφαλή, ευχάριστο και δημιουργικό που ενθαρρύνει τα παιδιά και τους εφήβους να γνωρίσουν τον εαυτό τους καλύτερα και να εξερευνήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων τους. Να ευαισθητοποιεί και να υποστηρίζει τους ενήλικες σε θέματα που αφορούν τη συναισθηματική ανάπτυξη. Να αποτελεί ένα χώρο δημιουργικής επικοινωνίας όπου μπορούμε να γνωριστούμε καλύτερα με τα παιδιά μας, με τους φίλους μας, με τον εαυτό μας. Να προωθεί την συναισθηματική υγεία και ευζωία μέσα από όλες τις δράσεις του.
Κυριακή 15/1, 10:00 – 14:00 | Από 5 ετών+
Ελεύθερη Είσοδος
Μουσείο Συναισθημάτων για Παιδιά και Εφήβους, Καρατζά 7 και Τσάμη Καρατάσου 56, Φιλοπάππου, Αθήνα. Τηλ: (+30) 210 92 18 329. Ε: [email protected] | https://www.mce.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPiano Days: Εορταστικό διήμερο δράσεων και συναυλιών αφιερωμένων στο πιάνο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών12.09.2018

Εκπαιδευτικά προγράμματα 

7. Μια ιστορία με τυχαία σχήματα!: Δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά 3-4 ετών στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Στο δημιουργικό εργαστήριο «Μια ιστορία με τυχαία σχήματα!», κάθε Κυριακή το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή ζητά από τα παιδιά ηλικίας 3 και 4 ετών να δώσουν τη δική τους ερμηνεία στο έργο «Ενώ η Γη κοιμάται» που δημιούργησε ο Max Ernst εξ ολοκλήρου με τη φαντασία του. Με αφετηρία τα λόγια του ίδιου του Max Ernst, ότι «Η ζωγραφική δεν είναι για εμένα διακοσμητική διασκέδαση ή η πλαστική επινόηση της αισθητικής πραγματικότητας. Πρέπει να είναι κάθε φορά: Εφεύρεση, ανακάλυψη, αποκάλυψη», τα παιδιά καλούνται να διηγηθούν τη δική τους πτυχή της ιστορίας, παρατηρώντας το έργο από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Τι θα γινόταν αν το βλέπαμε ανάποδα; Θα άλλαζε κάτι; Τα παιδιά χρησιμοποιούν τη φαντασία τους για να ανακαλύψουν τη δική τους οπτική και μετά αξιοποιώντας την τέχνη του κολάζ φτιάχνουν το δικό τους δίφυλλο βιβλίο με τσόχα και μαλλί, για να αποτυπώσουν τη δική τους μοναδική ιστορία. *Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Ιουλία Μαρούση.
Κάθε Κυριακή, από 15/01 έως 26/03 | 10.30-11.30

Κόστος συμμετοχής: 15€. Κόστος συμμετοχής για Young και Family Members: 12€ | Κλείστε το εισιτήριο σας εδώ.
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Οδός Ερατοσθένους 13 Αθήνα. Τηλ: T: +30 210 01 02 156. E: [email protected]| https://goulandris.gr/el/

8. «Μουσική Συνάντηση σε 4 Πράξεις»: Αυτοτελές εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 2-5 ετών και τους γονείς τους στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

Το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα «Μουσική Συνάντηση σε 4 Πράξεις», για παιδιά 2-5 ετών με τους γονείς τους, συνεχίζεται, στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», στο Μέγαρο. Μια παράσταση μουσικής, με ανάγλυφο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, που καθοδηγεί τα παιδιά και τους γονείς τους σε ένα ηχητικό μονοπάτι, όπου θα εξερευνήσουν τις αλλαγές που προκύπτουν σε όλα γύρω μας κατά το πέρασμά μας στις τέσσερεις εποχές. Τα φυσικά μουσικά όργανα που χρησιμοποιούνται (πιάνο, βιολί, μουσικό πριόνι, μεταλλόφωνο, φλογέρες κ.ά.), ο ήχος των φωνών των δύο ηθοποιών/μουσικών και ο λόγος που χρησιμοποιούν –μόνο όταν αυτό είναι απαραίτητο– λειτουργούν, ως εργαλείο γι’ αυτόν τον σκοπό. Τα παιδιά και οι γονείς γίνονται πολύτιμοι βοηθοί των δύο ηρώων στο μουσικό τους ταξίδι και ο τρόπος που οι αλλαγές του κλίματος επηρεάζουν σωματικά και συναισθηματικά το κοινό κάθε ηλικίας, κατά τη διάρκεια της παράστασης, δε χρειάζεται να εξηγηθεί με πολλά λόγια, αλλά προσεγγίζεται βιωματικά και εξερευνάται τρυφερά, μέσω της ηχητικής και οπτικής παρατήρησης.*Ε πιμέλεια, σχεδιασμός: Χριστέλα Γκιζέλη. Υλοποίηση: Χριστέλα Γκιζέλη, Γιώργος Μωραΐτης.
Κυριακές, 15/1, 22/1, 29/1, 5/2, 12/2, 19/2, 5/3, 12/3, 19/3, στις 13:30
Τιμές εισιτηρίων: €15.00 (1 παιδί & 1 συνοδός). €18.00 (1 παιδί & 2 συνοδοί). €8.00 επιπλέον παιδί | Προπώληση: ticketservices.gr και Εκδοτήρια Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) Δε-Πα 9:00 – 17:00, Σα 10:00 – 14:00. Τηλεφωνικά 210 72 34 567.
Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, Τ 210 72 82 778, www.mmb.org.gr, Ε: [email protected].

9. Πρωινοί Σελιδοδείκτες: Δημιουργική δράση για παιδιά 5-10 ετών στο σχεδία «Home»

Μετά το επιτυχημένο πρόγραμμα καλοκαιρινών παιδικών δράσεων το περιοδικό δρόμου «σχεδία» και οι Εκδόσεις Φουρφούρι, επιστρέφουν. Με διάθεση παιχνιδιάρικη και λιχούδικη παρουσιάζουν μια Κυριακή κάθε μήνα, στις 11:00 τους «Πρωινούς Σελιδοδείκτες», μια δράση για παιδιά 5-10 ετών που συνδυάζει την φιλαναγνωσία με την δημιουργική απασχόληση (παιχνίδια, διάδραση, μουσική κ.α.) και ένα λαχταριστό δεκατιανό με σοκολατένιες αυγοφέτες από βιολογικά αυγά και χυμό πορτοκάλι. Τι θα διαβάσετε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου; Η Δέσποινα κι ο αγαπημένος της γάτος Σωκράτης, είναι πάντα μαζί. Τι συμβαίνει όμως όταν η Δέσποινα χάνει ξαφνικά τον Σωκράτη; Θα καταφέρει με ένα φλιτζάνι ζάχαρη να τον φέρει πίσω;
Κυριακές 15/1, 5/3, 2/4, 7/5, στις 11:00
Συμμετοχή με πρωινό γεύμα: 12 ευρώ
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Κράτηση απαραίτητη: [email protected] & 213 0231220.
«Σχεδία home», Κολοκοτρώνη 56, Αθήνα. Τηλ: 210 331 6849.

10. Digital Vegan Orchestra: Αυτοτελές εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6-8 ετών στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

Το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα «Digital Vegan Orchestra», για παιδιά 6-8 ετών, συνεχίζεται, στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», στο Μέγαρο. Μουσική με καλώδια, κυκλώματα, υπολογιστές και… φρούτα! Τώρα τα μήλα, τα πορτοκάλια και οι μπανάνες παίζουν μουσική! Αλήθεια, πώς να ακούγονται; Στο πρόγραμμα, που σχεδιάστηκε σύμφωνα με το δια-επιστημονικό μοντέλο STEAM, τα παιδιά θα κατασκευάσουν τα δικά τους μουσικά όργανα, θα πειραματιστούν με τους μουσικούς ήχους και θα σχηματίσουν μια ψηφιακή φρουτένια ορχήστρα. Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας το φρούτο σας.*Σχεδιασμός, επιμέλεια, υλοποίηση: Ελισάβετ Περακάκη, Γιάννης Μυγδάνης.
Κυριακές, 15/1, 12/2, 5/3, στις 12:00
Τιμή εισιτηρίου: 15€. Προπώληση: ticketservices.gr και Εκδοτήρια Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) Δε-Πα 9:00 – 17:00, Σα 10:00 – 14:00. Τηλεφωνικά 210 72 34 567.
Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, Τ 210 72 82 778, www.mmb.org.gr, Ε: [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣταχτοπούτα: To Classical Ballet Of Eastern Europe στο Christmas Theater με το αριστουργηματικό μπαλέτο του Προκόφιεφ12.09.2018

Στο Σπίτι/Online

11. TV5MONDEplus: Πλούσιο παιδικό πρόγραμμα για συναρπαστικά «ταξίδια» σε φανταστικούς κόσμους

Τα παιδιά ξεκινούν το νέο έτος με χαρά αλλά και με μπόλικη φαντασία παρέα με το TV5MONDEplus. Από τα αξέχαστα κινούμενα σχέδια των Στρουμφ έως τον μυστικό πράκτορα Μπουγιού και από τον φανταστικό κόσμο της Aλίξ και των Υπέροχων έως το μικρό ξωτικό Γουίσμο : Εξερευνούμε φανταστικούς κόσμους. Μπουγιού: Ο Μπουγιού, ένα συνηθισμένο μικρό αγόρι, στην πραγματικότητα ζει μία μυστική ζωή. Χάρη στο μαγικό του τάμπλετ, φέρνει πίσω τον πλούτο της Αφρικής τον οποίο κλέβει ένας πλούσιος συλλέκτης. Γουίσμο: Εξοπλισμένο με το μαγικό του σακίδιο, το μικρό ξωτικό Γουίσμο ταξιδεύει στον κόσμο των παραμυθιών και των μύθων της Ευρώπης, από την αρχαιότητα μέχρι τον 20ο αιώνα. Η Aλίξ και οι Υπέροχοι: Κάτω από τη σκάλα της, η Aλίξ ανακαλύπτει ένα πέρασμα που οδηγεί σε έναν φαντασιακό κόσμο στον οποίο ζουν ο Σαπελιέ και οι φίλοι του, οι Υπέροχοι. Θα ζήσουν μαζί τις πιο απίθανες περιπέτειες.
*Όλα τα διαθέσιμα παιδικά προγράμματα του TV5MONDEplus εδώ

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b