MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
18
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο Γερό Μαθιός: Ο Στέλιος Τσουκιάς διασκευάζει το εμβληματικό τραγούδι του Παύλου Σιδηρόπουλου και του Παντελή Δεληγιαννίδη

“Ο Γερό Μαθιός” είναι το νέο single του Στέλιου Τσουκιά. Η δική του προσέγγιση στο εμβληματικό αυτό τραγούδι του Παύλου Σιδηρόπουλου και του Παντελή Δεληγιαννίδη ( a.k.a. «Δάμων και Φιντίας»).

Photo Credit: Babis Tsoukias
Monopoli Team

“Ο Γερό Μαθιός” είναι το νέο single του Στέλιου Τσουκιά. Η δική του προσέγγιση στο εμβληματικό αυτό τραγούδι του Παύλου Σιδηρόπουλου και του Παντελή Δεληγιαννίδη ( a.k.a. «Δάμων και Φιντίας»).

Η αγάπη του Στέλιου Τσουκιά στα τραγούδια του Παύλου και ο θαυμασμός της προσωπικότητάς του, τον οδήγησαν από παιδί να τραγουδά τις ιστορίες του και να βρίσκει μέσα σε αυτές την εικόνα του αληθινού κόσμου και τον τρόπο να αναγνωρίζει τον ψεύτικο. Το να «ξαναδιαβάσει» λοιπόν κάποια στιγμή ένα τραγούδι από εκείνα που επηρέασαν καθοριστικά το μουσικό του κριτήριο, ήταν θέμα χρόνου. Και αυτό έγινε τώρα που ο Στέλιος Τσουκιάς πιο ώριμος από ποτέ χαράζει τη δική του πορεία στην μουσική έκφραση της γενιάς του.

Ο “Γέρο Μαθιός” και το αποτύπωμα που άφησε στην καλλιτεχνική φύση του Στέλιου, σκιαγραφείται στην ξεχωριστή αυτή προσέγγιση, που υπογραμμίζει τη διαχρονική αξία του, ξαναθυμίζοντάς μας πως η αληθινή ζωή βιώνεται στα απλά και αυτονόητα που τόσο έχουμε υποτιμήσει.

“Ο Γέρο Μαθιός”, θα εμπεριέχεται στη δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά του Στέλιου Τσουκιά, που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 μεγάλες συναυλίες που μας κάνουν να ανυπομονούμε για το 202312.09.2018

Λίγα λόγια από τον Στέλιο Τσουκιά

«”Ο Γέρο Μαθιός” είναι απ’ τα πρώτα τραγούδια που έπιασα στην κιθάρα και το σιγοτραγούδησα σε μικρή ηλικία. Ψηλά στα βουνά ή στο κέντρο της πόλης ψάχνω το δικό μου σοφό γέροντα. Ίσως και εγώ μέσα απ τα τραγούδια του Παύλου να ξορκίζω τα δικά μου σκοτάδια. Είχε ανθεκτική ιδεολογία και έγινε ιδέα μέσα απ’ το στίχο του και τον ηλεκτρισμό του. Και αυτό έβγαινε και στα ακουστικά τραγούδια. Γιατί ροκ δεν είναι ο ήχος αλλά τρόπος αντιμετώπισης των πραγμάτων. Δεν πάει άλλο με όσα ζούμε, χρειάζεται να ηλεκτριστούμε και να ξυπνήσουμε απ τον ύπνο».

-Στέλιος Τσουκιάς

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Onassis Channel: To Stages A/LIVE παρουσιάζει τους In Trance 95 από το Universe Multivenue
ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
Ο Σωκράτης Μάλαμας στον Σταυρό του Νότου – όπως πρέπει να τον ακούς
Μουσικά Νέα
Robert Plant: Η “φωνή” των Led Zeppelin στο Sani Festival 2026
Μουσικά Νέα
Η διεθνούς φήμης πιανίστα Κλερ Χουάνγκτσι με την ΚΟΑ στο Μέγαρο
Μουσικά Νέα
Αφιέρωμα στον Elvis Presley από το σύνολο «Metallon» της ΚΟΑ
Μουσικά Νέα
Eurovision 2026: O Akylas με το τραγούδι «Ferto» θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα
Μουσικά Νέα
Η Στέγη έγινε αγνώριστη – Δείτε τις πρώτες εικόνες από τη μεταμόρφωση για το Stegi.Radio Takeover 2026
Μουσικά Νέα
Ο Γιάννης Χαρούλης στον Σταυρό του Νότου
Μουσικά Νέα
Οι σαρωτικοί Kneecap επιστρέφουν το καλοκαίρι στο Rockwave
Δραστηριότητες
Δήμος Αθηναίων: Μεγάλη αποκριάτικη γιορτή για όλη την οικογένεια στο Ζάππειο
Βιβλία
Ove Vai Conte Nano? Ove vai?: Το κείμενο και τα τραγούδια της παράστασης του Θοδωρή Γκόνη από τη Μικρή Άρκτο
Μουσικά Νέα
«Sing for Greece 2026» (Α’ Ημιτελικός): Αυτοί είναι οι 7 που πέρασαν στον τελικό