MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΝΕΑ

  Το δίδαγμα της Αινειάδας: Η Andrea Marcolongo παρουσιάζει το νέο της βιβλίο στην Αθήνα

  Το νέο βιβλίο της Andrea Marcolongo, σε μετάφραση Άννας Παπασταύρου, παρουσιάζεται στο χώρο του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.

  Monopoli Team

  Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών (Πατησίων 47, Αθήνα, τηλ.: 210.5242646) και οι Εκδόσεις Πατάκη μάς προσκαλούν την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου (7 μ.μ) στην παρουσίαση του βιβλίου της Andrea Marcolongo, «Το δίδαγμα της Αινειάδας ή Πώς ο Βιργίλιος μπορεί να σε βοηθήσει σε δύσκολους καιρούς».

  Θα μιλήσουν για το βιβλίο και θα συζητήσουν με τη συγγραφέα οι: Θεόδωρος Παπαγγέλης (ομότιμος καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και Χάρης Βλαβιανός (συγγραφέας). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρίγκιπας Χάρι: Οι 5 σοκαριστικές αποκαλύψεις που κάνει στην αυτοβιογραφία του12.09.2018

  Λίγα λόγια για το βιβλίο

  Η Αινειάδα δεν είναι ένα έργο για καιρούς ειρήνης. Οι στίχοι της δεν µοιάζουν “επίκαιροι” όταν όλα πηγαίνουν καλά. Το άσµα του Αινεία προορίζεται για τη στιγµή που βιώνουµε την επείγουσα ανάγκη να προσανατολιστούµε σε ένα µετά που µας σαστίζει επειδή ακριβώς είναι ολότελα διαφορετικό από το πριν, όπου ζούσαµε πάντα. Ο Αινείας αφήνει πίσω τα ερείπια της πατρίδας του και περιπλανιέται στον κόσµο κουβαλώντας στις πλάτες του γέρους και µικρά παιδιά. Γυρεύει να βρει έναν καινούριο τόπο, όπου θα δοκιµάσει να κάνει ένα νέο ξεκίνηµα. Είναι ο νικηµένος άνθρωπος, αυτός που δεν έχει πια τίποτα πέρα από τα πιο πολύτιµα όπλα, τη δύναµη ν’ αντιστέκεται και τη δύναµη να ελπίζει. Είναι ο σύγχρονος άνθρωπος. Για να το πούµε µε όρους µετεωρολογίας: η Αινειάδα είναι το ανάγνωσµα που συνιστάται θερµά όταν βρισκόµαστε στη µέση µιας καταιγίδας, και µάλιστα χωρίς οµπρέλα. Εξάλλου, από την πρώτη στιγµή έτσι ήταν. Ο Βιργίλιος έγραφε για τον κάµατο του Αινεία και στο µεταξύ προσπαθούσε να παραµείνει σταθερός όπως µπορούσε µέσα σ’ ένα ιστορικό κλίµα όπου η Ρωµαϊκή Αυτοκρατορία σήκωνε υπεροπτικά το κεφάλι µέσα από τα ερείπια της Δηµοκρατίας. Η Αινειάδα αρχίζει στα ερείπια της Τροίας — και άλλο δεν κάνει από το να γκρεµίζει αυτό που πιστεύουµε ότι θέλουµε και ότι νιώθουµε, ενώ είµαστε καθισµένοι πάνω στα δικά µας ερείπια. Τον φόβο πάνω απ’ όλα.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Είναι γοητευτικό να μιλάς τη γλώσσα των παραμυθιών»: Ο συγγραφέας Νίκος Ψιλάκης μάς μιλάει για τα τρία νέα παιδικά του βιβλία12.09.2018

  Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

  Η Andrea Marcolongo, ελληνίστρια, απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Μιλάνου, έχει ταξιδέψει πολύ στη ζωή της και έχει ζήσει σε δέκα διαφορετικές πόλεις, μεταξύ των οποίων το Παρίσι, το Ντακάρ, το Σαράγεβο και το Λιβόρνο. Έχοντας ειδικευτεί στη μυθοπλασία, εργάστηκε ως σύμβουλος επικοινωνίας για πολιτικούς και εταιρείες. Ωστόσο η κατανόηση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας υπήρξε πάντα το μεγάλο ερωτηματικό στη ζωή της και σε αυτήν αφιέρωσε κάμποσες νύχτες αγρύπνιας. Το πρώτο της βιβλίο, με τίτλο «Η υπέροχη γλώσσα: 9 λόγοι για να αγαπήσεις τα αρχαία ελληνικά» (Εκδόσεις Πατάκη, 2017), σημείωσε τεράστια επιτυχία, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 100.000 αντίτυπα, και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της «Το μέτρο του ηρωισμού: Ο μύθος των Αργοναυτών και το θάρρος που παρακινεί τους ανθρώπους ν’ αγαπούν» (2019).

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 στις 19:00
  Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, Πατησίων 47, Αθήνα, τηλ.: 210.5242646

  Περισσότερα από Βιβλία