MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για συναυλίες και θέατρο για την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου

Μερικές δικές μας προτάσεις για συναυλίες και θέατρο που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς και η μπάντα του στο Christmas Theater

Με μια Πρωτοχρονιάτικη γιορτή συναισθημάτων, μια γιορτή γεμάτη με ήχους γνώριμους από τραγούδια των Βαλκανίων που έγιναν και δικά μας τραγούδια, έρχεται ο διάσημος συνθέτης Γκόραν Μπρέγκοβιτς με τη μπάντα του, The Wedding and Funeral Band, καθώς και ένα σύνολο 10 εγχόρδων και χορωδών, την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στο Christmas Theater. Η συναυλία του θα περιλαμβάνει τις πιο διάσημες στιγμές του καλλιτέχνη, από το παραδοσιακό «Ederlezi» και τον «Καιρό των Τσιγγάνων» μέχρι το «Mesecina» και το «Kalasnjikov» αλλά και το υπέροχο «Ausencia» από το «Undergound» και φυσικά μελωδίες που ντύθηκαν με ελληνικούς στίχους και έγιναν αγαπημένα τραγούδια όπως «Το Βενζινάδικο» ή το «Θεός αν είναι» και το «Παραδέχτηκα». Παράλληλα, ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς θα παρουσιάσει και την αγαπημένη του δισκογραφική δουλειά που έχει τίτλο «Τρία Γράμματα από το Σεράγεβο» και περιέχει έναν ύμνο για την γενέθλια πόλη του συνθέτη.
Πέμπτη 5/1, 21:00
13-48€
Christmas Theater – Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου Βεΐκου 137, Γαλάτσι

2. Blues Wire, Blues Revenge και Nick Dounoussis στο Κύτταρο Live

Οι Blues Wire συμπράττουν με έναν από τους καλύτερους blues κιθαρίστες της χώρας μας, τον Nick Dounoussis, σε μια από τις σπάνιες επισκέψεις του στην Αθήνα. Μαζί τους θα είναι και οι Blues Revenge που αποτελούνται από τον Αντρέα Γκομόζια, τον καταξιωμένο κιθαρίστα και ερμηνευτή της μπλουζ και τους εκλεκτούς μουσικούς συνοδοιπόρους του. Όλοι μαζί, για πρώτη φορά, στήνουν την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου μια τρίωρη Blues/Rock πανδαισία στο Κύτταρο Live για να υποδεχτούν μαζί με το κοινό το νέο χρόνο.
Πέμπτη 5/1, 22:00 
12€ (προπώληση) – 15€ (στο ταμείο)
Κύτταρο Live – Αχαρνών και Ηπείρου 48, Αθήνα

3. Οι Encardia για μία τελευταία γιορτινή συναυλία στη Μουσική Σκηνή Ορφέας

Οι Εncardia, το ελληνικό συγκρότημα που εμπνέεται, δημιουργεί και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια μέσα από την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, επιστρέφουν στην μουσική σκηνή του Ορφέα, στην Φωκίωνος Νέγρη της Κυψέλης, για μία τελευταία γιορτινή συναυλία την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, με την οποία θα γιορτάσουν την αρχή των 20 ετών παρουσίας τους στην ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή.
Πέμπτη 5/1, 21:00
10€
Μουσική σκηνή Ορφέας – Φωκίωνος Νέγρη 25, Αθήνα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Τεχνόπολη καλωσορίζει το 2023 – Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ιανουαρίου12.09.2018

ΘΕΑΤΡΟ

4. Ο Άλλος, της Πένυς Φυλακτάκη στο Εθνικό Θέατρο

Με αφορμή έναν γάμο που ματαιώνεται, η Πένυ Φυλακτάκη με καυστικό χιούμορ και διεισδυτική ματιά, μιλάει για τις παθογένειες της ελληνικής, και όχι μόνο, κοινωνίας, στην παράσταση “Ο Άλλος“, η οποία παρουσιάζεται στο Κτήριο Τσίλλερ-Σκηνή “Νίκος Κούρκουλος” του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου. Υπόθεση: Η γαμήλια τελετή ενός νεαρού υποψήφιου βουλευτή αντιμετωπίζει ανυπέρβλητες δυσκολίες: η χρυσή μερσεντές που μεταφέρει τους μελλόνυμφους θάβεται στο χιόνι και το γραφικό εκκλησάκι στο οποίο καταφθάνουν μετά κόπων και βασάνων δεν είναι το εκκλησάκι του γάμου τους. Χωρίς κουμπάρους και καλεσμένους, παρά μόνο με τους νευρωτικούς γονείς και τον παπά της εκκλησίας, το ζευγάρι πρέπει να αναβάλει επ’ αόριστον τον πολυτελή γάμο που σχεδίαζε, αλλά και να βρει τρόπο να επιβιώσει κατά τη διάρκεια του πολυήμερου αποκλεισμού του. Ερμηνεύουν: Παντελής Δεντάκης, Δημήτρης Δρόσος, Γιώργος Ζυγούρης, Κατερίνα Πατσιάνη, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Κώστας Φιλίππογλου
Πέμπτη 5/1, 21:00 (Επόμενες παραστάσεις: Κάθε Σάββατο, Κυριακή και Τετάρτη στις 19:30, και κάθε Πέμπτη στις 21:00)
10-20€
Εθνικό Θέατρο – Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα

5. Με μία Βαλίτσα, της Λίλη Τέγου για μία τελευταία παράσταση στο Θέατρο Δρόμος

Η ομάδα “Αίθουσα 10” με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης, παρουσιάζει το έργο “Με μία βαλίτσα“, σε σύνθεση και σκηνοθεσία της Λίλη Τέγου, την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στο Θέατρο Δρόμος. Υπόθεση: Μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων που έχασαν την πατρίδα τους και όχι μόνο, δημιουργείται μία ιστορία που μοιάζει με παραμύθι. Ένα παραμύθι που είναι ιστορία πραγματική. Ένα παιχνίδι ξεκινά και η πίκρα εκείνου του καιρού, που τυλιγμένη μέσα στα κιτρινισμένα χαρτιά πήγαινε κάπως να λησμονηθεί, ξαναζωντανεύει ωμή και βασανιστική για να σταλάξει ξανά την πικρή της σταγόνα στις πληγές της καρδιάς που, από τότε, δεν επουλώθηκαν ποτέ πια. Μια υποχρέωση που έχουν οι άνθρωποι, είναι η διατήρηση στη μνήμη των γεγονότων, που σημάδεψαν την ιστορία τους. Χρέος μας είναι να μην ξεχνάμε. Για να σταματήσει να “επαναλαμβάνεται” η ιστορία. Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά): Βαργιανίτη Ιωάννα, Δαμουλή Πέγκυ, Δημητροπούλου Ευαγγελία, Κυρκοπούλου Αγγελική, Κωστοπούλου Μαρίτα, Παλαιολόγος Ερρίκος, Πονηράκη Μαριάννα, Σιδηρόπουλος Σταύρος, Σταυροπούλου Βαλεντίνα, Τέγου Λίλη, Τσιάπλας Θάνος, Χατζηρόδου Αναστασία
Πέμπτη 5/1, 21:15
11-14€
Θέατρο Δρόμος – Αγίου Μελετίου 25 & Κυκλάδων, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστούγεννα στο Θέατρο: Κερδίστε προσκλήσεις για τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b