MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 3 Ιανουαρίου

Μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, την Τρίτη 3 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Η KOMPANIA στο Ίλιον plus

Φωτογραφία: Facebook/KOMPANÍA

Η KOMPANÍA είναι εδώ και χρόνια μία από τις πλέον επιδραστικές μπάντες στον χώρο του ρεμπέτικου τραγουδιού. Με την Ιουλία Καραπατάκη στο τραγούδι, τον Σωτήρη Παπατραγιάννη στο τραγούδι και τον μπαγλαμά, τον Θοδωρή Πετρόπουλο στο μπουζούκι, τον Τζίμη Γκίνη στο ακορντεόν, τον Γιώργο Παπαδόπουλο στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Μιχάλη Δάρμα στο κοντραμπάσο και τον Κώστα Σπυράτο στα κρουστά, η μπάντα φέτος θα ταξιδέψει για δύο ακόμα Τρίτες στο Ίλιον plus, έναν από τους ποιοτικότερους μουσικούς χώρους της Αθήνας! Επί μια δεκαετία, η μπάντα πραγματοποιεί συνεχείς περιοδείες σε δεκάδες πόλεις του εξωτερικού και φυσικά σε σημαντικούς χώρους ανά την Ελλάδα! Δισκογραφικά, η KOMPANÍA έχει παρουσιάσει τέσσερα άλμπουμ (“KOMPANÍA Live”, “Roundtrip – Μετ’ επιστροφής”, “Κρίση – Crisis” & “Weast”), τα τρία πρώτα ηχογραφημένα σε Ολλανδία και Σουηδία και το τελευταίο στην Ελλάδα, με εξαιρετικές κριτικές διεθνών περιοδικών, όπως το fRoots, και υψηλές διακρίσεις σε Ευρωπαϊκά charts (World Music Charts of Europe – wmce.de).
Τρίτη 3/1, 21:30 (Επόμενη και τελευταία συναυλία Τρίτη 10/1 στις 21:30)

8€
Ίλιον plus – Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17

2. The Jive Aces – New Year’s Jive Frenzy… With the Masters of Swing, για μία τελευταία συναυλία στο Half Note Jazz Club

Οι μυθικοί Jive Aces, μία από τις πιο σπουδαίες jive και swing μπάντες του κόσμου, με την απαράμιλλη ενέργειά τους, μας με αισιοδοξία για τη νέα χρονιά που ανατέλλει για μία τελευταία φορά στο Half Note. Το συγκρότημα με την πιο feelgood διάθεση στην Ευρώπη, ξεκίνησε την πορεία του το 1989 από την πρωτοβουλία του τραγουδιστή τους Ian Clarkson, του ντράμερ Peter Howell, του μπασίστα Ken Smith αλλά και του σαξοφωνίστα “Big” John Fordham, παίζοντας σε jazz και jive clubs της περιοχής. Από την πρώτη στιγμή ξεχώρισαν για την εξαιρετική τους χημεία και την απίστευτη ενέργεια τους και τους δόθηκε η ευκαιρία να παίξουν σ’ όλη την Βρετανία και την Ευρώπη. Η καταιγιστική μουσική των Jive Aces περνά από την big band jazz, jive & swing, αγκαλιάζει το jump blues και το boogie woogie, αγαπά τα “Sinatra style” classic swinging vocals και λατρεύει το rock’n roll των 50’s. Όλα αυτά, με την τρομερή σκηνική παρουσία των Jive Aces σε εορταστικό mood, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε για μία τελευταία φορά στο Half Note Jazz Club.
Τρίτη 3/1, 21:30
25€ – 35€
Half Note Jazz Club – Τριβωνιανού 17, Αθήνα 

3. Be our guest: Μάριος Φραγκούλης και Γιώργος Περρής στο Παλλάς

Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής με τα γιορτινά τους και με την πιο λαμπερή τους διάθεση, υποδέχονται το κοινό για μία τελευταία συναυλία στο Θέατρο Παλλάς, σε ένα πρόγραμμα που έφτιαξαν ειδικά για τα φετινά Χριστούγεννα με κοσμοαγάπητες μελωδίες που τραγουδούν για πρώτη φορά! Από τη μαγική τους συναυλία δεν θα λείψουν τα τραγούδια από ταινίες του Disney, οι μελωδίες των Χριστουγέννων και κάποια από τα αγαπημένα τους μιούζικαλ που πάντα σκορπίζουν μαγεία στις καρδιές των μικρών και μεγάλων θεατών. Αφεθείτε στο στροβιλισμό ενός βαλς από το Beauty and the Beast ή την Σταχτοπούτα, τσουγκρίστε τα ποτήρια σας με Jingle Bells και ξεφαντώστε με χιούμορ στο ρυθμό των τραγουδιών από τα μιούζικαλ που λατρεύει όλη η οικογένεια, όπως η Mary Poppins και το Lion King! Μαζί με τον Μάριο και τον Γιώργο μία 10μελής ορχήστρα δεξιοτεχνών σολίστ, θα ερμηνεύσει όλες τις μεγαλειώδεις μελωδίες που παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου και συνεχίζουν να γεμίζουν τον αέρα με χρυσόσκονη σε κάθε άκουσμά τους.
Τρίτη 3/1, 20:30 
25€ – 75€
Θέατρο Παλλάς – Βουκουρεστίου 5, Αθήνα
[relart 2]

ΘΕΑΤΡΟ

4. Νυχιάνγκ, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου για δύο τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Πορεία

Μετά από συνεχόμενα sold-out, το «Νυχιάνγκ» επιστρέφει στο Θέατρο Πορεία για δύο τελευταίες παραστάσεις. Το έργο που έγραψε η 20χρονη Ευαγγελία Γατσωτή στο πλαίσιο της Σχολής Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του θεάτρου Πορεία, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Τους δύο ρόλους του έργου ενσαρκώνουν οι Αλεξία Καλτσίκη και Θάλεια Σταματέλου, σε ένα δίδυμο που προκάλεσε αίσθηση και χειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό από κοινό και κριτικούς. Υπόθεση: Η Αργυρώ είναι αισθητικός και προσφέρει τις υπηρεσίες της κατ’ οίκον. Η Κάλλια χρειάζεται μανικιούρ και της κλείνει ραντεβού στο διαμέρισμά της. Η Αργυρώ καταφτάνει με τα σύνεργά της και η διαδικασία ξεκινάει. Την ιεροτελεστία του μανικιούρ διαρρηγνύει ο επίμονος ήχος κλήσης του κινητού της Κάλλιας. Η Αργυρώ θέλει επίμονα να μάθει ποιος είναι στην άλλη άκρη της γραμμής και γιατί προκαλεί τέτοια αναστάτωση στην Κάλλια. Ένα ιδιόχειρο γράμμα που θα βρεθεί στην εξώπορτα θα ανατρέψει τις εξηγήσεις, πυροδοτώντας εξομολογήσεις και συνταρακτικές αποκαλύψεις.
Τρίτη 3/1, 18:00 (Επόμενη και τελευταία παράσταση Παρασκευή 6/1 στις 18:00)
12-15€
Θέατρο Πορεία – Τρικόρφων 3-5 και 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλατεία Βικτωρίας

5. Φιλιά, Όσκαρ του Τσέζαρις Γκραουζίνις στο Θέατρο Αθηνών για λίγες ακόμα παραστάσεις

Η παράσταση «Φιλιά, Όσκαρ…» παρουσιάζεται για λίγες ακόμα παραστάσεις στο Θέατρο Αθηνών. Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις σκηνοθετεί και διασκευάζει για το θέατρο την νουβέλα του Ερίκ-Εμανουέλ Σμιτ που αφηγείται την ιστορία του μικρού Όσκαρ που αψηφά τον ίδιο τον θάνατο με το χιούμορ και τη φαντασία. Στον ρόλο του Όσκαρ ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, κυρία Ροζ η Αγοραστή Αρβανίτη. Υπόθεση: Ο δεκάχρονος Όσκαρ ζει στο νοσοκομείο, γιατί υποφέρει από μια βαριά μορφή λευχαιμίας. Κάποια στιγμή μαθαίνει τυχαία ότι δεν υπάρχει καμιά ελπίδα να θεραπευτεί και ότι πρόκειται να πεθάνει σε λίγες μέρες. Στο αποκορύφωμα της απόγνωσής του, μια εκκεντρική ηλικιωμένη κυρία, γνωστή ως κυρία Ροζ, μια από τις εθελόντριες που κρατούν συντροφιά στα παιδιά του νοσοκομείου, του προτείνει ένα παιχνίδι: να θεωρήσει καθεμιά από τις μέρες που του απομένουν ως μια δεκαετία της ζωής του. Ο Όσκαρ σιγά-σιγά αρχίζει να πιστεύει το παιχνίδι και, κατά τη διάρκεια των τελευταίων του έντεκα ημερών, βιώνει μια πλήρη ζωή γεμάτη γεγονότα: έρωτες, γάμο, προδοσίες, αποχαιρετισμούς, επιστροφές, καβγάδες, αγκαλιές, δάκρυα και συγχώρεση.
Τρίτη 3/1, 21:00 (Επόμενη παράσταση Τετάρτη 4/1 στις 19:00)
14-18€
Θέατρο Αθηνών – Βουκουρεστίου 10, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστούγεννα στο Θέατρο: Κερδίστε προσκλήσεις για τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b