MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
23
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Λευτέρης Παπαδόπουλος: Είμαι αγωνιστής – Πολλά τραγούδια μου είναι πολιτικά

Μιλώντας στο «Στούντιο 4», ο Λευτέρης Παπαδόπουλος δήλωσε αγωνιστής, ενώ χαρακτήρισε τα τραγούδια του πολιτικά, ερωτικά και αναφέρθηκε στον Γιώργο Νταλάρα, τη Χαρούλα Αλεξίου και πώς τους ανακάλυψε.

Monopoli Team

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος – μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο 4» – δήλωσε αγωνιστής και χαρακτήρισε τα τραγούδια του πολιτικά, αλλά και ερωτικά, ενώ περιέγραψε πώς ανακάλυψε τον Γιώργο Νταλάρα, ποιο ήταν το πρώτο τραγούδι που έγραψε στη Χαρούλα Αλεξίου, αλλά το σχόλιο που φέρεται να έκανε για εκείνον η σπουδαία στιχουργός, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου όταν στα πρώτα βήματα της καριέρας του, τα τραγούδια του είχαν αρχίσει να ακούγονται ευρέως.

«Είμαι αγωνιστής. Πολλά τραγούδια μου είναι πολιτικά, εναντίον της άρχουσας τάξης. Είναι υπέρ του λαού που αγωνίζεται. Και βέβαια είναι και τα τραγούδια του έρωτα, που είναι σημαντικό πράγμα ο έρωτας. Γιατί και ο έρωτας είναι ένας αγώνας. Αν αγαπάς ένα κορίτσι, θέλεις να το φτιάξεις πιο ωραία κι αυτό να ζει πιο ωραία. Αυτό απαιτεί αγώνα», είπε χαρακτηριστικά ο σπουδαίος στιχουργός.

Όσον αφορά τον τρόπο γνωριμίας του με τον Γιώργο Νταλάρα, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος είπε: «Ο Νταλάρας ήταν ένα παιδί φτωχό, πέρναγε πολύ δύσκολα. Έκανε του κόσμου τις δουλειές για να μπορέσει να έχει ένα πιάτο φαΐ, αλλά είχε και μυαλό και ευαισθησία. Τον άκουσα εγώ που ήταν νέος και έλεγε ένα τραγουδάκι την εποχή του Πάγκαλου και είδα ότι έχει μια φωνή ξεχωριστή».

Ανέφερε δε ότι με τον ίδιο τρόπο γνωρίστηκε και με τη Χαρούλα Αλεξίου, ενώ το πρώτο τραγούδι που της έγραψε ήταν το «Όλου του κόσμου οι Κυριακές λάμπουν στο πρόσωπό σου».

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜανώλης Μητσιάς: Θέλω να γυρίσω σε μια μπουάτ, έτσι όπως ξεκίνησα12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Τέσσερα μέτρα για τους επόμενους δύο μήνες – Fuel pass και επιδότηση στο diesel κίνησης
Επίκαιρα
Stop scrolling: Εβδομάδα με Oscars, Παπαϊωάννου Χ Rosalia και (μονίμως) πόλεμο
Επίκαιρα
NielsenIQ: Οι Έλληνες καταναλωτές ανησυχούν για αυξήσεις τιμών και ελλείψεις βασικών αγαθών
Επίκαιρα
Κακοκαιρία και λασποβροχή σε όλη την Ελλάδα – Ο καιρός τις επόμενες μέρες
Επίκαιρα
Τέμπη: Έναρξη της δίκης στις 23 Μαρτίου – Κάλεσμα συγγενών για μαζική παρουσία
Επίκαιρα
Εκατοντάδες ζητούν (και φέτος) τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τη Μπιενάλε της Βενετίας
Επίκαιρα
4ήμερη εργασία και car pooling: Χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας προωθούν μέτρα για την ενεργειακή κρίση
Επίκαιρα
Χωρίς ταξί η χώρα: Πανελλαδική απεργία όλη την εβδομάδα
Επίκαιρα
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ανοίγει ξανά στο κοινό τους ιστορικούς του χώρους
Επίκαιρα
Ίδρυμα Ωνάση: Άνοιξαν οι αιτήσεις εισαγωγής στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία για το 2026-2027
Επίκαιρα
Κυκλάδες: Στην κορυφή των προτιμήσεων για τους Γερμανούς – Ποια νησιά ξεχωρίζουν
Επίκαιρα
Μετρό: Κλείνει σήμερα το απόγευμα ο σταθμός Σύνταγμα