Βασιλόπιτα κέικ από το food blog Elpidas Little Corner
Το food blog Elpidas Little Corner, μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή για το πιο μυρωδάτο κέικ – βασιλόπιτα με γλάσο.
![](https://www.monopoli.gr/wp-content/uploads/2022/12/48995929_2200086846908494_7710908907115249664_n-e1546024997902.jpg)
Για το κέικ
630 γρ Φαρίνα Κούλα
300 γρ Ζάχαρη
250 γρ Βούτυρο Αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
225 γρ Φρέσκο Χυμό Πορτοκαλιού
150 γρ Σταγόνες Σοκολάτας
6 Αυγά
2 Πορτοκάλια το ξύσμα
1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
½ κ.γ. Μπέϊκιν Πάουντερ
¼ κ.γ. Αλάτι Μεσολογγίου
Για το γλάσο
100 γρ Βούτυρο
100 γρ Άχνη Ζάχαρη
100 γρ Λευκή Κουβερτούρα
100 γρ Κρέμα Τυριού
2 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
½ κ.γ. Χρώμα Ζαχαροπλαστικής προαιρετικά
![](https://www.monopoli.gr/wp-content/uploads/2022/12/48913073_299597747359191_1520819143232716800_n-e1546025170145.jpg)
Για το κέικ
Χωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια, χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Συνεχίζουμε και χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το μπέικιν, το αλάτι και το ξύσμα και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας Φαρίνα Κούλα, από αυτή που έχουμε για το κέικ.
Προσθέτουμε και το χυμό πορτοκαλιού στο μείγμα, ανακατεύουμε στη φαρίνα τις σταγόνας σοκολάτας έτσι θα πάνε ομοιόμορφα στο κέικ.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στην κουζινομηχανή ή το μίξερ και ρίχνουμε τη φαρίνα εναλλάξ με την μαρέγκα στο μείγμα.
Βουτυροαλευρώνουμε μια κουμπωτή φόρμα ή ένα ταψί 30 εκ., βάζουμε και λαδόκολλα κάτω και έτσι βγαίνει πιο εύκολα το κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς 45-50 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο σας, ελέγχετε αν ψήθηκε με μια οδοντογλυφίδα.
Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Όσο ψήνετε το κέικ συνεχίζουμε με το γλάσο.
Για το γλάσο
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου τα βάζουμε σε ένα μπολ και χτυπάμε με το μίξερ 5 λεπτά.
Για τελείωμα
Μόλις ψηθεί το κέικ αφήνουμε να κρυώσει και στολίζουμε το κέικ με το γλάσο, όπως μας αρέσει.
Μπορείτε να παραλείψετε το γλάσο και απλά να βάλετε άχνη.
Να βάλετε ζαχαρόπαστα ή να χρωματίσετε το γλάσο.
Όπως βλέπετε εγώ τη στόλισα απλά χριστουγεννιάτικα.
Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.