MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου

Μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ο Άλλος, της Πένυς Φυλακτάκη στο Εθνικό Θέατρο

Σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση παρουσιάζεται το έργο της Πένυς Φυλακτάκη, Ο Άλλος”, σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου στο Κτήριο Τσίλλερ-Σκηνή “Νίκος Κούρκουλος” του Εθνικού Θεάτρου. Το έργο: Η γαμήλια τελετή του νεαρού υποψήφιου βουλευτή αντιμετωπίζει ανυπέρβλητες δυσκολίες: η χρυσή μερσεντές που μεταφέρει τους μελλόνυμφους θάβεται στο χιόνι και το γραφικό εκκλησάκι στο οποίο καταφθάνουν μετά κόπων και βασάνων δεν είναι το εκκλησάκι του γάμου τους. Χωρίς κουμπάρους και καλεσμένους, παρά μόνο με τους νευρωτικούς γονείς και τον παπά της εκκλησίας, το ζευγάρι πρέπει να αναβάλει επ’ αόριστον τον πολυτελή γάμο που σχεδίαζε, αλλά και να βρει τρόπο να επιβιώσει κατά τη διάρκεια του πολυήμερου αποκλεισμού του. Η παρουσία του «Άλλου» στον ίδιο ασφυκτικό χώρο, θα είναι ο καταλύτης που θα δώσει τη «λύση», συσπειρώνοντας την οικογένεια σε μια ομάδα οχυρωμένη πίσω από κοινές πεποιθήσεις, κοινά συμφέροντα και κοινές φιλοδοξίες. Με αφορμή έναν γάμο που ματαιώνεται, η Πένυ Φυλακτάκη με καυστικό χιούμορ και διεισδυτική ματιά, μιλάει για τις παθογένειες της ελληνικής, και όχι μόνο, κοινωνίας. Παθογένειες που ορίζουν το διαφορετικό -είτε είναι μέσα σε μας, είτε έξω- ως απειλητικό ιό και ως πρόβλημα που πρέπει να απομονωθεί για να μην διαταράξει την «φυσιολογική» ομοιομορφία. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Παντελής Δεντάκης, Δημήτρης Δρόσος, Γιώργος Ζυγούρης, Κατερίνα Πατσιάνη, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Κώστας Φιλίππογλου.
Τετάρτη 21/12, 19:30 (Παίζεται επίσης Πέμπτη, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο 18:00 & 21:00, Κυριακή στις 19:30)
5€ – 16€
Εθνικό Θέατρο, Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠέντε θεατρικές παραστάσεις που θα θυμάμαι από το 202212.09.2018

2. The Doubles, από το Corpus Franca Physical Theater Company στον πολυχώρο «Πάνω Σπίτι»

Η παράσταση σωματικού θεάτρου «The Doubles», βασισμένη στις «Δούλες του Ζενέ», παρουσιάζεται, στον πολυχώρο «Πάνω Σπίτι», σε σκηνοθεσία Σαμπίνας-Ανδρέα Άλλεν και Ερυφίλης Δρακοπούλου. Η Ερυφίλη Δρακοπούλου και η Σαμπίνα Ανδρέα Άλλεν είναι οι ιδρύτριες του Corpus Franca Physical Theater Company. Στις συνεργασίες τους, τις ενδιαφέρει η καλλιτεχνική προσέγγιση μέσω έρευνας που αφορά τις σχέσεις μεταξύ πολιτικού και performative σώματος, καθώς και τα έμφυλα ζητήματα. Το έργο: Η Κλαίρη και η Σολάνζ, οι δυο αδερφές που όλη τους την ζωή εργάζονται σαν υπηρέτριες, κάθε φορά που λείπει η μαντάμ, παίζουν ένα παιχνίδι ρόλων, κάνουν μια ιεροτελεστία, ένα θέατρο μέσα στο θέατρο. Η μια φοράει τα ρούχα της μαντάμ και την υποδύεται, ενώ η άλλη παίζει τον ρόλο της αδερφής της σαν δούλα. Το κοινό συναντά τις δυο αδερφές, κάπου στην μέση, in media res, σε άλλη μια πρόβα θανάτου. Εκείνες βρίσκονται σε κατάσταση πανικού καθώς αντιλαμβάνονται οτι το παιχνίδι τους είναι καταδικασμένο σε ημερομηνία λήξης. Από εκεί και πέρα η δυναμική αλλάζει, και τα όρια που διαμορφώνουν ποιες είναι αυτές και ποια η άλλη, θολώνουν. Τότε η ερώτηση που προκύπτει είναι η εξής; Αν είμαι εσύ και είσαι εγώ, ποιος είναι ο άλλος;
Τετάρτη 21/12, 21:30 (Παίζεται επίσης 22, 23 & 26-30 Δεκεμβρίου στις 21:30)
10€
Πάνω Σπίτι, Αλεξάνδρας 37, Αθήνα

3. Σωτηρία με Λένε, της Σοφίας Αδαμίδου στο Θέατρο Μικρό Χορν

Το έργο της Σοφίας Αδαμίδου «Σωτηρία με Λένε» αποτελεί ένα αφήγημα με στιγμές και αναμνήσεις από τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου, της σπουδαίας γυναικείας μορφής του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού. Η παράσταση παρουσιάζεται με συνοδεία ζωντανής μουσικής στο Θέατρο Μικρό Χορν, σε σκηνοθεσία, διασκευή και δραματουργική επεξεργασία του Γιώργου Παπαγεωργίου. Στο ρόλο της Σωτηρίας, η Κάτια ΓκουλιώνηΥπόθεση: Βράδυ. Η Σωτηρία βρίσκεται στο νοσοκομείο λίγο πριν την εγχείρηση που θα της στερήσει τη φωνή. Η ζωή της θα περάσει σαν ταινία μπροστά από τα μάτια της. Οι δικοί της άνθρωποι, η οικογένειά της, ο άντρας της, τα πάθη της. Άνθρωποι που αγάπησε και την αγάπησαν κι άλλοι που την πίκραναν ή την στήριξαν όταν πρωτοξεκίνησε. Η Σοφία Βέμπο που χωρίς να το γνωρίζει τη μύησε στο τραγούδι, Ο Βασίλης Τσιτσάνης που της άνοιξε το δρόμο, ο Παπαϊωάννου που αγάπησε βαθιά. Φτάνει μέχρι τον Ανδριόπουλο και τον Σαββόπουλο που την έφεραν πιο κοντά στις νεότερες γενιές. Αυτό το βράδυ η Σωτηρία θα «βουτήξει» σε μια ζωή που επηρεάστηκε σημαντικά από συνθήκες και γεγονότα μιας ολόκληρης εποχής. Παίζουν επίσης: Ιωάννα Μονέδα και οι μουσικοί: Αντώνης & Θοδωρής Ξηντάρης.
Τετάρτη 21/12, 20:00 (Παίζεται επίσης Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 18:00)
14€ – 25€
Μικρό Χορν, Αμερικής 10, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Σωτηρία με λένε» στο Μικρό Χορν12.09.2018
ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Τρία έργα: Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο στο Christmas Theater

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Χρήστος Θηβαίος συναντιούνται σε μια εντελώς διαφορετική βραδιά. Τους ενώνουν πολλές αγάπες, κοινές διαδρομές, κοινές εμφανίσεις, κοινοί φίλοι. Τους ενώνει και η συμπόρευσή τους με τον Θάνο Μικρούτσικο, σε στιγμές που υπήρξαν σταθμοί στην πορεία τους. Σ΄ αυτήν τη συναυλία έρχονται να εκπληρώσουν μια επιθυμία που είχε εκφράσει ο Θάνος Μικρούτσικος. Να ενώσουν στη σκηνή τρία μεγάλα έργα του που τα θεωρούσε το ένα συνέχεια του άλλου. Κι ας τα χωρίζουν μεταξύ τους πολλά χρόνια, κι ας γεννήθηκαν σε διαφορετικές εποχές. Και τα τρία αποτέλεσαν κομβικά σημεία του έργου και της διαδρομής του. Τρία εμβληματικά έργα που υπογράφουν τρεις από τους σημαντικότερους Έλληνες στιχουργούς, ο Μάνος Ελευθερίου, ο Άλκης Αλκαίος και ο Οδυσσέας Ιωάννου, που το έργο τους είναι άρρηκτα δεμένο με τη διαδρομή του Θάνου. Τρεις ερμηνευτές που ο Θάνος θεωρούσε μέλη της μεγάλης οικογένειάς του, έρχονται να ενώσουν τις φωνές τους σε μια μοναδική συναυλία, με οδηγό τη σκέψη του, όπως την ξεδίπλωσε στη βιογραφία του, μιλώντας στον Οδυσσέα Ιωάννου: «Βλέποντας τα πράγματα από απόσταση παρατηρώ πως το “Εμπάργκο” συμπλήρωσε κατά κάποιον τρόπο τα “Τροπάρια για Φονιάδες” και ήταν το δεύτερο μέρος μιας τριλογίας που ολοκληρώθηκε αργότερα με τη “Θάλασσα στη Σκάλα”».
Τετάρτη 21/12, 20:30
13€ – 42€
Christmas Theater, Λεωφόρος Βεΐκου 139, Αθήνα

5. Hatemost και Κανών στο An Club

O Hatemost ή Prince XXIII, από τους εμβληματικούς ΒήταΠεις και ο αιχμηρός ράπερ των RNS, Κανών, βρίσκονται μαζί για μια συναυλία, στην σκηνή του An Club. Μαζί τους οι Black Athena, από τους πιο ενδιαφέροντες DJ’s της πόλης, που γνωρίζουν καλά τη συνταγή επιτυχίας της αθηναϊκής νύχτας. Με φρέσκες μουσικές επιλογές της urban σκηνής, θα ανοίξουν με ένα δυνατό dj-set τα χιπ χοπ ονόματα του lineup. Η Expe, aka Expensive, έρχεται από τη Θεσσαλονίκη για να ταράξει τα νερά του ανδροκρατούμενου χώρου της ελληνικής χιπ χοπ. Μαζί της η πρωτοπόρος της γυναικείας ελληνικής ραπ, mi55t, και ο λίγο πιο σκοτεινός και μυστηριώδης Cego Menz.
Τετάρτη 21/12, 20:00
10€ – 13€
An Club, Σολωμού 13 – 15, Εξάρχεια

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b