MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, συναυλίες και χορό για τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου

Μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες και χορό που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ελευθερία εις Θάνατον, της Ηλέκτρας Ελληνικιώτη στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού

Η πρόσφατη θεατρική παραγωγή της «Θέρος», «Ελευθερία εις Θάνατον», σε σκηνοθεσία Ηλέκτρας Ελληνικιώτη, θα παρουσιαστεί στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού για 14 παραστάσεις. Στις 31 Οκτωβρίου 1922 ξεκίνησε «η δίκη των έξι»: πέντε Έλληνες πολιτικοί και ένας στρατιωτικός παραπέμφθηκαν σε δίκη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, ως οι κύριοι υπαίτιοι της Μικρασιατικής Καταστροφής. Το πρωί της 15 ης Νοεμβρίου 1922 καταδικάστηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες την ίδια μέρα στο Γουδί. Η δίκη των έξι είναι μια αφορμή, όπως κάθε υποσημείωση της Ιστορίας που σέβεται τον εαυτό της και το αφεντικό της. Το θέμα είναι πόσα και τι μορφής δικαστήρια στήνονται μέχρι και σήμερα «για να πεισθεί η κοινή γνώμη»; Πόσα πραγματικά γεγονότα μεταμφιέζονται σε φανταστικά και αντίστροφα; Πόσες ανθρώπινες καταστροφές κρύβουν οι εθνικοί θρίαμβοι; Πόσο δημοκρατικό είναι ένα πολιτικό σύστημα που είναι ικανό να κάνει τα πάντα για να σώσει τον εαυτό του- ακόμα και φόνο; Και τελικά, ο καθένας από εμάς, πώς βλέπει, αντιλαμβάνεται και ερμηνεύει τον κόσμο που τον περιβάλλει; Ακριβώς 100 χρόνια μετά, η «Θέρος» με την παράσταση «Ελευθερία εις Θάνατον» επιχειρεί να δώσει ένα τέλος σε αυτή τη δίκη που δεν ήταν παρά «εν είδος θεατρικής παραστάσεως δια να πεισθή η κοινή γνώμη ότι οι νόμιμοι τύποι ετηρήθησαν». Και να δώσει μια αρχή σε αυτό το θέατρο που δεν είναι παρά ένα είδος δίκης για να αναρωτηθεί η κοινή γνώμη αν οι νόμιμοι τύποι τηρούνται. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Μαρία Μαμούρη, Άννα Μαρία Παπαϊωάννου, Ηλέκτρα Ελληνικιώτη.
Δευτέρα 19/12, 21:00 (και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00)
5€ – 15€
Μικρό Θέατρο Κεραμεικού, Ευμολπιδών 13, Γκάζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈξοδος: Φένια Παπαδόδημα και Γεράσιμος Γεννατάς σε μια μουσική παράσταση για τον Σεφέρη στο Θέατρο ΕΛΕΡ12.09.2018

2. Ιζαμπέλ Ρεμπώ – Ο δικός μου Αρθούρος, σε σκηνοθεσία Βίκυς Βολιώτη στον στον χώρο τέχνης Ιδιόμελο

Στον χώρο τέχνης «Ιδιόμελο» παρουσιάζεται το πρωτότυπο κείμενο της Ευσταθίας «Ιζαμπέλ Ρεμπώ – Ο δικός μου Αρθούρος», σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Βίκυς Βολιώτη. Τι σημαίνει για κάποιον να μεγαλώνει στη σκιά μιας ιδιοφυΐας; Τι σημαίνει να ζεις αφιερώνοντας τη ζωή σου προκειμένου να “υπάρξει” κάποιος που αγαπάς; Τι σημαίνει να ζεις σαν δορυφόρος γύρω από την γη; Να είσαι ένα ταπεινό λουλούδι κάτω απ’ τη σκιά ενός μεγάλου δένδρου; Η αδελφή του Αρθούρου Ρεμπώ έζησε μια ζωή αφιερωμένη στην αγάπη για τον αδελφό της. Έμοιαζε πάντα μια μικρή πεταλούδα γύρω από το εκτυφλωτικό φως μιας λάμπας. Κι όμως, εκείνη ήταν τελικά αυτή που είχε την τεράστια δύναμη από τους δυο τους. Εκείνη τον στήριξε μέχρι το μαρτυρικό του τέλος αποδεικνύοντας ότι ο ισχυρός δεν είναι πάντα αυτός που φαίνεται… Η Ιζαμπέλ Ρεμπώ, μια γυναίκα μεγαλωμένη μέσα σε ένα ασφυκτικό, αυστηρό καθολικό περιβάλλον, μάς διηγείται τη δική της ζωή που όμως είναι απόλυτα συνυφασμένη με τη ζωή του αδερφού της. Μια γυναίκα που ταλαιπωρήθηκε ψυχικά έχοντας γνωρίσει τον εκφοβισμό του κόσμου, εξαιτίας του κοινωνικά «απόβλητου» αδερφού της, κάνει την υπέρβασή της υπερασπίζοντάς τον με πάθος που συγκινεί. Τον θεατρικό λόγο της Ιζαμπέλ πλαισιώνουν αποσπάσματα από την ποίηση του Ρεμπώ, από επιστολές καθώς και αποσπάσματα από το βιβλίο της Ιζαμπέλ «ο Αδερφός μου ο Αρθούρος», “Mon frère Arthur”.
Δευτέρα 19/12, 21:00 (Παίζεται επίσης και Κυριακή στις 19:00)
10€ – 15€
Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κων/νου, Μαρούσι, Αττική

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Be our guest: Ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής μάς υποδέχονται στο Παλλάς

Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής με τα γιορτινά τους και με την πιο λαμπερή τους διάθεση, σας υποδέχονται στο Θέατρο Παλλάς σε ένα πρόγραμμα που έφτιαξαν ειδικά για τα φετινά Χριστούγεννα με κοσμοαγάπητες μελωδίες που τραγουδούν για πρώτη φορά! Από τη μαγική τους συναυλία δεν θα λείψουν τα τραγούδια από ταινίες του Disney, οι μελωδίες των Χριστουγέννων και κάποια από τα αγαπημένα τους μιούζικαλ που πάντα σκορπίζουν μαγεία στις καρδιές των μικρών και μεγάλων θεατών. Αφεθείτε στο στροβιλισμό ενός βαλς από το Beauty and the Beast ή την Σταχτοπούτα, τσουγκρίστε τα ποτήρια σας με Jingle Bells και ξεφαντώστε με χιούμορ στο ρυθμό των τραγουδιών από τα μιούζικαλ που λατρεύει όλη η οικογένεια, όπως η Mary Poppins και το Lion King! Μαζί με τον Μάριο και τον Γιώργο μία 10μελής ορχήστρα δεξιοτεχνών σολίστ, θα ερμηνεύσει όλες τις μεγαλειώδεις μελωδίες που παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου και συνεχίζουν να γεμίζουν τον αέρα με χρυσόσκονη σε κάθε άκουσμά τους.
Δευτέρα 19/12, 20:30 (Επόμενες συναυλίες: 2 & 3 Ιανουαρίου)
25€ – 75€
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

4. Cosmos: H Αλέξια και το El Sistema Greece σε μία χριστουγεννιάτικη τζαζ συναυλία στο ΚΠΙΣΝ

Photo credits: Kasia Łukasiewicz

Στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η διαπολιτισμική συμφωνική ορχήστρα του El Sistema Greece ενώνει τις δυνάμεις της με την αγαπημένη τραγουδίστρια Αλέξια και τους μουσικούς της, για να παρουσιάσουν μαζί ορισμένα από τα πιο αγαπημένα χριστουγεννιάτικα κινηματογραφικά τραγούδια διεθνώς, από τις αρχές του 1900 μέχρι τη «χρυσή εποχή» των ταινιών του Χόλιγουντ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου José Ángel Salazar Marín. Oι αριστοτεχνικά φτιαγμένες ενορχηστρώσεις μεταφέρουν με ευρηματικό τρόπο τον ήχο της jazz, gospel και swing μουσικής των ταινιών εποχής κατευθείαν στην καρδιά της Αθήνας. 60 παιδιά και νέοι, ηλικίας 10-26 ετών, με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο και καταγωγή από 30 χώρες, ερμηνεύουν κλασικές διασκευές, που φέρουν το αυθεντικό jazz φωνητικό στυλ της Αλέξιας δημιουργώντας μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα.
Δευτέρα 19/12, 20:00 (Επόμενη συναυλία: Δευτέρα 26/12)
5€ – 15€
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστουγεννιάτικα πάρκα και όχι μόνο: 10 προτάσεις για οικογενειακές βόλτες στην Αττική βγαλμένες από παραμύθι12.09.2018

ΧΟΡΟΣ

5. Mind Like The Sky, της Ίρις Καραγιάν στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ

Η χορογράφος Ίρις Καραγιάν επιστρέφει με τη νέα της παραγωγή «My Mind Like The Sky», ένα σόλο προσωπικό και υπαρξιακό σχεδόν ψυχαναλυτικό που παρουσιάζεται στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ. Το σόλο ερμηνεύει η Ιωάννα Παρασκευοπούλου και την μουσική υπογράφει ο Νίκος Βελιώτης, σταθεροί της συνεργάτες για πάνω από δέκα χρόνια. Το έργο βουτά στο αρχείο της συνεργασίας τους, επισκέπτεται παλαιότερα έργα και επαναδιαπραγματεύεται ενσώματες μνήμες. Ξεκινά ως μια απόπειρα χαρτογράφησης των σκέψεων, των αισθήσεων και των εικόνων που εμφανίζονται και εξαφανίζονται όταν στρέφουμε την προσοχή μας στο παρόν. Είναι αποτέλεσμα της πρακτικής που αναπτύχθηκε κατά την διάρκεια της έρευνας και των προβών, μια πρακτική συλλογής και παράθεσης υλικών και αναφορών, καταγραφής και άρθρωσης ερωτημάτων και έκφρασης της σκέψης και της φαντασίας.
Δευτέρα 19/12, 21:00 (και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00)
8€ – 12€
Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b