MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

Μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Δυσαρμονίες, της Τζόις Κάρολ Όουτς στη Θεατρική σκηνή Αντώνη Αντωνίου

Στη Θεατρική σκηνή Αντώνη Αντωνίου παρουσιάζεται το έργο της Τζόις Κάρολ Όουτς «Δυσαρμονίες», σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντωνίου, με πρωταγωνιστή τον ίδιο και την Νατάσα Ασίκη. Υπόθεση: Στο έργο, ένα ζευγάρι, οι γονείς του Καρλ, καλούνται σε ένα τηλεοπτικό στούντιο για να δώσουν συνέντευξη και να υπερασπιστούν το γιο τους που κατηγορείται για τον βιασμό και την δολοφονία μιας δεκατετράχρονης. Είναι ένοχος; Τα στοιχεία είναι καταδικαστικά. Πόσο έτοιμοι είναι οι γονείς να τα δουν; Πόσο η συνέντευξη – δίκη μπορεί να φωτίσει την υπόθεση; Ερωτήματα που ακόμα και αν απαντηθούν δημιουργούν καινούρια αναπάντητα ερωτήματα.
Πέμπτη 15/12, 21:00 (Παίζεται επίσης Τετάρτη στις 19:30, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00)
10€
Θεατρική σκηνή Αντώνη Αντωνίου, Νάξου 84, Πλατεία Κολιάτσου

2. Η Μοναξιά της Δύσης, του Μάρτιν ΜακΝτόνα, σε σκηνοθεσία Νίκου Κουρή στο Θέατρο Αθηνών

Credits: Εβίτα Σκουρλέτη, Γιώργος Ηλιόπουλος

«Η Μοναξιά της Δύσης», του πολυβραβευμένου Μάρτιν ΜακΝτόνα, παρουσιάζεται στο Θέατρο Αθηνών, σε σκηνοθεσία Νίκου Κουρή. Μια μαύρη κωμωδία που διαδραματίζεται σε μια μικρή πόλη της Κοννεμάρα, στην κομητεία του Γκόλγουεϊ της Ιρλανδίας. Δυο αδέλφια, ο Κόλμαν και ο Βαλίν, που διασκεδάζουν να αλληλοσπαράζονται, παίζοντας με τα όρια τους, προσπαθούν να συνυπάρξουν. Ένας ιερέας, ο Ουέλς, με κρίση πίστης και ένα περίεργα έξαλλο κορίτσι, η Γκερλίν, θα τους φέρουν αντιμέτωπους με μια δύσκολη δοκιμασία, προκειμένου να τους βοηθήσουν. Τα δυο αδέλφια, μέσα στο πατρικό τους σπίτι, θα αναμετρηθούν μέχρι τελικής πτώσης. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Νίκος Κουρής, Χρήστος Μαλάκης, Γιώργος Ηλιόπουλος, Δανάη Μιχαλάκη.
Πέμπτη 15/12, 21:00 (Παίζεται επίσης Τετάρτη και Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο 18:00 & 21:00, Κυριακή στις 18:00)
13€ – 20€
Θέατρο Αθηνών, Βουκουρεστίου 10, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Η μοναξιά της Δύσης» στο Θέατρο Αθηνών12.09.2018

3. MetamorphOsis, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ζούπη και Ines Perot στο Red Jasper Cabaret Theatre για μια τελευταία παράσταση

Στο Red Jasper Cabaret Theatre παρουσιάζεται για μια τελευταία φορά η παράσταση των TsirAt Mpim με τίτλο “Μεταμορφώσεις”. Μια σκοτεινή Tsirko μουσική-performance ενάντια στη μισθωτή σκλαβιά. Υπόθεση: Ο Γκρέγκορ είναι ένας υποδειγματικός υπάλληλος, υπεύθυνος στη δουλειά του και σε όλες του τις υποχρεώσεις. Ένας ρόλος φτιαγμένος για να γίνεται η “δουλειά”. Μια μέρα, όμως, ξυπνάει μεταμορφωμένος σε κάτι “διαφορετικό”. Αυτή του η αλλαγή θα αναστάτωση τον ίδιο αλλά και τους γύρω του. Είναι απλός μια βίδα στην μηχανή παραγωγής που έχει λασκάρει. Τελικά πόσο αξίζουμε… Παίζουν: Γιάννης Ζούπης (ακορντεόν), Δημήτρης Σπηλιώτης (ηλεκτρική κιθάρα), Τάσος Ροδοβίτης (ντράμς)
Πέμπτη 15/12, 21:00
10€
Red Jasper Cabaret Theatre, Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Empty Frame και Church of The Sea στο Temple Athens

Οι Empty Frame

Οι Empty Frame και οι Church of The Sea ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα ξεχωριστό double bill στο Temple Athens. Οι Empty Frame αφήνουν πίσω την καταχνιά των προηγούμενων ετών και επιστρέφουν ορμητικά στα stages. Λίγο πριν μπουν στο στούντιο για την ηχογράφηση του τέταρτου album τους «φορτώνουν» τα overdrives, ανεβάζουν τις ταχύτητες και καταλαμβάνουν τη σκηνή του Temple Athens με νέο υλικό, πιο heavy διάθεση και με τον απαραίτητο φόρο τιμής στη μέχρι τώρα πορεία τους. Μαζί τους οι σκοτεινοί και ατμοσφαιρικοί Church of the Sea εξερευνώντας με επιτυχία dark, doom, electro, shoegaze μονοπάτια. Φαζαριστές κιθάρες, βαριά beats και μια μυστηριακή φωνή, με μεγάλο όπλο στη φαρέτρα το εξαιρετικό πρώτο τους full length album.
Πέμπτη 15/12, 20:30
10€
Temple Athens, Ιάκχου 17, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Arctic Monkeys για δύο συναυλίες στην Πλατεία Νερού12.09.2018

5. Ο Λόλεκ στο SIX D.O.G.S

Ο Λόλεκ θα βρεθεί στη σκηνή του SIX D.O.G.S μαζί με τη νέα του μπάντα, για να παρουσιάσει το νέο του album «Άγρια», που κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το «Άγρια», είναι το τέταρτο album στη δισκογραφία του Λόλεκ και γραφόταν στην Αθήνα ανά διαστήματα από το 2019 έως το 2021, σε συνεργασία με τον Νίκο Βελιώτη, ο οποίος συνυπογράφει την παραγωγή και την ενορχήστρωση του δίσκου. Το «Άγρια» είναι ο ήχος της αναταραχής που γεννάει την αλήθεια. 10 κομμάτια όπου ο λυρισμός συνυπάρχει με τον θόρυβο και ο ρομαντισμός με την βίαιη ειλικρίνεια. Μια εξομολόγηση για την καθημερινότητα της απογοήτευσης, την απελπισία του έρωτα, τη φυλακή της οικογένειας, το παιχνίδι της κοινωνικής αποδοχής, την αυτοκαταστροφική ανθρώπινη φύση. Η μπάντα του αποτελείται από τους: Στέφανο Ψαραδάκη (τύμπανα, κρουστά, συνθ), Αλέξη Δελή (μπάσο) και Βαγγέλη Μπάκαλο (τσέλο).
Πέμπτη 15/12, 21:30
10€
SIX D.O.G.S, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b