MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου

Μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου.

| Φωτογραφίες: ©Panos Giannakopoulos
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Sexy Laundry: Σπύρος Παπαδόπουλος και Ρένια Λουϊζίδου «βγάζουν τα άπλυτά τους στη φόρα» στο Θέατρο ΚΑΠΠΑ

Με τα αδιέξοδα των ερωτικών σχέσεων που απασχολούν εκατομμύρια ζευγάρια παγκοσμίως καταπιάνεται η ξεκαρδιστική, τρυφερή και συγκινητική κωμωδία Sexy Laundry της Michele Riml, που αγαπήθηκε από το αθηναϊκό κοινό και επιστρέφει δριμύτερη φέτος στο Θέατρο Κάππα, με τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τη Ρένια Λουϊζίδου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. 30 χρόνια μετά την τηλεοπτική τους συνύπαρξη στους θρυλικούς Απαράδεκτους, ο Σπύρος και η Ρένια συναντιούνται ξανά, αυτή τη φορά στο θεατρικό σανίδι. Με όπλα το χιούμορ και την ειλικρίνεια, το Sexy Laundry – μια μείξη κωμωδίας με ψυχανάλυση, μια feel-good παράσταση για τους «κουρασμένους» έρωτες που παλεύουν να αναστηθούν- βγάζει στη φόρα τα «άπλυτα» ενός γάμου και καθρεφτίζει τον ψυχισμό των ηρώων, την πάλη τους για αγάπη και ευτυχία.
Τετάρτη 7/12, 19:00
15€
Θέατρο Κάππα, Κυψέλης 2, Κυψέλη

2. Ρίσκο, της Δήμητρας Παπαδήμα σε σκηνοθεσία Τάσου Σωτηράκη στο Θέατρο Olvio

Το έργο «Ρίσκο», της Δήμητρας Παπαδήμα έρχεται στο Θέατρο Olvio σε σκηνοθεσία Τάσου Σωτηράκη. Μια αντισυστημική μαύρη κωμωδία στην πλατεία Εξαρχείων. Υπόθεση: Ο Άλεξ και η Μάνια. Διαφορετικοί κόσμοι… Αλλά γνώριμοι. Δυο γνωστοί άγνωστοι τύποι. Ο Άλεξ, ένας νέος άνθρωπος με οργή κι ανάγκη να επικοινωνήσει ουσιαστικά συναντά την Μάνια, μια συμβιβασμένη, απλή, «συνηθισμένη», έγκυο γυναίκα. Η γνωριμία τους γίνεται σε ένα παγκάκι ανάμεσα στις λαμαρίνες και τα γκράφιτι. «Πάνω στα άψυχα γράφονται αλήθειες. Γιατί τα άψυχα αντέχουν.» μουρμουρίζει ο Άλεξ και χωρίς πολλά πολλά συνεννοούνται πως θα περάσουν αυτό το μεσημέρι παρέα. Εγκλωβισμένοι στα πολλά «πρέπει» και στα αμέτρητα «δεν πρέπει», σπρωγμένοι στα όρια από την στημένη κοινωνία, ξεμπροστιάζονται ο ένας στα μάτια του άλλου με πόνο και μάλλον μια ανακούφιση. Η Μάνια θα γίνει μάνα. Ρίσκο στην εποχή που ζούμε; Ή εξέλιξη; «Εύχομαι να έχεις πιθηκάκι εκεί μέσα», της λέει ακουμπώντας την φουσκωμένη κοιλιά της. «Με καταλαβαίνεις;», «Με δυσκολία» του απαντά εκείνη κι ευτυχώς μένει. Ένα έργο με όσα όλοι θέλουμε να πούμε αλλά κάποιος ή κάτι μας κλείνει το στόμα. Ή δεν βρίσκουμε κανένα ακροατή. Οι δρόμοι που διαλέγει ο καθένας προς την ελευθερία μπορεί να είναι κι εντελώς διαφορετικοί. Ποσό όμως έτοιμοι είμαστε να δεχτούμε το διαφορετικό του καθενός; Ένα παγκάκι, δυο τυχαίοι άνθρωποι, ένα μεσημέρι στα Εξάρχεια. Πολλά μπορούν να πάνε λάθος και πολλά μπορεί να είναι σωστά. Τελικά, όλα είναι επιλογές. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Καφετζόπουλος, Νάντια Καφφετζή.
Τετάρτη 7/12, 21:00
9€
Θέατρο Olvio, Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧάπι, του Εnda Walsh σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη στο Θέατρο Σταθμός12.09.2018

3. Οι Λουόμενες, της Κατερίνας Μαυρογεώργη στο Tempus Verum

Οι Λουόμενες, σε κείμενο και σκηνοθεσία της Κατερίνας Μαυρογεώργη, μετά από δύο πετυχημένους κύκλους παραστάσεων εμφανίζονται στον Κεραμεικό, στο Θέατρο Tempus Verum. Η παράσταση αγαπήθηκε από τις πρώτες παραστάσεις, το 2019 στο Θέατρο Skrow, και αυτή την περίοδο διανύει τον τρίτο κύκλο της στις αθηναϊκές αίθουσες. Οι Κατερίνα Λάττα, Νικολίτσα Ντρίζη και Μαρία Πετεβή ξεχωρίζουν για τις ερμηνείες τους, καθώς αποκαλύπτουν τα μυστικά, τις αγωνίες και τους αγώνες των ηρωίδων τους, με ένταση αλλά και πολύ χιούμορ. Η δημοφιλία των Λουόμενων δεν οφείλεται μόνο στην πλοκή του έργου, κατά την οποία σταδιακά αποκαλύπτονται τα κρυμμένα μυστικά των ηρωίδων. Ούτε και μόνο στο έντονο κωμικό στοιχείο της παράστασης. Το έργο, μέσα από έναν γρήγορο ρυθμό, θίγει καίρια ζητήματα της έμφυλης ισότητας και της γυναικείας ταυτότητας, της ανάγκης για αυτοπροσδιορισμό πέρα των κοινωνικών ρόλων που αποδίδονται σε κάθε φύλο. Μέσα από τον ζεστό, ανθρώπινο και τρυφερό τόνο του, φωτίζει ζητήματα που εξαιτίας των αλλαγών που έφεραν στο θέατρο και στη ζωή μας η πανδημία και η κρίση, όχι μόνο παραμένουν καίρια, αλλά μοιάζουν να βρίσκονται ακόμα πιο κοντά μας.
Τετάρτη 7/12, 21:30
12€ – 16€
Θέατρο Tempus Verum, Ιάκχου 19, Αθήνα (Στάση Μετρό Κεραμεικός)

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Ήτανε μια φορά: Ο Σταύρος Ξαρχάκος τιμά τον Νίκο Ξυλούρη με μια συναυλία στο Christmas Theater

Μετά το sold-out του Ηρωδείου, το συναυλιακό αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη, σε επιμέλεια και μουσική διεύθυνση Σταύρου Ξαρχάκου, έρχεται, στο Christmas Theater, γεμάτο διαχρονικά τραγούδια του «Αρχάγγελου της Κρήτης» και συμμετοχή διακεκριμένων καλλιτεχνών. Ο Σταύρος Ξαρχάκος υποδέχεται στη σκηνή – με μεγάλη χαρά και συγκίνηση – την οικογένεια Ξυλούρη: τους Ψαραντώνη, Γιάννη Ξυλούρη, Γιώργη Ξυλούρη, Νίκη Ξυλούρη, Λάμπη Ξυλούρη και Ελευθερία Ξυλούρη. Με το χαρακτηριστικό τους ηχόχρωμα και ιδίωμα θα αποδώσουν τραγούδια του Νίκου Ξυλούρη και με τις λύρες τους θα μας ταξιδέψουν στην Κρήτη. Μαζί τους οι Χρήστος Θηβαίος, Μίλτος Πασχαλίδης και Ηρώ Σαΐα, από τις πιο σημαντικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού σήμερα, θα ολοκληρώσουν αυτό το αφιέρωμα ερμηνεύοντας τραγούδια που έχει τραγουδήσει ο Νίκος Ξυλούρης. Σε αυτό το αφιέρωμα στην εμβληματική, ρωμαλέα, καθάρια φωνή της Κρήτης, θα ακούσουμε αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια από διάφορες φάσεις της πορείας αυτού του μεγάλου τραγουδιστή.
Τετάρτη 7/12, 20:30
12€ – 60€
Christmas Theater, Λεωφόρος Βεΐκου 139

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝίκος Ξυλούρης: Ο “Αρχάγγελος της Κρήτης” που έγινε σύμβολο της αντίστασης12.09.2018

5. Οι Ουκρανοί DakhaBrakha στο Ωδείο Αθηνών

Οι Ουκρανοί DakhaBrakha, το περίφημο πολυφωνικό κουαρτέτο της world music από το Κίεβο, επιστρέφουν στη σκηνή με μια μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία σε μια καίρια όχι μόνο για την πατρίδα τους Ουκρανία αλλά και για όλο τον κόσμο στιγμή. Γνωστό για τα εξαιρετικά σόου του, το κουαρτέτο θα επισκεφθεί πολλές χώρες, ανάμεσά τους και την Ελλάδα. Στην Αθήνα θα βρεθεί στις 7 Δεκεμβρίου στο Ωδείο Αθηνών. Κάθε συναυλία των DakhaBrakha είναι μια εμπνευσμένη παράσταση που μένει στη μνήμη του κοινού για πολύ καιρό. Μπορεί να είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς την πρώτη εντύπωση από τους DakhaBrakha, όταν πρωτοεμφανίζονται στη σκηνή με αυτά τα ψηλά γούνινα αυτοσχέδια καπέλα τους, αλλά από τη στιγμή που αρχίζει η παράσταση, είναι δύσκολο να μην παρασυρθεί από τη μουσική και σκηνική τους μαγεία. Με μια απίστευτα δυνατή σκηνική παρουσία, μεταδίδουν το «ηλεκτρικό» τους ρεπερτόριο, που περιλαμβάνει μία συγκλονιστική ευρύτητα φωνητικών συνδυασμένα με μυριάδες όργανα με το ακορντεόν, τη γκρανκάσα, τη φυσαρμόνικα και το τσέλο σε πρωτεύοντα ρόλο. Το κουαρτέτο ανακατεύει τα πάντα σε χαλαρά μουσικά κοκτέιλ με το μοναδικό δικό τους τρόπο: τα ουκρανικά λαϊκά παραδοσιακά τραγούδια μπλέκονται με στοιχεία καμπαρέ, τζαζ, ροκ, πάνκ και χιπ-χοπ, αρμονίες από τη βαλκανική μουσική και συνοδεύονται από παραδοσιακά όργανα από τη Ρωσία, την Αυστραλία, την Ινδία και αλλού.
Τετάρτη 7/12, 21:00
22€ – 32€
Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης και Βασιλέως Γεωργίου B 17-19

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b