MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Amandine’s Bagels: Μια Γαλλίδα μάς σερβίρει τα καλύτερα bagels στην Αθήνα

Πριν από δώδεκα χρόνια, η Amandine άφησε την Γαλλία για την Ελλάδα. Σήμερα, διατηρεί ένα από τα καλύτερα μαγαζιά με bagels στο κέντρο της πόλης.

Μαριαλενα Μάλλιου | 07.12.2022

Πριν από μερικές εβδομάδες ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας. Μία ημέρα αφιερωμένη στις γυναίκες που κάνουν τα δικά τους βήματα στον χώρο των επιχειρήσεων, με στόχο τη δημιουργία μίας υποστηρικτικής «τάσης» προς τις γυναίκες επιχειρηματίες -που, επί χρόνια, δεν είχαν δικαιώματα και ελαφρύνσεις ανάλογες με εκείνες των ανδρών επιχειρηματιών.

Με αφορμή αυτή την ημέρα, λοιπόν, μιλήσαμε με γυναίκες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους. Κάθε μία από αυτές, βρισκόμενη σε διαφορετικό σημείο της πορείας της, μπορεί να μας μεταφέρει τη δική της οπτική για τη θέση της σύγχρονης γυναίκας στον κόσμο των επιχειρήσεων.

@Amandine, credits: Chloekritharasdevienne

@Amandine, credits: Chloekritharasdevienne

Ανάμεσα στις γυναίκες που μας μίλησαν για την επιχείρησή τους είναι και η Amandine, η οποία εδώ και 10 χρόνια διατηρεί ένα από τα καλύτερα μαγαζιά με bagels στο κέντρο της πόλης. Εγκαταλείποντας τη Γαλλία, η Amandine φέρνει τον παριζιάνικο αέρα της στην Αθήνα και, πιο συγκεκριμένα, στην οδό Νίκης, όπου βρίσκεται το Amandine’s Bagels. Ένα μέρος που κάποιος θα μπορούσε να ονομάσει “παράδεισο των bagels”. Αλμυροί συνδυασμοί και γλυκές προτάσεις, σε ένα μέρος που -αν μη τι άλλο- έχει προσωπικότητα. Η Amandine είναι η απόδειξη πως οι ρομαντικές ιδέες και η πίστη στα όνειρα, σε συνδυασμό με θυσίες και σκληρή δουλειά, μπορούν να μας φτάσουν ψηλά.

Amandine's Bagels, © Μαριαλένα Μάλλιου

Amandine’s Bagels, © Μαριαλένα Μάλλιου

Πες μας λίγα λόγια για να σε γνωρίσουμε καλύτερα

Με λένε Amandine, είμαι Γαλλίδα και ήρθα στην Ελλάδα πριν 12 χρόνια. Άνοιξα το μαγαζί μου όταν ήμουν 23. Αγαπώ το φαγητό, ειδικά τα γλυκά και όταν δεν μαγειρεύω παίζω ντραμς σε μία μπάντα που λέγεται papithedogtv.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚατερίνα Βισέρη & Πηνελόπη Αναστασιάδου: Μάς δίνουν έμπνευση στην κουζίνα με το Phos Kitchenware12.09.2018

Πώς πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με την εστίαση;

Ο παππούς μου διατηρούσε ένα bistrot και, μέσα από αυτό, ήρθα σε επαφή με τη μαγειρική από πολύ νεαρή ηλικία. Επίσης, η μητέρα μου συνήθιζε να φτιάχνει κέικ για εμάς όλη την ώρα και, έτσι, ξεκίνησα κι εγώ, από μικρή, να φτιάχνω τις συνταγές της. Αργότερα, όταν σπούδαζα, άρχισα να δουλεύω ως φοιτήτρια σε ένα μαγαζί με bagels στο Παρίσι. Το αγαπούσα εκείνο το μαγαζί και πάντα πίστευα ότι θα μου άρεσε να έχω ένα μικρό μαγαζί σαν αυτό.Σήμερα φτιάχνω τα πάντα στο δικό μου μαγαζί: κέικ, γλυκά, κις, κρουασάν και, φυσικά, το βασικό μας προϊόν, τα bagels. Όλα είναι φτιαγμένα από την αρχή, είναι σπιτικά και φρέσκα. Έχω κρατήσει από την οικογένειά μου τη σημασία του σπιτικού φαγητού και της παράδοσης.

Amandine's Bagels, © Μαριαλένα Μάλλιου

Amandine’s Bagels, © Μαριαλένα Μάλλιου

Κατά τη δημιουργία, αλλά και κατά τη λειτουργία του μαγαζιού σου, αντιμετώπισες δυσκολίες και πώς τις ξεπέρασες;

Έχω αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες. Έχω το Amandine’s Bagels 10 χρόνια και ξεκίνησα χωρίς καθόλου λεφτά, οπότε κάθε χρόνος ήταν μία πρόκληση. Το άνοιγμα του μαγαζιού συνέπεσε με την αρχή της οικονομικής κρίσης, το 2012, οπότε αυτή ήταν και η πρώτη δυσκολία που κλήθηκα να αντιμετωπίσω. Ήμουν, επίσης, πολύ νέα και δεν μιλούσα τόσο καλά ελληνικά. Τις περισσότερες φορές ο κόσμος δεν με έπαιρνε στα σοβαρά. Ο κόσμος πάντα απευθυνόταν στον Michel -τον καλύτερό μου φίλο, που με βοηθούσε με το μαγαζί- γιατί δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως ένα νεαρό κορίτσι ήταν ικανό να πάρει αποφάσεις για μία επιχείρηση. Έπρεπε να μάθω να “επιβάλλομαι” και να έχω αυτοπεποίθηση όσον αφορά τις επιλογές μου. Μου πήρε κάποια χρόνια να καλύψω τα έξοδα που είχα κάνει για το μαγαζί. Όλα είναι μία πρόκληση όταν ξεκινάς χωρίς χρήματα. Το κλειδί για να ξεπεράσω αυτά τα εμπόδια ήταν η υπομονή, η αποφασιστικότητα, το να μην τα παρατήσω ποτέ και οι καλοί φίλοι που πίστευαν σε μένα.

Amandine's Bagels, © Μαριαλένα Μάλλιου

Amandine’s Bagels, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον της επιχείρησής σου;

Το όνειρό μου για την επιχείρησή μου είναι να ανοίξω κι άλλα Amandine’s Bagels. Ονειρεύομαι μαγαζιά με τραπέζια και χώρο για πολλά ακόμη προϊόντα. Θέλω να δημιουργήσω franchises και να διαδώσω το concept του σπιτικού φαγητού παντού. Πιστεύω τόσο έντονα ότι πρέπει να μάθουμε να τρώμε αληθινό φαγητό ξανά.

Amandine's Bagels, © Μαριαλένα Μάλλιου

Amandine’s Bagels, © Μαριαλένα Μάλλιου

Τί συμβουλή θα έδινες σε μία γυναίκα που θέλει να ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση;

Η συμβουλή μου θα ήταν να μη φοβάται ποτέ. Οι γυναίκες πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη και τις ικανότητές μας. Μας “υπαγορεύουν” τόσο καιρό τι πρέπει να κάνουμε και πώς πρέπει να το κάνουμε. Συμβουλεύω κάθε γυναίκα, οποιασδήποτε ηλικίας, από οπουδήποτε στον κόσμο, να ακολουθήσει τα όνειρά της. Κι αν το όνειρό σου είναι να ανοίξεις μία επιχείρηση, τότε καν’ το και μην αφήσεις ποτέ κανέναν να σου πει ότι δε γίνεται. Τα μόνα όρια που έχει μία γυναίκα είναι ο ίδιος της ο εαυτός. Κάθε δυσκολία μπορεί να μετατραπεί σε πρόκληση. Επίσης, το να έχεις λεφτά δεν αποτελεί βασική προϋπόθεση για να ανοίξεις μία επιχείρηση, είναι, απλώς, ένα πλεονέκτημα για όσους τα έχουν. Αγαπητές γυναίκες, μην εγκαταλείψετε ποτέ τις ιδέες σας, προσαρμοστείτε στο περιβάλλον και δουλέψτε σκληρά. Περιβάλετε τους εαυτούς σας με ανθρώπους που πιστεύουν σε εσάς και θέλουν να είστε ευτυχισμένες. Μην φοβηθείτε ποτέ. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορείτε να καταφέρετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚρίστελ Καπερώνη & Νάστια Βραχάτη: Δύο ηθοποιοί υπογράφουν το brand Dear Violet12.09.2018

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b