MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου

Μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Το Κουκλόσπιτο του Ίψεν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία

Το Κουκλόσπιτο, του Χένρικ Ίψεν σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Θεάτρου Πορεία, Δημήτρη Τάρλοου ανεβαίνει με τους Λένα ΠαπαληγούραΓιώργο ΧριστοδούλουΘανάση Δόβρη, Κώστα ΒασαρδάνηΒίκυ Κατσίκα και Όλγα Δαλέκου στο Θέατρο Πορεία. Πρόκειται για το «Κουκλόσπιτο», που ο μεγάλος Νορβηγός έγραψε το 1879 και εξερράγη σαν βόμβα στην εποχή του, καθώς με τολμηρό τρόπο πραγματεύεται –ανάμεσα σε άλλα– την τραγική υποκρισία που μπορεί να διαποτίζει έναν γάμο, τα κίβδηλα ιδεώδη, τις συνέπειες της επιπολαιότητας (ακόμη και της αθώας), τα ζωτικά μας ψεύδη, την Αλήθεια που, όπως έχει πει ο Όσκαρ Ουάιλντ, «είναι σπάνια καθαρή και ποτέ απλή». Το έργο που διαχρονικά θεωρείται ένα φεμινιστικό μανιφέστο είναι πολλά περισσότερα από αυτό, αφού οι ήρωες που ο Ίψεν έπλασε περίπου ενάμιση αιώνα πριν, μοιάζουν να μην έχουν χάσει ούτε σταγόνα από τη ζωντάνια και τον επαναστατικό τους οίστρο, ενώ τα πάθη τους συνεχίζουν να συνταράζουν τους σημερινούς θεατές, μιας και σε αυτά το κοινό αναγνωρίζει κάτι από τον εαυτό του.
Πέμπτη 1/12, 20:30
15€ – 20€
Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 και 3ης Σεπτεμβρίου 69, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «To Κουκλόσπιτο» στο Θέατρο «Πορεία»12.09.2018

2. Η Ποντικοπαγίδα, της Αγκάθα Κρίστι για τρίτη χρονιά στον Νέο Ακάδημο

Photo Credits: Patroklos Skafidas

«Η Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι επιστρέφει για 3η χρονιά στον Νέο Ακάδημο, σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή. H κατεξοχήν συγγραφέας έργων μυστηρίου, όταν το έγραψε, δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να αντέξει στη σκηνή για πάνω από 8 εβδομάδες. Όταν η ιστορία τη διέψευσε, απέδωσε την συνεχιζόμενη επιτυχία του έργου στο γεγονός πως υπάρχει «κάτι» στο κείμενο που αφορά κάθε θεατή προσωπικά. Υπόθεση: Μια χιονισμένη μέρα στις αρχές της δεκαετίας του ’90, προτού μπουν τα κινητά τηλέφωνα στις ζωές μας, σε μια απομονωμένη πανσιόν μιας επαρχίας, οι οκτώ ήρωες (Μάριος Αθανασίου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Ράνια Οικονομίδου, Δημήτρης Πετρόπουλος, Νίκος Πολυδερόπουλος, Βαγγέλης Σαλευρής, Χάρης Τζωρτζάκης, Σάννυ Χατζηαργύρη) που όλοι τους κρύβουν ένα μυστικό, βρίσκονται αντιμέτωποι με σκληρές αλήθειες και επικίνδυνα ψέματα. Ο φόβος τους κυκλώνει και ένας δολοφόνος βρίσκεται ανάμεσά τους. Μια ιστορία εκδίκησης με μεγάλές ανατροπές, έξυπνα τεχνάσματα και μια ποντικοπαγίδα που περιμένει το επόμενο θύμα της.
Πέμπτη 1/12, 20:00
16€
Θέατρο Νέος Ακάδημος, Ακαδημίας & Ιπποκράτους 17, Μετρό Πανεπιστήμιο

3. Τα πήρες όλα κι έφυγες, της Βίκυς Κυριακουλάκου στην Κάμιρο

Η performance «Τα πήρες όλα κι έφυγες (*Everything but the kitchen sink)» παρουσιάζεται στην Κάμιρο, σε κείμενο, σκηνοθεσία και ερμηνεία της Βίκυς Κυριακουλάκου. Μια παράσταση για μια αποτυχία. Μια δοκιμασία εύρεσης της απόλυτης αλήθειας και της ματαίωσής της. Μία σχεδόν μεγαλειώδης στιγμή, που διαρκεί μια αναπνοή. Ένα Χαϊκού. «Οι γερανοί σα πλαταγίζουν ακατάπαυστα τα φτερά τους δοκιμάζουν τα ανώτατα όρια τ’ ουρανού», Ποίημα Χαϊκού της Inahata Teiko. Το ποίημα Χαϊκού είναι ένα μικρό αστείο ποίημα που διαβάζεται με μία αναπνοή. Επειδή νομίζουμε ότι μας είναι τα πάντα, αλλά δεν μας είναι τίποτα.
Πέμπτη 1/12, 21:00
8€ – 12€
Κάμιρος, Ιθάκης 32, Κυψέλη

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Ο Παντελής Θαλασσινός στον Σταυρό του Νότου

Η Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου υποδέχεται τον καταξιωμένο ερμηνευτή, Παντελή Θαλασσινό. Μια μοναδική συναυλία με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του δίσκου «Αινίγματα» τον οποίο υπογράφουν δύο ξεχωριστοί δημιουργοί, ο συνθέτης Γιώργος Καζαντζής και ο στιχουργός Κώστας Φασουλάς. Ένα πρόγραμμα με όλα τα τραγούδια του νέου δίσκου καθώς και πολλά αγαπημένα τραγούδια. Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Καζαντζής(πιάνο), Κώστας Νικολόπουλος(κιθάρες), Πέτρος Βαρθακούρης(μπάσο), Θάνος Καζαντζής(τύμπανα), Nτάσο Κούρτι(ακορντεόν), Νίκος Μέρμηγκας(μπουζούκι, λαούτο).
Πέμπτη 1/12, 21:00
12€
Σταυρός του Νότου – Κεντρική Σκηνή, Θαρύπου 37, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΉτανε μια φορά: Ο Σταύρος Ξαρχάκος τιμά τον Νίκο Ξυλούρη με μια συναυλία στο Christmas Theater12.09.2018

5. Ο Nomik για ένα full band live στο Ίλιον Plus

Ο Nomik θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το δίσκο του «Χαρούμενες Φάτσες», το νέο υλικό του αλλά και επιλεγμένα τραγούδια από τη συνολική του δισκογραφία, στην εμφάνιση του στο Ίλιον Plus. Ο Νomik επιστρέφει στις full band εμφανίσεις του στην Αθήνα. Τον Φεβρουάριο του 2021 κυκλοφόρησε τον πρώτο ελληνόφωνο solo δίσκο του, τις «Χαρούμενες Φάτσες» (από την Enter Events), ενώ αυτήν την περίοδο βρίσκεται στο στούντιο, όπου ηχογραφεί τα νέα του τραγούδια. Μαζί του θα είναι οι μουσικοί Τάσος Χαλκίδης στα πλήκτρα, Φώτης Καραογλάνης στην κιθάρα, Μιχάλης Σεμερτζόγλου στο μπάσο, Αντώνης Δούνιας στα τύμπανα.
Πέμπτη 1/12, 21:30
8€ – 10€
Ίλιον Plus, Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b