MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Τρίτη 29 Νοεμβρίου

Εκδηλώσεις, προβολές ταινιών, θεατρικές παραστάσεις και παρουσιάσεις βιβλίων, που θα βρείτε σήμερα, με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

«Le Choc», του Robin Davis
Monopoli Team

25ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Βραδιά Πολάρ στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Άγρα και το περιοδικό Πολάρ, παρουσιάζει μια βραδιά αφιερωμένη στο πολάρ που περιλαμβάνει μια στρογγυλή τράπεζα για το γαλλικό πολάρ στη δεκαετία του ’70 και την προβολή της ταινίας «Le Choc», του Robin Davis. Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του 35ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Το γαλλικό polar (μυθιστόρημα, ή roman, ή film policier) διαφέρει σημαντικά από το παραδοσιακό, αγγλικό κυρίως, whodunit και το αμερικανικό hard-boiled αφήγημα. Τα θέματά του προβάλλουν μέσα από την ατμοσφαιρικότητα των περιγραφών, σε λογοτεχνικό και κινηματογραφικό επίπεδο, αποτυπώνοντας παράλληλα την υπαρξιακή αγωνία των πρωταγωνιστών του, ανάμεσα στην ελπίδα και τη ματαίωση.Στον «Κόκκινο Κύκλο» του, ο Benoît Mouchart, ο Πέτρος Μάρκαρης και ο Μάκης Μαλαφέκας συνομιλούν με τον Κώστα Καλφόπουλο για ένα ξεχωριστό είδος (genre) που ανέδειξε πρωτίστως ο Georges Simenon και ριζοσπαστικοποίησε ο Jean-Patrick Manchette. Ένας φόρος τιμής στους συγγραφείς, αλλά και στη Série Noire.
29/11 στις 19.00
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σινά 31, Κολωνάκι

Το τέλος της Μεγάλης Ιδέας: Παρουσίαση βιβλίου του Σωτήρη Ριζά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Photo Credits: Γιώργος Μαυρόπουλος

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Καστανιώτη παρουσιάζουν το βιβλίο του Σωτήρη Ριζά, “Το τέλος της Μεγάλης Ιδέας (Ο Βενιζέλος, ο αντιβενιζελισμός και η Μικρά Ασία)“. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο συγγραφέας, με αφορμή την πρόσφατη επανακυκλοφορία του βιβλίου του σε εμπλουτισμένη έκδοση, συζητά με τις Κωνσταντίνα Μπότσιου (καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πειραιά) και Έφη Γαζή (καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου). Τη συζήτηση συντονίζει ο ιστορικός, Στέφανος Καβαλλιεράκης. Σκοπός του βιβλίου είναι να εξετάσει τη διαμόρφωση της ελληνικής πολιτικής για τη Μικρά Ασία από το 1914, όταν το θέμα ανέκυψε εξαιτίας των διώξεων κατά του ελληνικού στοιχείου από το νεοτουρκικό καθεστώς, έως τη στρατιωτική ήττα του 1922 και την εκρίζωση του Ελληνισμού μετά τη μακραίωνη παρουσία του στις ακτές της Ιωνίας.
29/11 στις 19.00
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22

The IT, της Βιβιέν Φράντσμαν σε σκηνοθεσία Τζέιμι Μπράντλεϊ στο Θέατρο 104

The It © Anastasia Giannaki

Το «ΙΤ», της πολυβραβευμένης Βιβιέν Φράντσμαν (Vivienne Franzmann) επικεντρώνεται στην Grace, μια έφηβη της οποίας ο κόσμος κλονίζεται όταν διαισθάνεται για πρώτη φορά κάτι να αναδύεται από μέσα της. Όσο πιο πολύ θυμώνει τόσο πιο έντονα νιώθει την παρουσία του. Πότε θρίλερ και πότε κωμωδία, το έργο αναδεικνύει τον ψυχισμό και την συναισθηματική κατάσταση των εφήβων που μεγαλώνουν σήμερα. Σκηνοθετημένο σε στυλ direct-to-camera ντοκιμαντέρ, η ομάδα Freek της Fonact Theatre Company αφηγείται την ιστορία της Grace και μας προσκαλεί να θυμηθούμε και να αναρωτηθούμε για την θέση μας, τις απαιτήσεις και τη στάση μας απέναντι στην νεότερη γενιά.
29/11 στις 19.00
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

@Πελαγία Καρανικόλα

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
29/11 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαλύτερα Γίνεται: Το δωρεάν σεμινάριο life coaching της Δρ. Νάνσυς Μαλλέρου επιστρέφει σε phygital εκδοχή12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b